واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: درخواست گواهي انطباق در زمان خريد نت بوك
مدير كل اداره استاندارد و تحقيقات صنعتي استان تهران با اشاره به مرجوع شدن 42 مدل نت بوك وارداتي به كشور از مردم خواست تا در هنگام خريد گواهي انطباق استاندارد را از فروشنده اخذ كنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادي برنا، "مهدي پورهاشم "با بيان اين مطلب افزود: هم اكنون بسياري از مردم اطلاع درستي از دريافت گواهي انطباق استاندارد بسياري از كالاها ندارند.
وي با بيان اينكه فروشندگان موظف به ارائه گواهي انطباق استاندارد كالاهاي مشمول استاندارد اجباري هستند، گفت: برخي از كالاها از جمله لاستيك و نت بوك مشمول استاندارد اجباري هستند كه گواهي انطباق استاندارد صادر شده آنها در مبادي ورودي بايد ضميمه كالا شود.
مدير كل اداره استاندارد و تحقيقات صنعتي استان تهران با بيان اينكه گمرك اجازه ترخيص كالاهاي مشمول استاندارد اجباري بدون اخذ گواهي انطباق استاندارد از موسسه استاندارد را ندارد، افزود: عمده كالاهاي غير استاندارد وارداتي از مبادي غير قانوني به كشور وارد مي شوند.
وي با اشاره به تخلف يكي از وارد كنندگان لپ تاپ گفت: يك شخص حقيقي "ف ض" با جعل اسناد گمركي و انطباق استاندارد مبادرت به واردات حجم بالايي نت بوك غير استاندارد به كشور كرده است كه اين فرد با كمك موسسه استاندارد و نيروهاي وزارت اطلاعات شناسايي شده است.
پور هاشم تصريح كرد: اين فرد متخلف با جريمه يك ميليارد و 200 ميليون توماني هم اكنون در زندان به سر مي برد.
وي عمده نت بوك هاي وارداتي غير استاندارد را چيني و با مارك معروف سوني عنوان كرد و گفت: عمده نت بوك هاي وارداتي داراي گواهي انطباق استاندارد هستند و فقط در بخشي از موارد نت بوك هاي غير استاندارد توسط افراد متخلف و با چنين شيوه هايي به كشور وارد مي شود.
به گفته وي ارزش 42 مدل نت بوك وارداتي غير استاندارد به كشور به دو ميليون و 65 هزار و 161 دلار مي رسد كه به طور عمده چيني بوده و از كشور امارات به ايران وارد شده است.
پورهاشم پيشنهاد حذف بازرسي واردات لپ تاپ و تجهيزات آي تي به دولت را شايعه دانست و تصريح كرد: طي سال گذشته تاكنون تعداد زيادي لپ تاپ با برندهاي مشهور و غير استاندارد به كشور وارد شده است.
وي ادامه داد: به نظر مي رسد حذف بازرسي واردات لپ تاپ و تجهيزات آي تي شايعه اي از سوي واردكنندگان اين قبيل كالاها باشد.
مدير كل اداره استاندارد و تحقيقات صنعتي استان تهران در ادامه با اشاره به آمار عدم انطباق كالاهاي وارداتي در 11 ماه گذشته افزود: ارزش كالاهاي غير استاندارد مرجوع شده در 11 ماه گذشته به 7 ميليون و 150 هزار دلار مي رسد كه 64 درصد مبدأ توليدي اين كالاها كشورهاي آسياي جنوب شرقي و 29 درصد اروپا و 7 درصد ساير كشورها بوده است.
پور هاشم ادامه داد: عمده كالاهاي مرجوعي شامل مواد غذايي، كمپوت خوراك ماهي ، چاي، صنايع خودرو شير آلات بهداشتي ، الكتروموتور، اتو، پرژكتور، باطري ، موبايل، مانيتور، پارچه و نت بوك بوده است.
وي با اشاره به عدم همكاري شركت اتوبوسراني جهت تست ادواري اتوبوس هاي دوگانه سوز اظهار داشت: با وجود ارسال نامه هاي مكرر به شركت اتوبوسراني و تذكر بسيار به شوراي شهر ، شهرداري و دادستاني ، تاكنون هيچ اقدام شايسته اي در اين خصوص صورت نگرفته است.
وي تاكيد كرد : در صورت عدم همكاري شركت واحد اتوبوسراني از تردد خودروهاي گازسوز از ابتداي سال 88 جلوگيري خواهد شد.
پورهاشم با اشاره به همكاري مناسب تاكسيراني افزود: تست ادواري 17 هزار تاكسي دوگانه سوز در تهران به زودي تحت نظر شركت هاي بازرسي زير نظر موسسه استاندارد آغاز مي شود.
مدير كل اداره استاندارد و تحقيقات صنعتي استان تهران با اشاره به گفت و گو هاي صورت گرفته با رويانيان مبني بر تست بالغ بر 40 هزار خودروي دوگانه سوز در استان تهران اضافه كرد: تست ادواري خودروهاي گاز سوز با كمك راهنمايي و رانندگي همانند معاينه خودرو انجام مي شود.
وي اظهار داشت: از نظر قانوني اداره استاندارد قادر به توقف موقت خودروهاي گازسوز تست نشده است كه پس از اعلام نظر قاضي مربوطه، امكان فسخ آن وجود دارد.
وي با بيان اينكه مدت زمان تردد برخي از اين خودروها به بيش از 7 تا 10 سال مي رسد، افزود: هر لحظه ممكن است تردد اين خودروها در داخل شهر موجب بروز مشكلي شود و شركت واحد بايد فكر عاجلي براي اين امر كند.
وي تاكيد كرد: با همكاري دادستاني از ابتداي سال 88 از تردد اين خودروها جلوگيري به عمل مي آيد.
پور هاشم در ادامه با اشاره به آغاز تست عيار طلا از سال گذشته اظهار داشت: به دنبال اقدامات صورت گرفته رشد مناسبي در ميزان عيار طلاي بازار صورت گرفته است به صورتي كه ميزان عيار طلاي استاندارد هم اكنون 2/36 درصد از طلاي موجود در بازار از استاندارد طلاي 18 عيار برخوردار است
وي با اشاره به 120 توليد كننده طلا در تهران افزود: پرونده 177 توليد كننده ديگر طلا نيز در دست بررسي قرار دارد.
وي از معرفي 190 طلاساز متخلف به دادگاه در 11 ماه گذشته خبرداد و افزود: خوشبختانه در سال جاري بازار از تمام ظرفيت هاي قانوني براي برخورد با متخلفان طلا استفاده كرده اند به طوري كه جريمه زندان براي برخي از اين افراد متخلف در نظر گرفته شده است.
مدير كل اداره استاندارد و تحقيقات صنعتي استان تهران در ادامه از مردم درخواست كرد تا طلاي شب عيد را از مراكز فروش داراي كد شناسايي خريداري كنند.
پورهاشم با بيان اينكه در 11 ماه نخست امسال 63 هزار و 416 دستگاه وسايل سنجش (ترازو) تست شده است، گفت: اين ميزان در مقايسه با سال گذشته بيش از 10 هزار دستگاه افزايش داشته است.
وي تصريح كرد: بدون كمك پليس و تعزيرات حكومتي امكان شناسايي متخلفان و جمع آوري اوزان غير استاندارد ميسر نبود.
مدير كل اداره استاندارد و تحقيقات صنعتي استان تهران در رابطه با استاندارد بنزين اذعان داشت: در 11 ماه امسال يك هزار و 632 نازل مستقر در تهران تست شده است كه نتايج آن حكايت از كاهش تخلفات اين بخش دارد.
وي با بيان اينكه هر سال سه مرتبه بنزين و هر چهار ماه يكبار پمپ هاي بنزين تست مي شود گفت: گزارشات به عمل آمده از كيفيت بنزين حاكي از بهبود وضعيت اين بخش دارد.
پورهاشم تصريح كرد: در سال جاري كيفيت بنزين 30 نقطه از استان تهران نمونه برداري شده و نتيجه آن به طور مستقيم به وزرات نفت ارسال شده است.
مدير كل اداره استاندارد و تحقيقات صنعتي استان تهران در خصوص كيفيت لاستيك و تيوپ هاي وارداتي اظهار داشت: برخي از تيوپ هاي وراداتي از كشورهاي چين و هند، كره و اندونزي با نام تجاري ايران وارد شده است كه از كيفيت بسياري پاييني برخوردار است. 43 نوع تاير با نام هاي تجاري ايراني و خارجي از اين كشورها به ايران وارد شد كه از همان بدو ورود در گمركات به كشور مبدأ مرجوعع شده است
به گفته وي چنانچه در مراكز عرضه كالاهاي مرجوع شده مشاهده شوند مطابق ماده 9 قانون موسسه با عرضه كنندگان اين نوع تايرها برخورد قانوني خواهد شد.
وي با اشاره به مصوبه دولت در سال 85 مبني بر ممنوعيت واردات چاي در بسته بندي زير 10 كيلوگرم گفت: در صورت واردات چاي زير 10 كيلوگرم مي توان به قاچاق بودن آن اطمينان داشت، چرا كه از مبادي غير رسمي فقط امكان واردات آن وجود دارد.
مدير كل اداره استاندارد و تحقيقات صنعتي استان تهران از شناسايي سه نمونه چاي غير استاندارد با نام هاي تجاري كيهان ، جاسمين، و تماشا، خبرداد و گفت: اين چاي ها در بسته بندي هاي كوچك و از مبادي غير رسمي به كشور وارد شده است كه توزيع آن ها در فروشگاه هاي بزرگ و كوچك كشور غير قانوني است.
به گفته وي چاي تماشا از چايي هاي ضايعاتي موجود در انبارهاي شمال تهيه شده است كه به شدت غير استاندارد بوده و كسي حق خريد و فروش آن را ندارد.
وي با اشاره به تست 54 نوع شير توليدي در استان تهران اظهارداشت: از اين ميزان سه نوع شير كه از برندهاي مشهور نيز مي باشد، غير استاندارد اعلام شده است كه اخطار كتبي آن به توليد كننده مربوطه ابلاغ شده و در صورت عدم رفع مشكل واحد مربوطه پلمپ خواهد شد.
مدير كل اداره استاندارد و تحقيقات صنعتي استان تهران تصريح كرد: كشك 250 گرمي جبار و پنير پيتزاي ياس، از جمله محصولات لبني غير استاندارد به شمار مي رود.
پورهاشم در پايان با اشاره به تست 35 برند اسباب بازي در بازار گفت: به رغم ضرورت استاندارد اجباري اسباب بازي متاسفانه تمام اسباب بازي هاي تست شده از كيفيت بسيار پاييني برخوردار بوده و برخي از مواد بازيافتي توليد شده است كه براي كودكان بسيار خطرناك است.
يکشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]