واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دبيركل مجمع متخصصين ايران:ايران در حوزههاي ژئواستراتژيك، ژئوپولوتيك و ژئواكونوميك توان بالايي دارد
خبرگزاري فارس: دبيركل مجمع متخصصين ايران با اشاره به گذار قدرت سخت در عرصه بينالمللي به قدرت نرم، گفت: ايران در حوزههاي ژئواستراتژيك، ژئوپولوتيك و ژئواكونوميك توان بالايي دارد و ميتواند با تاكيد بر قدرت نرم تصوير روشني از خود به جهان معرفي كند.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي مجمع متخصصين ايران، خسرو نصيري زاده دبيركل مجمع متخصصين ايران در جمع تعدادي از حقوقدانان و وكلاي دادگستري، گفت: بعد از گذشت سي سال از دوران پيروزي انقلاب اسلامي جايگاه ايران در عرصه سياست خارجي نياز به بازنگري دارد و بازنگري به معناي كنار گذاشتن سياستهاي قبلي نيست بلكه ارايه رويكردي منطقي در رفتارها و تعاملات بينالمللي است.
وي با اشاره به ملزومات سياست خارجي دولت آينده، افزود: اگر سياستهاي 30 سال گذشته، كشور را در مسير تحقق سند چشمانداز قرار ميدهد بايد تداوم پيدا كند ولي اگر سياستهاي حاكم بر امور اجرايي كشور نتوانسته و نميتواند ما را در تحقق سند چشمانداز 20 ساله به موفقيت نايل كند رويهها و تاكتيكها، متناسب با سند چشمانداز 20 ساله نيازمند تغيير و بازنگري است.
دبيركل مجمع متخصصين ايران تصريح كرد: بر اساس سند چشمانداز 20ساله، ايران در سال 1404 بايد به قدرت اول منطقه در عرصه علمي، فناوري و اقتصادي تبديل شود.
نصيري زاده افزود: براساس سياستهاي كلي برنامه پنجم بايد تلاش شود 3 اصل صلح، عدالت و امنيت در منطقه با محوريت ايران توسعه يابد.
وي به توان بالاي كشور در حوزههاي ژئو استراتژيك، ژئوبولوتيك و ژئواكونوميك اشاره كرد و خاطر نشان كرد: در حال حاضر به خاطر تغيير در فضاي بينالمللي بازيگران نظام بينالملل سياستهاي امنيت محور خود را به سياستهاي اقتصاد محور تغيير دادهاند، از اين رو شاهد دوران گذار از قدرت سخت به قدرت نرم در نظام بينالملل هستيم.
دبيركل مجمع متخصصين ايران ضمن اشاره به شعارهاي رئيس جمهور جديد آمريكا در به كارگيري قدرت نرم، يادآور شد: در مواجهه با مسايل بينالملل لازم است عنصر قدرت را به عنوان مولفه اساسي تقويت و با تاكيد بر قدرت نرم تصوير روشني از ايران به جهان معرفي كنيم.
نصيري زاده در ادامه تصريح كرد: براي تحقق و به كارگيري قدرت نرم لازم است از ابزارهايي از جمله استفاده از مؤلفه اقتدار رهبري به عنوان بزرگترين دستاورد انقلاب اسلامي در جهت پيشبرد اهداف كلي و سياستها در عرصه داخلي و خارجي، تقويت هويت ايرانيان در سراسر دنيا قرار گيرد.
وي همچنين تسهيل مشاركت ايرانيان در توسعه ملي، انسجام اجتماعي و فرهنگي، تقويت هويت ملي و هنجارها و ارزشهاي حاكم بر جامعه، همبستگي و پيوستگي مردم و حاكميت، تقويت نظام مردمسالاري و احترام به مردم براي تعيين سرنوشت خويش در چارچوب ارزشهاي ديني، تقويت امنيت نرم در جهت تامين منافع ملي اعم از امنيت شغلي، اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي را از ديگر مولفه هاي تحقق و به كارگيري قدرت نرم عنوان كرد.
دبيركل مجمع متخصصين ايران افزود: تاكيد بر نظامات جديد اقتصادي و سياسي در سطح منطقه و جهان، گسترش شبكه اطلاعاتي و ارتباطاتي و استفاده از مولفه رسانهها، افزايش توان سياسي و كارآمدي دولت در جهت تصميمسازيها، همسويي دولت در گفتار و رفتار با باورهاي اجتماعي، ارتقا سطح دانش و خرد جمعي و به كارگيري نخبگان در فرايند نظام تدبير ملي، تامين آزاديهاي اساسي ملت، بسيج افكار عمومي براي حمايت از سياستهاي كلي سند چشم انداز 20 ساله، به كارگيري از ظرفيت احزاب و تشكلهاي سياسي و تقويت ديپلماسي غيردولتي ميتواند از اجزا شكلدهنده قدرت نرم در دوران جديد جهت پيشبرد سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران واقع شود.
نصيري زاده همچنين تاكيد كرد: تقويت ديپلماسي تجاري و شناسايي بازارهاي هدف در دستور كار وزارت امور خارجه بايد قرار گيرد.
انتهاي پيام/
يکشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]