واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به برخي دستاوردهاي اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها در استان مركزي
اراك _ اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها با اصلاح برخي رفتارها و كاهش مصرف، بستر را براي توسعه و پيشرفت در استان مركزي بيش از پيش فراهم كرده است.
حدود يك سال از اجراي بزرگترين طرح اقتصادي كشور كه براي سالها آرمان مهم همه اقتصاددانان، مردم و مسئولين بود سپري شد و گرچه قضاوت در خصوص دستاوردهاي بلندمدت آن زود است، با اين حال در ارزيابي آثار آن نتايجي همچون "كاهش چشمگير ميزان مصرف، رشد صادرات نفتي و غيرنفتي و اصلاح رفتارهاي نادرست در حوزه مصرف حاملهاي انرژي" مشهود است.
اين در حالي است كه ايران با ظرفيتها و توانمنديهاي فراوان امكان رشد و تبديل به قدرت برتر منطقه را بر اساس هدفگذاري سند چشم انداز 20 ساله دارد و براي تحقق اين مهم جراحي اقتصادي با اجرايي كردن قانون هدفمندسازي يارانه ها الزامي بود.
در اين ميان استان مركزي واقع در قلب ايران اسلامي يكي از استانهاي مهم صنعتي، اقتصادي و خدماتي است كه سهم به سزايي در درآمد ملي دارد و اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها در اين استان مبناي رشد و توسعه متوازن است.
يك ميليون و 351 هزار نفر شامل 31 درصد روستايي و 69 درصد شهري در قالب 415 هزار خانوار در استان مركزي طي يك سال مدت اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها در مجموع هفت هزار و 300 ميليارد ريال يارانه نقدي دريافت كرده اند.
آمارها نشان مي دهد كه در اين مدت تنها از محل صرفه جويي در مصرف گاز، برق و بنزين 400 ميليارد ريال و از محل مديريت بهينه مصرف آرد و نان 130 ميليارد ريال صرفه جويي در استان مركزي صورت گرفته كه اين مهم در گام نخست اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها موفقيتي بزرگ محسوب مي شود.
بنا به گفته مسوولان مركزي مجموع صرفه جويي حاصل از اجراي اين قانون در يك سال اخير هفت هزار و 830 ميليارد ريال بوده كه تقريبا چهار برابر بودجه دو هزار ميليارد ريالي عمراني و جاري استان است.
چند تن از شهروندان استان مركزي نيز در گفت و گو با خبرگزاري جمهوري اسلامي اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها را فصلي جديد در توسعه، رفاه و پيشرفت كشور دانستند.
يكي از آنها مي گويد تبليغات و اطلاع رساني متعدد در خصوص اين قانون كمك شاياني در نهادينه شدن فرهنگ استفاده صحيح از حاملهاي انرژي داشته است .
"محمد بهاري" گفت: پيش از اين ناآگاهي مردم و ارزاني انرژي موجب شده بود سرمايه هاي ارزشمند كشور به هدر برود اما اجراي اين قانون استفاده از وسايل و تجهيزات كم مصرف و جايگزيني آنها با وسايل فرسوده كم بازده را موجب شد.
وي بيان كرد: رسانه ها و بخشهاي متولي در مدت اجرايي شدن قانون هدفمندسازي فرهنگ استفاده بهينه از گاز، اصلاح ساختار معماري و امكانات ساختماني را به مردم اطلاع رساني كردند كه اين امر كاهش اتلاف انرژي را به همراه داشت.
مدير شركت قطعه سازي ايرانپارس نيز گفت: دقت در نحوه استفاده از گاز در كارگاههاي توليدي و مراكز صنعتي بايد از طريق كارفرما و مسوولان آن بخش به همه كاركنان و كارگران گوشزد شده و نظارت بر عملكرد آنان دقيق باشد.
"مهدي رضايي" افزود: اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها، به صنعتگران و كارآفرينان عرصه توليد و كشاورزي نشان داد كه بايد از وادي مصرفي خارج شوند و علاوه بر صرفه جويي و بهينه كردن سامانه توليد، محصولات قابل رقابت توليد كنند.
وي گفت: با افزايش تصاعدي هزينه ها مساله گرم كردن فضاهاي بزرگ كارگاهي از سوي كارفرمايان به عنوان يك راهبرد مديريتي لحاظ شد و از اين طريق هزينه هاي هنگفت زيادي مديريت مي شود.
اين صنعتگر تاكيد كرد: رواج فرهنگ استفاده صحيح از منابع پايه تنها در ميان طيفي از صنايع و مردم اثربخشي لازم را ندارد لذا براي گسترش اين فرهنگ نياز بود در قالب قانون هدفمندسازي يارانه ها جريان فرهنگي، مديريت مصرف و نظارت همزمان اجرا شود.
يكي ديگر از شهروندان اراكي و سرپرست خانواده پنج نفره نيز گفت: ميزان يارانه نقدي پرداختي به هر خانوار كمكي است تا مردم روشهاي كاهش مصرف را فراگرفته و اجرايي كنند.
"كبري محمدي" افزود: استفاده از اجاق گاز، سماور برقي، آبگرمكن و شومينه براي گرمايش خانه فعاليتهايي غيرقابل حذف از چرخه مصرف هستند زيرا اينها لازمه هر زندگي است اما مي توان با آگاهي و حساسيت نسبت به ساعات اوج مصرف و زمانهايي كه مصرف كمترين هزينه را دارد، اينگونه رفتارها را به مظور كاهش مصرف و هزينه مديريت كرد.
وي معتقد است: با گذشت يك سال از اجراي اين قانون مسوولان بايد در پرداخت مساوي يارانه ها به خانواده ها تجديد نظر كنند زيرا در بسياري از موارد دهكهاي پايين فشار زيادي را متحمل مي شوند.
يكي از اهالي روستاي گوار نيز گفت: با هدفمندسازي يارانه ها همه تلاش براي كاهش هزينه ها بكار گرفته شده است.
"مريم شهرابي" افزود: روستاييان در مصرف انرژي بيشتر از شهرنشينان دقت مي كردند اما باز اتلاف سرمايه ها و منابع زياد بود.
وي خواستار ارايه آموزشهاي تخصصي از سوي مسوولان اجرايي براي روستاييان در انتقال روشها و رفتارهاي صحيح مصرف شد.
مديرعامل شركت گاز استان مركزي نيز مي گويد اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها سبب كاهش 20 درصدي مصرف گاز طبيعي در اين استان شده است.
"غلامرضا مشايخي" افزود: با توجه به معيارهاي صحيح مصرف گاز، به زودي همه بخشهاي صنعتي و توليدي استان مركزي تحت پوشش گاز قرار گرفته و شاهد اصلاح و تقويت زيرساختهاي اقتصادي خواهيم بود.
وي بيان كرد: تعداد مشتركين صنعتي تحت پوشش گاز طبيعي در استان مركزي دو هزار و 416 واحد است و اين واحدها با مصرف يك ميليارد و 606 ميليون مترمكعب رتبه نخست را داشته و جزو مراكز پرمصرف محسوب مي شوند.
او اضافه كرد: ميزان مصرف در بخش خانگي و تجاري نيز 621 ميليون مترمكعب و در حوزه نيروگاهي 973 ميليون مترمكعب است.
مديرعامل شركت گاز استان مركزي گفت: با توجه به آمارهاي ميزان مصرف امسال، اين استان در زمينه كاهش مصرف گاز روند خوبي را طي كرده و همگام با قانون هدفمندسازي يارانه ها پيش رفته است.
معاون برنامه ريزي استانداري مركزي نيز گفت: تنها در شش ماه نخست اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها شش و 9 دهم درصد كاهش در مصرف بنزين رخ داد و مصرف بنزين در اين استان از 224 ميليون ليتر به 208 ميليون ليتر رسيده است.
"محمدرضا عاشوري" افزود: ميزان مصرف برق نيز در همين مدت شش درصد كاهش يافت و هزار و 996هزار مگاوات در نيمه پارسال به هزار و 977 هزار مگاوات در شش ماه نخست امسال رسيده است.
وي گفت: كاهش مصرف شش درصدي در حوزه مشتركين خانگي و تجاري بوده و مشتركين صنعتي نيز كاهش مصرف يك درصدي داشته اند كه حكايت از رونق توليد در استان است.
مديركل دفتر امور اقتصادي استانداري مركزي نيز گفت: اجرايي شدن قانون هدفمندسازي يارانه ها نشانگر شهامت دولت در اصلاح ساختار اقتصاد بيمار كشور مي باشد كه راه را براي پويايي بيشتر هموار كرده است.
"محمود نعمتي" افزود: ايران چاره اي جز وارد شدن به بازار جهاني ندارد و پيش شرط اقتصاد آزاد، اجرايي شدن قانون هدفمندسازي يارانه ها بود.
وي گفت: با كليد خوردن اين طرح و نتايج يك ساله آن هم اكنون وقت آن رسيده كه اصلاحات حوزه توليد و تقويت زيرساختها با جديت بيشتر دنبال شود.ك/4
8149/559
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30753909
يکشنبه|ا|18|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]