واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: موافقت ضمني آمريكا براي مذاكره با ايران ؛ مخالفت روسيه و ژاپن با تحريم ها
در حالي كه نامه نگاري هاي اشتون ، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا با ايران ، مبني بر آمادگي براي پيگيري مذاكره هاي ايران و 1+5 ، چند وقتي است جريان دارد ، مقامات آمريكايي از آمادگي ضمني خود براي پيوستن به مذاكره ها با ايران خبر دادند .
اين واكنش آمريكايي ها ، گويي با توجه به مخالفت شماري از كشورهاي بزرگ اروپا و آسيا با برخورد يكجانبه و فرا قانوني با فعاليت هاي هسته اي ايران ، اتخاذ مي شود . آمريكايي ها متوجه تنها ماندن خود در آينده نزديك براي اجراي اين تحريم ها شده اند و مي خواهند تا بيش از اين زمان نگذشته است ، حرف و تحريمشان را پس بگيرند .
اروپايي ها در كنار آسيايي ها با بحران شديد مالي و اقتصادي رو به رو هستند . هر چند اقتصاد آمريكا نيز وضع به ساماني ندارد و بخش هاي مختلف اقتصاد و جامعه آن ، متاثر شده است ، اما اروپايي ها توان بيش از اين تحمل دشواري هاي ناشي از پيروي از روش اقتصاد سرمايه داري آمريكا و همچنين سياست هاي پرهزينه و كم دستاورد واشنگتن را ندارند .
روس ها به تحريم ها نمي پيوندند ؛ اصلاح طرح گام به گام
در پي اعلام تحريم هاي يكجانبه آمريكا عليه ايران ؛ سجادي ، سفير كشورمان در روسيه ، از مخالفت مسكو با اين تحريم ها خبر داد و گفت : روس ها از مدتي قبل اعلام كرده بودند كه تحريم هاي فراقطعنامهاي را قبول ندارند و آن را بر نمي تابند . كاري كه اوباما انجام داد ، ايجاد انشقاق در بين اعضاي شوراي امنيت و تضعيف سازمان ملل متحد بود .
سفير ايران در مسكو تصريح كرد: اين اقدام مردود است و روس ها به صراحت اعلام كرده اند اين تحريم ها را نمي پذيرند و موضوع هسته اي ايران ، فقط با مذاكره حل مي شود .
سفير كشورمان در روسيه همچنين با اشاره به اينكه طرح گام به گام اصلاح و از طريق سفارت روسيه به ايران داده شده است ، گفت : پس از آنكه روس ها اين طرح را ارائه دادند ، به مدت 2 ماه آن را بررسي كرديم . در سفر آقاي علي باقري ، معاون دبير شوراي عالي امنيت ملي به مسكو ، ايشان ديدگاه هاي كشور را در اين زمينه اعلام كرد .
سجادي افزود : روس ها پس از حدود سه هفته ، طرح اصلاح شده خود را از طريق سفارت روسيه در تهران به ايران دادند كه در حال حاضر ، مرجع ذي ربط در حال بررسي اين طرح اصلاح شده است .
وي درباره اين طرح گفت : تفاوت اين طرح با پيشنهادهاي 1+5 اين است كه اولا ، 1+5 برخلاف معاهده NPT حقوق حقه ما را در فعاليت هاي هسته اي به رسميت نمي شناسد و از سوي ديگر بر توقف همه فعاليت هاي هسته اي صلحآميز ما تاكيد مي كند ؛ اما طرح گام به گام حق مسلم ايران را در دستيابي به انرژي صلحآميز هستهاي به رسميت ميشناسد و عنوان ميكند كه به ازاي هر گامي كه ايران بر ميدارد يكي از ابعاد تحريمها بايد برداشته شود.
ژاپن به دنبال اجتناب از تحريم نفت ايران
در همين حال ، از ژاپن خبر رسيده است كه دولت اين كشور پس از كره جنوبي اعلام كرده است ، قصد دارد از تحريم نفتي ايران چشم پوشي كند .
يك مقام وزارت امور خارجه ژاپن ، جمعه ( ديروز ۱۶ دي ) اعلام كرد : ما در حال بررسي ممنوع كردن واردات ها نيستيم .
هدف از قانوني كه هفته پيش به امضاي باراك اوباما رسيد ، جلوگيري از پرداخت بهاي نفت ايران از سوي شركت هاي پالايش كننده نفت است . اتحاديه اروپا نيز در حال بررسي اقداماتي است كه اعضاي اين اتحاديه را از وارد كردن نفت خام ايران منع مي كند .
يك مقام وزارت دارايي ژاپن گفت : بانك مركزي ايران در بانك هاي بزرگ ژاپني براي داد و ستدهاي بازرگاني نفتي داراي حساب هايي است . در صورت اجرايي شدن تحريم هاي آمريكا دولت ژاپن قصد دارد از آن پرهيز كند .
مقامات ژاپني ، پنجشنبه گذشته درباره آثار منفي احتمالي ناشي از افزايش فشارها عليه ايران بر اقتصاد جهاني هشدار دادند .
يك مقام وزارت اقتصاد ، بازرگاني و صنايع ژاپن گفت، تحريم نفت ايران به افزايش شديد قيمت نفت مي انجامد و آمريكا بايد آثار منفي چنين اقدامي را روي اقتصاد جهاني در نظر بگيرد .
مقامات كره جنوبي نيز پيش تر اعلام كرده بودند اين كشور حدود ۱۰ درصد از نفت خام مورد نياز خود را در سال ۲۰۱۲ از ايران مي خرد كه نشان مي دهد واردات نفتي كره جنوبي از ايران در مقايسه با واردات سال ۲۰۱۱ بيشتر خواهد بود .
بنا بر اعلام مقامات كره جنوبي - كه پنجمين واردكننده بزرگ نفت جهان است ، قرار است در سال 2012 ، روزانه 200 هزار بشكه نفت از ايران وارد كند . رقم روزانه واردات نفت كره جنوبي از ايارن ، 190 هزار بشكه بود .
با وجود ادعاهاي واهي آمريكا ، رژيم صهيونيستي و برخي هم پيمانان اروپايي آنها مبني بر اينكه فعاليت هاي هسته اي ايران ممكن است هدف نظامي داشته باشد ، ايران بارها بر ماهيت صلح آميز اين فعاليت ها تاكيد كرده است .
اذعان ران پل جمهوري خواه به سلامت فعاليت هاي هسته اي ايران
نامزد جمهوري خواه انتخابات رياست جمهوري آمريكا اذعان كرد : هيچ مدركي كه نشان دهد ايران درصدد ساخت بمب اتمي است ، وجود ندارد و اين موضوع در گزارش هاي سازمان ملل متحد و سازمان سي آي اي آ اعلام شده است .
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]