واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در جمع خبرنگاران اعلام شد
خبرگزاري فارس: دبير كل اتاق تعاون ايران نفاق و از هم گسيختگي دولت و مجلس و مجموعه غير دولتي بخش تعاون از هم را عمده دليل عدم توانمندي بخش تعاون برشمرد و گفت: بيتوجهي به اين بخش از سوي مسئولان امر قابل توجيه نيست.
به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبري فارس «توانا»، داريوش پاكبين در نشست با اصحاب رسانه در رابطه با برنامههاي آتي اتاق تعاون مركزي در آستانه سال بينالمللي تعاون، اظهار داشت: اولين همايش ملي تعاون با رويكرد برنامهريزي و توانمندسازي تعاونيها در آستانه سال 2012 "سال بينالمللي تعاون" طي روزهاي بيستم و بسيت و يكم ماه جاري در مشهد مقدس برگزار ميشود.
وي ادامه داد: يكي از مسائلي كه متأسفانه در حوزه تعاون مغفول مانده، بحث عدم توانمندي مجموعه بخش تعاون و دولت در ترويج فرهنگ تعاون و عدم انعكاس صحيح ظرفيتهاي بخش تعاون در گذر از سد بيكاري و سياستهاي بازدارنده است.
وي افزود: شاكله و مبناي فعاليتهاي تعاون در ايران با رويكرد توزيع عادلانه فرصتها اقتصادي نزد اقشار مختلف جمعيتي است كه در نهايت به بهبود فضاي كسب و كار و توسعه عدالت اجتماعي منجر ميشود.
دبير كل اتاق تعاون ايران، گفت: تلفيق ظرفيتهاي سياستي و اجرايي دستگاههاي اجرايي، مجلس و فعالان در بخش تعاون باهم با رويكرد تحقق سهم بخش تعاون در اقتصاد ملي و بازار سرمايه، زمينهاي را سبب ميشود كه منجر به بهبود زيرساختها تا نهادينه شدن جايگاه بخش تعاون در اقتصاد ملي ميشود.
وي تصريح كرد: اصلاح اذهان تصميمگيران و سياستگذاران اقتصادي در رابطه با مقوله تعاون و در كل بخش تعاون و تغيير نگرشهاي اجتماعي و منعطف كردن فعاليتهاي اقتصادي خرد به سمت تعاون پيش مقدمهاي تا رسيدن به اهداف متعالي در اقتصاد ايران است كه اميدوارم مسئولان امر در اين حوزه ياريگر تعاونگران باشند.
پاكبين نفاق و از هم گسيختگي دولت و مجلس و مجموعه غير دولتي بخش تعاون از هم را عمده دليل عدم توانمندي بخش تعاون در دستيابي به اهداف توسعهاي بخش تعاون مطابق بازه زماني تعيين شده برشمرد و اظهار داشت: در شرايطي كه براي تعاون جايگاه ويژهاي براي گذر از محدوديتها و تحريمهاي اقتصادي بينالمللي قائليم بالطبع بيتوجهي به اين بخش از سوي مسئولان امر قابل توجيه نيست.
وي ادامه داد: با فعالسازي كميسيونهاي مختلف در حوزه تعاون اعم از تجارت و اعتبار، كشاورزي و صنايع، عمران و مسكن، كميسيون مصرف و مرزنشينان و كميسيون صنعت و معدن و تعاونيهاي توليدي بتوانيم عمده موانع پيشروي بخش تعاون در مسير توسعه را مرتفع كنيم.
وي افزود: كميسيونهاي مربوطه با مشاركت نمايندگاني از اتحاديهها و اتاقهاي تعاون كشور و ادارات تعاون، كار و رفاه اجتماعي در تعامل با مجلس اصلاح ساختار و فعال ميشوند كه هدف غايي آنها رصد موانع، سازوكارهاي حمايتي و قانوني تا دستيابي به هداف متعالي در حوزه تعاون است.
دبير كل اتاق تعاون ايران گفت: در همايش اتحاديهها و اتاقهاي تعاون سراسر كشور در مشهد جلسهاي با مشاركت مديران كل ادارات تعاون، كار و رفاه اجتماعي و مجموعه دولت در رابطه با اجرايي كردن بند "ج" ماده 124 برنامه پنجم توسعه مبني بر واگذار تصديگريها به بخش تعاون تشكيل ميشود كه اميدوارم خروجي اين جلسه مطابق انتظارات تعاونگران باشد.
وي خاطرنشان كرد: البته پيش از اين رايزنيهاي لازم در رابطه به اجرايي شدن بند "ج" ماده 124 برنامه پنجم توسعه با دولت انجام و منتج به واگذاري اختيارات امور اجرايي و مديريتي مربوطه بخش تعاون به بخش غيردولتي يعني اتاق تعاون مركزي و اتحاديههاي سراسري به عنوان نمايندگان تعاونگران شده است.
وي تصريح كرد: در آيندهاي نزديك اولين و بزرگترين جشنواره و نمايشگاه بينالمللي در حوزه تعاون با متوليگري اتاق تعاون ايران و مشاركت تمامي تعاونگران تحت پوشش اتحاديههاي سراسري تعاون در ايران تشكيل شود كه موضوعاتي نظر مسابقه نقاشي و طراحي با موضوع تعاون، عرضه توانمنديهاي بخش تعاون، تهيه مقالات علمي و طرحهاي توسعهاي كاربردي با موضوعيت تعاون و مباحثي از اين دست را در برخواهد گرفت.
پاكبين اظهار داشت: براي همايش مشهد تا به اين لحظه از حجتالاسلام علمالهدي "امام جمعه خراسان رضوي"، شيخالاسلامي "وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي" يا حسينينيا "معاون وزير، نمايندگاني از كميسيونهاي مجلس، مديران شاغل در اتحاديهها و رؤسا و دبيران اتاقهاي تعاون سراسر كشور و مديران كل ادارات استاني تعاون، كار و رفاه اجتماعي، دعوت صورت گرفته است كه اميدوارم با حضور خود موجبات پويايي و نشاط اين همايش شوند.
دبير كل اتاق تعاون ايران در رابطه با دلايل عدم تحقق اهداف توسعهاي بخش تعاون مطابق در بازه زماني تعيين شده، گفت: متأسفانه بخش تعاون طي سه ساله گذشته با موانع و محدوديتهاي ناشي از نگرشهاي غلط مديران اجرايي مواجه بود كه به تعديل ظرفيتهاي توسعهاي و در نهايت ايست پروسه رشد تعاون منجر شد.
وي تقابل اتاق تعاون ايران با دولت و مجلس را عمده چالش پيشروي بخش تعاون در دستيابي به اهداف توسعهاي برشمرد و تأكيد كرد: بخش غيردولتي اقتصادي ايران منفك از دولت و مجلس نيست چرا كه در غير اين صورت زنجيره نشاط و پويايي بخش با نقص در ايجاد زيرساختها و سازوكارهاي توسعهاي مواجه ميشود.
وي ادامه داد: قرار گرفتن در آستانه سال بينالمللي تعاون، هدفي را به فعالان در حوزه تعاون اعم از دولتي و مجلسي و غيردولتي گوشزد ميكند كه براي تحقق آن ملزم به اهتمام، همدلي و تجميع ظرفيتها تا دستيابي به هدفي واحد هستيم.
پاكبين با اشاره به اينكه قرار گرفتن در مسير تحقق سهم 25 درصدي بخش تعاون بايد توأم با برنامه و تدابير اجرايي مسنجم و اجرايي باشد، تأكيد كرد: معتقدم در اين رابطه بايد به دنبال ايجاد زيرساختها و سازوكارهاي اجرايي ولو به قيمت كندي در تحقق سهم بخش تعاون مطابق بازه زماني اعلامي باشيم.
وي تصريح كرد: عدم توجه به زيرساختها در حوزه تعاون سبب شده است اهم تلاشهاي صورت گرفته در مسير تعالي اين بخش مغفول مانده و عملاً در هيچ بخشي نتوانيم موفقيتي را حاصل بياوريم در حالي كه با ايجاد زيرساختهاي لازم بالطبع در آينده با سرعت و دقت بيشتري ميتوانيم اهداف بخش تعاون را دنبال و محقق كنيم.
دبير كل اتاق تعاون ايران، نقش تعاونيها در گذر از سد تحريمها عليه ايران را بسيار حائز اهميت برشمرد و اظهار داشت: طي تمامي سالهاي بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ايران در شرايط فراز و فرود شرايط اقتصادي ايران همواره تعاونيها و تعاونگران دوشادوش دولت در عرصه حضور داشتهاند و نقش تعيينكننده در گذر از سد محدوديتها و تحريمها ايفا كردهاند.
وي تصريح كرد: اتاق تعاون ايران طي رايزني با ICA اتحاديه بينالمللي تعاون و تمامي اتحاديههاي تعاون كشورهاي مختلف به دنبال تبادل اطلاعات، تجارب، كالا و خدمات توليدي، انتقال دانش و فنآوري بوده است كه خوشبختانه با استقبال اين كشورها تا دستيابي به اهداف منجر شده است.
وي اقتصاد و مشخصاً تجارت و بازرگاني را رها از قيد و بندهاو سياستهاي تحريمي دانست و تأكيد كرد: در بازار اقتصادي امروز جهان كه تبادلات دانش و تخصص حرف اول را ميزند بالطبع هيچ كشور در حال توسعهاي منافع خود را محدود به تبعيت از سياستهاي سوء كشور يا قدرتي خاص نميكند.
پاكبين فعال شدن شركتهاي تعاوني در سطوح بينالمللي را اصليترين ابزار براي دور زدن سياستهاي تحريمي برشمرد و تصريح كرد: قرار گرفتن در آستانه سال ميلادي سبب شد رايزنيها با حداقل 120 كشور جهان به لحاظ توسعه فعاليتهاي تعاوني بينابين و مبادلات تجاري و دانشي و صنعتي با كندي مواجه شود اما با توجه به استقبال صورت گرفته است اما معتقدم تا يك ماه آتي اين مشكل حل و رايزنيها منجر به عقد تفاهمنامههاي متعدد همكاري خواهد شد.
دبير كل اتاق تعاون ايران با اشاره به اينكه دچار روزمرگي شدن در نهاد بالادستي بخش غيردولتي تعاون به معني درجا زدن است، خاطرنشان كرد: در تعامل با دولت و مجلس از سد محدوديتها گذشته و به سمت توسعه و تعالي با قدرت بيشتري حركت كنيم.
وي ادامه داد: تشكيل كميسيونها و كارگروههاي مشترك با هدف اجرايي كردن تمهيدات اجرايي ويژه بخش تعاون طي برنامه پنجم توسعه يكي از تمهيداتي است كه اميدواريم به تسريع در فرآيند توسعهاي بخش تعاون كمك كند.
وي افزود: تلاش در به نتيجه سند جامع بخش تعاون، نهايي شدن قانون جديد تعاون، رايزني براي تسهيل فعاليتهاي بينالمللي تعاونيها، تلاش در جهت اخذ امتيازهاي حمايتي ويژه بخش تعاون و مباحثي از اين دست جمله اقداماتي است كه اتاق تعاون با جديت به دنبال آنها تا تعالي بخش تعاون خواهد بود.
وي تجميع و استفاده حداكثري از ظرفيتهاي بخش تعاون در سه حوزه مجلس، دولت و غيردولتي را يكي ديگر از اهداف آتي اتاق تعاون ايران برشمرد و خاطرنشان كرد: قرار نيست اتاق تعاون ايران با بروز هر مشكلي از رفتن باز ماند بلكه هر مانعي بايد سبب شود تعاونگران با اصرار و سماجت بيشتري اهداف خود را دنبال كند.
انتهاي پيام/ص
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]