واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: مجلس هشتم
ارجاع طرح اصلاح قانون انتخابات رياست جمهورى به مجمع تشخيص
طرح اصلاح مواد 35 و 55 قانون انتخابات رياست جمهورى مصوب 1364 جهت تعيين تكليف نهايى به مجمع تشخيص مصلحت نظام ارجاع شد.به گزارش فارس، نمايندگان مجلس شوراى اسلامى در جلسه علنى روز گذشته مجلس به بررسى طرح اصلاح مواد 35 و 55 قانون انتخابات رياستجمهورى ايران مصوب 1364 و اصلاحات بعدى آن كه مورد ايراد شوراى نگهبان قرار گرفته بود پرداختند و همچنان به مصوبه قبلى خود اصرار ورزيدند. اين طرح پيش از اين با ايراد شوراى نگهبان مواجه و براى اصلاح به مجلس عودت شده بود و در جلسه مورخ 27/11 كميسيون امنيت ملى و سياست خارجى مجلس با حضور نمايندگان شوراى نگهبان آنرا بررسى و بر نظر مجلس شوراى اسلامى اصرار نمود. شوراى نگهبان تبصره 1 و 3مصوبه مجلس را مغاير اصل 115 و 110 قانون اساسى دانسته بود. بر اساس تبصره يك الحاقى به ماده 35 قانون انتخابات رياست جمهورى مصوب مجلس انتخاباتشوندگان علاوه بر شرايط مقرر در ماده 35 اين قانون بايد داراى مدرك كارشناسى ارشد و بالاتر يا معادل حوزوى آن باشند. بر اساس تبصره 3 اين مصوبه نيز دارندگان سن كمتر از 40 سال و بالاتر از 75 سال نمىتوانند نامزد انتخابات رياست جمهورى شوند. شوارى نگهبان در بررسى اين مصوبه مجلس بيان كرده بود چون اصل 135 قانون اساسى شرايط رئيسجمهور را روشن كرده است بنابر اين اضافه كردن شرايط ديگر نظير دارا بودن مدرك كارشناسى ارشد و مقيد كردن به سن خاص مغاير اين اصل و به نوعى تبعيض ناروا محسوب مىشود.
بررسى انحلال تحكيم وحدت طيف علامه با حضور وزير علوم در مجلس
رئيس فراكسيون دانشگاهيان در حاشيه جلسه علنى مجلس با اشاره به نشست اين فراكسيون با وزير علوم گفت: در اين جلسه كه نمايندگان وزير بهداشت و درمان و بسيارى از نمايندگان عضو فراكسيون حضور داشتند سه موضوع از جمله علت غيرقانونى اعلام كردن دفتر تحكيم وحدت (طيف علامه) مورد بررسى قرار گرفته است. مصطفى كواكبيان، نماينده سمنان، بحث مربوط به سهميهبندى كنكور و همچنين ضريب افزايش حقوق اعضاى هيئت علمى و اساتيد دانشگاه در بودجهى 88 را از ديگر دستورات اين جلسه عنوان كرد و گفت: نمايندگان مجلس و همچنين وزير علوم در اين نشست نقطهنظرات و ديدگاههاى خود را در اين زمينه مطرح كردند و از سوى وزير مطرح شد كه آنچه در دولت براى افزايش حقوق اعضاى هيئت علمى پيشنهاد شده بود عملا در دولت نهم پرداخت شده است. لذا ما زياد نمىتوانيم افزايش حقوق را شاهد باشيم. كواكبيان گفت: در كل وزير پذيرفت كه نسبت به ساير اقشار جامعه اساتيد دانشگاهها و اعضاى هيئت علمى حتى پا به پاى ساير كاركنان دولت در سال 86 و 87 افزايش حقوق نداشتند. رئيس فراكسيون دانشگاهيان مجلس اعلام كرد: در اين جلسه اظهاراميدوارى شد كه با توجه به نكات ذكر شده و نامههاى تشكلهاى صنفى مربوط به اساتيد و اعضاى هيئتهاى علمى به فراكسيون دانشگاهيان ملاحظات مطلوبترى براى بودجه اين قشر هم در مجلس و هم در آئيننامههاى دولت در نظر گرفته شود. كواكبيان با اشاره به اينكه در اين نشست وزارت علوم خبر از نامهاى داد كه طى آن در سال 83 شوراى مركزى و اركان مربوط به دفتر تحكيم وحدت (طيف علامه) غيرقانونى شناخته شده بودند، گفت: ما معتقديم اين موضوع همچنان جاى بررسى دارد ما آن نامه را نه رد نه تائيد مىكنيم و در جلسات بعدى فراكسيون به اين موضوع خواهيم پرداخت.
وى همچنين سهميهبندى كنكور را نيز يكى از موارد مطرح شده در اين جلسه عنوان كرد و گفت: نظر نمايندگان در اين زمينه اجراى قانون بود، اما دوستان اين موضوع را به جلسات بعدى موكول كردند تا در جلسات بعد به تفسير مبانى ديدگاههاى دولت در اين زمينه ارائه شود.
تصميم گيرى براى حمايت از احمدى نژاد
در حالى كه شهابالدين صدر، عضو شوراى مركزى جبهه پيروان خط امام و رهبرى ديدار اخير با احمدىنژاد را براى حمايت از كانديداتورى وى نمىداند. يك عضو شوراى مركزى اين جبهه اعلام كرده كه حمايت از نامزدى احمدي نژاد از برنامههاى آتى جبهه پيروان خط امام است.شهابالدين صدر در جمع خبرنگاران پارلمانى با بيان اينكه جبهه پيروان خط امام و رهبرى تاكنون هيچ موضع انتخاباتى را اتخاذ نكرده است، اظهار كرد كه ديدار اخيرى كه با احمدىنژاد داشتيم در راستاى كانديداتورى وى و حمايت ما از اين قضيه نبود.
وى در پاسخ به سوال خبرنگارى كه پرسيد از سوى برخى عنوان شده است كه سهشنبه اين هفته جبهه پيروان خط امام و رهبرى موضع نهايى خود را در مورد انتخابات اعلام مىكند گفت: از اينكه قرار است چنين اتفاقى بيفتد خبر ندارم و اگر كسى چنين چيزى را مطرح كرده بايد از خودش پرسيد. اما على كريمى فيروزجايى ،عضو شوراى مركزى جبهه پيروان خط امام و رهبرى پيشبينى كرده كه به زودى در جلسات شوراى مركزى اين جبهه، براى اعلام حمايت از نامزدى احمدىنژاد در انتخابات آينده جمعبندى صورت گيرد. كريمى فيروزجايى افزود: جلسه شوراى مركزى جبهه پيروان خط امام و رهبرى اول اسفندماه جارى در محل جامعه اسلامى مهندسين تشكيل و در اين جلسه در مورد مسائل روز و انتخابات آتى بحث و تبادلنظر شد. همچنين اعضاى شورا نقطهنظرات جلسه مشترك شوراى مركزى جبهه پيروان خط امام و رهبرى با رئيس جمهورى را كه در هفته گذشته برگزار شد، ارزيابى كردند.
به گفته نماينده بابل در مجلس، ارزيابى اعضاى شوراى مركزى جبهه پيروان خط امام و رهبرى از مجموعه نقطهنظرات و بحثهايى كه بين طرفين انجام شد بويژه مباحثى كه رئيس جمهور در مورد مجموعه مسائل بينالمللى و داخلى اشاره كردند، مثبت بوده و پيشبينى ما اين است كه در دو هفته آينده در جلسات شوراى مركزى جبهه براى اعلام حمايت از نامزدى احمدىنژاد در انتخابات آينده به جمعبندى برسيم.
يکشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]