واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: وزير اقتصاد و رئيس كل بانك مركزي نمايندگان كشورمان در نشست مقدماتي بانك جهاني
رئيس كل بانك مركزي و وزير امور اقتصادي و دارايي با هدف شركت در نشست مقدماتي اجلاس بهاره بانك جهاني راهي الجزاير شدند.
به گزارش روابط عمومي وزارت امور اقتصادي و دارايي سيد شمس الدين حسيني وزير امور اقتصادي و دارايي در راس هيات بلندپايه اي از كشورمان براي شركت در نشست مقدماتي اجلاس بهاره بانك جهاني به الجزاير سفر كرد. حسيني ضمن گفتگو با وزراي اقتصاد كشورهاي افغانستان الجزاير پاكستان تونس غنا و مراكش آخرين وضعيت تحولات روابط دو جانبه را در چارچوب همكاريهاي اقتصادي متقابل و همچنين همكاري با كشورهاي فوق در سازمان هاي بين المللي بانك جهاني و صندوق بين المللي پول را مورد بحث و بررسي قرار خواهد داد.
همچنين بهمني رئيس كل بانك مركزي به عنوان نماينده كشورمان در گروه 24 بانك جهاني در اين سفر همراه وزير اقتصاد است .
براساس اين گزارش گروه 24 براي همكاري هاي توسعه اي در حوزه هاي پولي و بين المللي در سال 1971 ميلادي تشكيل شده و هدف اصلي اين گروه تلاش در جهت حفظ موقعيت و منافع كشورهاي در حال توسعه در زمينه هاي پولي و تامين مالي بين المللي است .
همچنين اين گروه سالانه دو بار قبل از اجلاس سالانه مشترك بانك جهاني و صندوق بين المللي پول اقدام به تشكيل جلسه مشترك با حضور نمايندگان كشورهاي عضو مي كنند.
اين گزارش مي افزايد : در ساختار داخلي بانك جهاني كشورها براساس ميزان سهام و همچنين درخواست آنها در گروه بندي هاي متفاوتي به همكاري با بانك جهاني در جهت تسهيل تصميم گيري و امور مربوط به هر يك از اعضا مي پردازند.
همچنين در گروه ايران كشورهاي فوق الذكر نيز حضور دارند كه با توجه به در پيش بودن اجلاس بهاره بانك و همچنين انتخابات اخير در جهت تعيين رئيس كارگروه مذكور كه كشور الجزاير را به عنوان رئيس گروه با راي اكثريت اعضا تعيين كردند.
اين گزارش ادامه مي دهد; نشست جاري در جهت ايجاد تفاهم در عملكرد و سياستگذاري در جريان اجلاس آتي و همچنين بررسي آخرين وضعيت روابط كشورها و مسائل و موضوعات جاري اقتصاد بين الملل برنامه ريزي شده است .
اين گزارش حاكي است : نشست جاري در يك روز كاري و در دو بخش مختلف ابتدا به بررسي بحران جهاني و تاثير آن بر كشورهاي توسعه يافته به عنوان دستور كار آتي بانك جهاني مي پردازد و در اين زمينه سيدشمس الدين حسيني به ايراد سخنراني خواهد نمود.
وي در اين خصوص ضمن بررسي و تحليل بحران اقتصادي جهان به تبيين اقدامات جمهوري اسلامي ايران در جهت كم اثر سازي تبعات اين بحران بر بخش هاي مختلف اقتصاد خواهند پرداخت و در بخش دوم اين گروه كاري به بحث و بررسي سياست ها و ابتكارات كشورها و بانك جهاني و نيازمندي ها و اولويت هاي خود خواهند پرداخت .
گفتني است : دورنما و چشم انداز رشد اقتصادي و توسعه در كشورهاي گروه ايران در بانك جهاني (مراكش غنا تونس الجزاير ايران پاكستان و افغانستان ) با توجه به شرايط و ويژگي هاي انحصاري هر كشور متفاوت است . در حالي كه برخي از كشورها به طور مستقيم از اثرات بحران و ركود اقتصادي در كشورهاي توسعه يافته و پيشرفته متاثر نمي شوند. بعضي ديگر به طور عمده با كاهش صادرات و تقاضا در بازارهاي خارجي و كاهش وجوه مالي از سوي شاغلان خارج از كشور مواجه خواهند شد.
همچنين برخي ديگر نيز با نزول قيمت نفت و كالاهاي صادراتي خود مواجه مي شوند و برخي از كشورهاي واقع در گروه ياد شده نيز تحت تاثير افزايش بها و هزينه هاي منابع مالي خارجي دچار طيفي از تغييرات و دگرگوني ها خواهند شد.
حجم و ميزان سرمايه گذاري مستقيم خارجي ممكن است در نتيجه وضعيت حاكم اقتصادي ـ مالي بر جهان تا حدي ثابت بماند اما همچون ديگر نقاط جهان نيز ميزان و حجم آن بدون ترديد از فضاي كنوني متاثر خواهد شد.
براساس اين گزارش روي هم رفته نشانه ها و برآوردهاي اوليه در كشورهاي حوزه ايران در بانك جهاني مبين اين است كه موقعيت خارجي و ميزان رشد در اين گروه در سال جاري ميلادي به طور خفيف از بحران فراگير اقتصادي متاثر خواهد شد.
يکشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 254]