واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: نيويورك تايمز : آمريكا حملات موشكي به پاكستان را گسترش مي دهد
يك روزنامه آمريكايي با اشاره به حملات هوايي اخير آمريكا در پاكستان نوشت كه واشنگتن در صدد گسترش عملياتهاي نظامي مخفيانه خود در اين كشور است در حاليكه اهداف اين حملات تاكنون مشخص نشده و هيچ پاسخي نيز در اين زمينه وجود ندارد.
به گزارش فارس روزنامه « نيويورك تايمز » در گزارشي با اشاره به حملات موشكي اخير آمريكا به گروههاي شبه نظامي در پاكستان نتيجه مي گيرد كه دولت باراك اوباما رئيس جمهور جديد اين كشور در حال گسترش عملياتهاي نظامي مخفيانه در پاكستان است كه با حمله به شبكه هاي شبه نظامي در واقع براي گسترش جنگي سري در اين كشور تلاش مي كند.
در ادامه اين گزارش آمده است كه حملات موشكي ارتش آمريكا به پايگاههاي آموزشي تحت فرماندهي « بيت الله محسود » يكي از رهبران شورشي نشان از تلاش بي وقفه آمريكا براي گسترش عملياتهاي نظامي سري در پاكستان دارد كه بخش وسيعي از آن تاكنون توسط هواپيماهاي بدون سرنشين اين كشور انجام شده است .
نويسنده گزارش تاكيد كرد كه در زمان رياست جمهوري جرج بوش آمريكا به بهانه مبارزه با نيروهاي القاعده و طالبان بارها به مناطق مرزي پاكستان در نزديكي افغانستان حمله كرد اما تا جايي كه ممكن بود از حمله نيروهايش به پايگاه محسود و نيروهاي وي بدليل نقش كمي كه در حمله به نظاميان آمريكايي داشتند متوقف كرد.
وي ادامه مي دهد كه حملات هوايي هفته هاي گذشته آمريكا در پاكستان در واقع نشانگر اين است كه رئيس جمهور جديد آمريكا با وجود ادعاهاي خود در صدد است سياستهاي دولت بوش را ادامه دهد و حمله هواپيماهاي بدون سرنشين به مناطق مختلف نشانه ديگري است كه ثابت مي كند اوباما در واقع در حال ادامه دادن خط و مشي دولت بوش در استفاده از سازمانهاي جاسوسي آمريكا در پاكستان است تا جايي كه در برخي از موارد دولت اوباما حملات شديدتري نسبت به دولت بوش انجام داده و جنگ مخفيانه اي در اين كشور به راه انداخته است .
در ادامه اين گزارش آمده است كه مقامات پاكستان و آمريكا سال گذشته اعلام كردند محسود كسي است كه قتل بي نظير بوتو نخست وزير پيشين و همسر آصف علي زرداري رئيس جمهور كنوني پاكستان را هماهنگ كرد.
نويسنده اين گزارش در ادامه تاكيد مي كند كه آمريكا حتي پا از اين فراتر گذاشت و بوش نام محسود را در ليست اسامي افرادي قرار داد كه سازمان جاسوسي آمريكا (سيا) و كماندوهاي اين كشور براي كشتن آنها رسما دستور قتل دريافت كرده بودند.
وي تاكيد مي كند كه با اين وجود اكنون مشخص نيست كه چرا دولت اوباما تصميم به اجراي حملات گسترده به پايگاههاي آموزشي تحت فرماندهي محسود گرفته است و از اين حملات چه نيتي دارد. در ادامه تاكيد شده است كه آمريكا تنها در هفته گذشته دو بار به اين پايگاه حمله كرد اما طبق گزارشات ارائه شده مقامات ارشد پاكستان و حتي آمريكا محسود نه تنها در اين حملات كشته نشد بلكه هيچگونه آسيبي نيز به وي وارد نشد.
نويسنده اين گزارش تمايل دارد كه تاكيد كند در واقع هدف دولت اوباما از بين بردن شبه نظاميان در پاكستان نبوده بلكه تنها نيت آن افزايش عملياتهاي نظامي و ادامه جنگ سري در اين كشور است .
وي با اشاره به اينكه حمله روز دوشنبه هفته گذشته به منظور كشتن « حكيم الله محسود » يكي از دستياران ارشد شبه نظاميان مذكور صورت گرفت تاكيد كرد كه اما حملات ديگر به چه هدفي بوده هنوز مشخص نشده است تا جايي كه هيچكدام از مقامات ارشد آمريكا تاكنون پاسخي به اين سئوال نداده اند.
در ادامه آمده است كه شايد آمريكا با حمله به شبكه محسود در جستجوي راهي براي مخالفت با زرداري است كه اعلام كرده است دولت پاكستان در تلاش است با شبه نظاميان بشدت برخورد كند.
نويسنده اين گزارش در ادامه تاكيد كرد كه به مدت چندين ماه است ارتش پاكستان و برخي از مقامات اطلاعات و جاسوسي اين كشور از تكذيب حملات هوايي به پايگاه بيت الله محسود توسط واشنگتن شكايت كرده و اعلام مي كنند آمريكا نه تنها حملات مذكور را تكذيب مي نمايد بلكه سعي مي كند حملات هوايي هواپيماهاي بدون سرنشين سازمان سيا به عناصر القاعده و رهبران شبكه جلال الدين حقاني كه به عقيده برخي مسئول عملياتهاي نظامي عليه نيروهاي آمريكايي در افغانستان است را رد كنند.
در ادامه تاكيد شده است كه رشد حملات شبه نظامي در پاكستان مقامات آمريكايي را بر آن داشته تا از به خطر افتادن امنيت اين كشور هسته اي بشدت ابراز نگراني كنند.
بر اساس اظهارات يكي از مقامات ارشد پاكستان سرويس اطلاعات و جاسوسي پاكستان در ماههاي اخير در دو موقعيت مجزا اطلاعات كاملي از محسود به آمريكا ارائه كرد اما متعاقبا اعلام شد كه آمريكا هيچ توجهي به اين اطلاعات نكرده است .
اين در حالي است كه مقامات دولت بوش بارها دولت پاكستان را به كوشش نكردن براي از بين بردن شبه نظاميان متهم كرده و گفتند كه پاكستان در زمينه مبارزه با محسود و شبكه شبه نظامي وي بسيار ضعيف عمل مي كند.
در پايان اين گزارش تاكيد شده است كه حملات هوايي آمريكا در پاكستان درست يك هفته پس از ديدار « ريچارد هالبروك » فرستاده ويژه باراك اوباما به افغانستان و پاكستان از اين كشور صورت گرفت كه تاكنون هيچ پاسخي در زمينه اهداف اين حملات ارائه نكرده است .
نويسنده گزارش تاكيد كرد كه هالبروك حتي در مصاحبه تلفني روز جمعه با نيويورك تايمز از پرداختن به اهداف حملات هوايي آمريكا به شبه نظاميان مذكور طفره رفت كه اين امر نشان مي دهد كه وي خود را با كاخ سفيد در اين زمينه هماهنگ كرده است كه از ارائه هر گونه گزارشي در مورد محسود و تصميمات آمريكا براي حمله به شبكه وي تاكنون سر باز زده است .
يکشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]