واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: لاريجاني: تحقير آرا ، جامعه را از فهم درست دور مي كند (2 و پاياني)
تهران / واحد مركزي خبر / مكتوب 1387/12/05
رئيس مجلس شوراي اسلامي وجود زمامداران حكيم، توانگران سخاوتمند و مشورت پذير در حكومت راني را از عوامل توسعه دولت نبوي دانست.
به گزارش خبرنگار ما، آقاي علي لاريجاني در آغاز جلسه علني امروز مجلس شوراي اسلامي گفت: رحلت جانسوز پيامبر عظيم الشأن اسلام (ص)، سرحلقه عالم تكوين و مظهر اَتَم تجلي صفات و اسماء الهي محمد مصطفي (ص) و شهادت امام حسن مجتبي (ع) و امام رضا (ع)، مظهر شرف ايرانيان را به محضر امام عصر (عج) و ملت بزرگ ايران و نمايندگان ملت تسليت و تعزيت عرض مي كنم.
رئيس مجلس افزود: پيامبر كه خداوند جل و علا، وي را با خُلق عظيم ستود، با اتكا به چنين ويژگي، صحنه كارزار عظيمي را با جهل و ظلم و شرك بنا نهاد و موجي در طول تاريخ 14 قرن اخير به وجود آورد كه هرچند با امواج مخالف و سهمگين نژادي، مذهبي، سياسي و فرهنگي روبرو شد اما هيچ كدام تاب مقاومت در برابر افكار و ارزش هاي بلند وي نياوردند و اكنون جز نامي از آنها در تاريخ نيست.
وي گفت: كانون و هدف اين نهضت توحيد و بال هاي آن مبارزه با جهل و ظلم و بستر پرواز آن را فضاي محبت و مهر شكل مي دهد.
لاريجاني افزود: اين منظومه استوار با پيوستگي با يكديگر، حركت تكاملي اسلام را در تاريخ رقم زد و اگر چنين نبود، تمسك تك بعدي به هر يك از مؤلفه ها، توفيق را به همراه نداشت.
رئيس مجلس گفت: ائمه اطهار و اهل بيت رسول الله اين حركت عظيم فكري را در جامعه با روش هاي متناسب با مقتضيات زمانه پيگير شدند و حكومت اسلامي به زعامت ولي فقيه ساختار امروزين تحقق آن آرمان هاي سترگ است.
لاريجاني در ادامه با اشاره به فرمايشي از پيامبر اكرم (ص) افزود: اين شخصيت عظيم فرمودند: «سه چيز عامل حركت و استمرار حيات جامعه است، چنانچه نقيض آن نيز مايه مرگ و نابودي يك جامعه محسوب مي شود؛ اول اگر زمامداران شما بهترين شما باشند، دوم اگر ثروتمندان شما از سخاوتمندان باشند و سوم كارهاي شما با شور و مشورت انجام گيرد؛ در چنين حالي ماندن بر روي زمين و زندگي براي شما بهتر از زير خاك است؛ اما اگر زمامداران شما، بَدان و توانگران افراد بخيل باشند و كارها به مشورت برگزار نشود در اين صورت زير زمين و مرگ از روي آن براي شما بهتر است.»
رئيس مجلس با اشاره به سه عامل توسعه دولت نبوي كه در اين فرمايش نبي اكرم (ص) آمد، گفت: نخستين عامل توسعه دولت نبوي وجود زمامداران حكيم و درستكاري است كه با حكمت و صحت عمل راه را به درستي نشان مي دهند و اراده جامعه به دليل همين درستي عمل به سوي آنان جلب مي شود.
وي عامل دوم توسعه دولت نبوي را توجه توانگران به ضعفا دانست و گفت: توجه به اين عامل هم به ثروتمندان راه را نشان مي دهد كه پاك زيستن در پناه توجه آنان به فقراست و هم مشي مدينه فاضله را سوگيري به سمت طبقات محروم معنا مي كند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي، مشورت پذيري در حكومت راني را سومين عامل توسعه دولت نبوي دانست و افزود: از امام رضا (ع) نقل شده است كه رسول خدا (ص) پس از مشورت با اصحاب خود تصميم مي گرفت.
وي گفت: قطعاً نفس محمديه كه صادر نخستين در عالم تكوين است بر همه امور، حال و آينده وقوف داشت و تكيه ايشان به شور و مشورت پايه گذار سنتي است كه مسلمانان، سعادت خود را چه در احوالات فردي و چه اداره حكومت بر همفكري و هم افزايي انديشه قرار دهند.
لاريجاني افزود: اينك جمهوري اسلامي، با چنين ميراث گرانقدري، ساختاري مناسب يافته است و فهم درست اين معارف بر سلوك بر چنين منهجي به درستي و نه تصنعي محتواي اين سياست ورزي را سامان مي دهد.
وي فلسفه مشورت را دريافت آراي مختلف دانست و گفت: همدلي و وحدت به معناي فهم رأي صحيح از دل آراي گوناگون است نه اينكه مبناي همدلي و وحدت، نفي مشورت باشد.
رئيس مجلس خاطرنشان كرد: تعامل قواي سه گانه كشور بايد وحدتي را بر مبناي چنين سلوكي پيگير باشند كه سلوك دولت نبوي، آن را نشانگر است.
لاريجاني افزود: امروز چه در تنظيم بودجه سال آينده و چه انتخابات پيش رو، عرصه جامعه ما با آراي مختلف مواجه است كه اين موضوع امري طبيعي و نيكو محسوب مي شود به شرطي كه با قواره ارزشي همراه باشد.
وي گفت: در اين شرايط تحقير و تخريب آراي ديگر، جامعه را از فهم درست دور و بستر مشورت پذيري را سلب مي كند كه بايد از آن پرهيز كرد.
دوشنبه|ا|5|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]