تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):نشانه هاى مؤمن پنج چيز است: ... و بلند گفتن بسم اللّه  الرحمن الرحيم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838362821




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

/گزارش/ بهبهان را به نرگس‌زارهاي زيبايش مي‌شناسند؛ اما اكنون ...


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /گزارش/ بهبهان را به نرگس‌زارهاي زيبايش مي‌شناسند؛ اما اكنون ...
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: اقتصاد و بازرگاني

در نرگس‌زار منابع طبيعي بهبهان به عنوان تنها نرگس‌زار طبيعي خوزستان، سالانه حدود 2 ميليون شاخه گل به ‌شكل طبيعي توليد مي‌شود اما چقدر به ارزش اقتصادي اين محصول گرانبها پي برده‌ايم و در صادرات اين گل به خارج از كشور موفق بوده‌ايم؟

به گزارش خبرنگار اقتصاد و بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ بي‌شك گل نرگس از محبوب‌ترين گل‌ها نزد ايرانيان است و بوي خوش آن، انسان را به عالمي ديگر مي‌برد. بهبهان را به نرگس‌زارهاي زيبايش مي‌شناسند و عطر اين هديه الهي كه بي‌گمان مانندي ندارد.

قديمي‌ترهاي اين شهر نقل مي‌كنند كه سراسر دشت‌هاي اطراف بهبهان، نرگس زارهاي وسيعي بوده‌اند كه نيمي از سال زيبايي بي‌مانندي را به آن منطقه مي‌بخشيدند، اما اكنون با توجه به رشد زمين‌هاي كشاورزي چيزي از آن نرگس‌زارها باقي نمانده است و به جرات مي‌توان گفت: نرگس‌زار طبيعي در اين منطقه وجود ندارد.

شايد بتوان نرگس‌زار منابع طبيعي بهبهان را به‌عنوان تنها نرگس‌زار آن منطقه دانست كه به همت اداره كل منابع طبيعي اين شهرستان در زمان نابودي نرگس‌زارهاي بهبهان، حفظ و حراست شده و اكنون زميني به مساحت 20 هكتار را شامل مي‌شود.

در اين نرگس‌زار حدود 2 ميليون شاخه گل نرگس به ‌شكل طبيعي توليد مي‌شود و مسئولان مي‌كوشند شرايط طبيعي منطقه حفظ شده و از دستكاري در آن خودداري شود.

البته برداشت گل‌ از نرگس‌زار منابع طبيعي بهبهان هر ساله صورت مي‌گيرد و حفظ و حراست آن به پيمان‌كاران واگذار مي‌شود.

در اين بين اقداماتي براي بهبود كيفيت گل و افزايش محصول در سطح نيز صورت مي‌گيرد اما فعاليتهايي همچون سم‌پاشي و استفاده از كود شيميايي كه حالت طبيعي نرگس‌زار را بر هم مي‌زند، انجام نمي‌شود. اكنون اغلب گل‌هاي برداشتي از نرگس‌زار طبيعي بهبهان به تهران فرستاده مي‌شود و ويژگي‌هاي اقتصادي اين گل باعث شده بسياري از ساكنان بومي منطقه به فكر توليد صنعتي آن بيفتند.

حميد بيات، رئيس اداره منابع طبيعي بهبهان، در اين باره مي‌گويد: نرگس‌زار منابع طبيعي بهبهان به‌عنوان نماد نرگس‌زارهاي اين شهرستان، مورد حفاظت و حراست اين اداره است و جنبه اقتصادي آن مد نظر اداره كل منابع طبيعي خوزستان نيست.

بيات ادامه مي‌دهد: در سال 86 نخستين جشنواره برداشت گل نرگس بهبهان را برگزار كرديم كه با استقبال بسيار خوب مردم و مسئولان محلي رو به رو شد اما در سال جاري به‌علت خشكسالي، برداشت گياه به تعويق افتاد و اين امر باعث شد برداشت گل با ايام محرم و صفر تقارن يابد، به اين دليل نتوانستيم دومين جشنواره را برگزار كنيم.

به گفته بيات، ترويج فرهنگ منابع طبيعي، جلب توجه مردم به اين هديه الهي و تشويق بخش خصوصي براي ورود به اين عرصه از اهداف نخستين جشنواره برداشت گل نرگس بود كه به ‌خوبي محقق شد.

وي معتقد است: متاسفانه اداره ميراث فرهنگي و گردشگري بهبهان استقبال خوبي از اين جشنواره نكرد و تاكنون از ظرفيت‌هاي نرگس‌زارهاي بهبهان براي جلب گردشگر استفاده نكرده است. البته اداره منابع طبيعي بهبهان نيز تاكنون ارتباطي را با سازمان ميراث فرهنگي برقرار نكرده است.

بيات مي‌گويد: رشد نرگس‌زار‌هاي خصوصي بهبهان در سال‌هاي اخير بسيار چشمگير بوده و برآورد مي‌شود سه ميليون شاخه گل نرگس در سال در اين نرگس‌زارها توليد گردد. بنابر برآوردهاي انجام شده در سال جاري حدود 7 هكتار نرگس‌زار جديد در بهبهان كاشت شده و اين روند در سال‌هاي گذشته نيز چشم‌گير بوده است.

عبدالحسين تجلي از توليدكنندگان اين گل در بهبهان است كه نرگس‌زارهاي طبيعي بهبهان را به ياد مي‌آورد و مي‌گويد: تا حدود 50 سال پيش، بيش از 600 هكتار نرگس‌زار در بهبهان وجود داشت كه به‌علت توسعه كشاورزي توسط زمين‌داران از بين رفت.

وي معتقد است: اكنون تنها نرگس‌زار طبيعي بهبهان، نرگس‌زار منابع طبيعي است، اما نرگس‌زارهاي مصنوعي بسياري در اين شهرستان در حال رشد هستند.

تجلي ريشه گل نرگس را از بهبهان مي‌داند كه در سال‌هاي بعد به شيراز و ساير نقاط كشور برده شده و به علت آب و هواي متفاوت ديگر شهرها شكل‌هاي مختلفي را به خود گرفته است.

وي يادآور مي‌شود: گل نرگس بهبهان بيشترين و بهترين بو را داراست اما نرگس شيراز به‌علت شرايط آب و هوايي متفاوت، درشت‌تر و زردتر است.

اين توليدكننده گل نرگس بيان مي‌كند: اكنون اغلب گل توليدي به تهران رفته و از آنجا در كل كشور توزيع مي‌شود، اما تلاش چند ساله ما براي صادرات اين گل‌ تاكنون بي‌نتيجه مانده است.

به گفته وي، در مجموع كاشت پياز نرگس به‌صرفه است و بعد از 5 يا 6 سال با توجه به زياد شدن پيازهاي نرگس، كار رونق گرفته و علاوه بر بازگشت سرمايه به سوددهي خواهد رسيد.

غلامحسين ملكي از ديگر توليدكنندگان اين گل در بهبهان است كه توليد اين گل را بسيار رو به رشد مي‌داند.

وي خاطرنشان مي‌كند: اكنون برداشت گل نرگس 2 تا سه ماه به ‌طول مي‌انجامد اما در سالهاي كم‌باران با آبياري مي‌توان فصل برداشت را به 6 ماه رساند تا عوايد بيشتري حاصل توليدكنندگان اين گل شود.

ملكي مي‌گويد: توليد اين گل 100 درصد صرفه اقتصادي دارد و گونه هاي‌ شهلا و پنجه‌گربه‌اي بيشترين ميزان كاشت اقتصادي گل نرگس را شامل مي‌شوند.

اين توليدكننده گل نرگس هزينه نگهداري از نرگس‌زارها را پايين مي‌داند و معتقد است: اگر بتوانيم اين گل را صادر كنيم سود بسياري حاصل مي‌شود اما متاسفانه به‌علت عدم همكاري گمرك، گل‌ها دير به مقصد مي‌رسد و در گمرك و بين راه خراب مي‌شوند.

وي قيمت گل نرگس داخل كشور را شاخه‌اي 40 تا 70 تومان و قيمت آن در خارج از كشور را تا 200 تومان برآورد و عنوان مي‌كند: بازار خارج از كشور به‌صورت منظم و به‌روز درخواست دارد و تعلل نمي‌پذيرد به همين دليل نيازمند همكاري مستمر گمرك هستيم.

ملكي مي‌گويد: اكنون گل نرگس در بسته‌هاي 100 تايي با اتوبوس به تهران حمل مي‌شود و حدود 24 ساعت صرف حمل و نقل آن مي‌شود كه اگر بتوانيم از حمل و نقل هوايي بهره ببريم، ماندگاري گل افزايش مي‌يابد.

وي ماندگاري گل نرگس چيده شده را در دماي 2 تا 4 درجه، بين 10 تا 15 روز مي‌داند.

بامداد تهماسبي، كارشناس اداره منابع طبيعي بهبهان درباره گونه‌هاي گوناگون گل نرگس بهبهان مي‌گويد: از زمان گذشته 24 نمونه گل نرگس در منطقه وجود داشته است اما اكنون 8 گونه آن در نرگس‌زار منابع طبيعي بهبهان يافت مي‌شود. گونه‌هاي شهلا، چهل‌پر، شصت پر، گمبك، مسكين، مسكينك، پنجه‌گربه‌اي و خورشيدي از گونه‌هايي است كه در نرگس‌زار منابع طبيعي بهبهان يافت مي‌شوند.

وي افزود: گل‌هاي شهلا و پنجه‌گربه‌اي از جنبه زيبايي و گل‌هاي مسكين و مسكينك براي توليد عطر از بهترين نمونه‌هاي گل نرگس محسوب مي‌شوند.

تهماسبي توضيح مي‌دهد: 60 درصد گل‌هاي نرگس‌زار منابع طبيعي بهبهان از گونه شهلا و 20 درصد شصت‌پر هستند و كمترين گونه موجود را گونه مسكين تشكيل مي‌دهد.

بررسي نكات فوق، نشان مي‌دهد كه ما در شناسايي نرگس خوزستان و صادرات اين محصول گران‌بها به خارج كشور موفق نبوده‌ايم.

شايد برگزاري هر چه بيشتر تورهاي گردشگري در شهرستان تاريخي بهبهان و گنجاندن برنامه بازديد از نرگس‌زار اين شهرستان بهترين راه براي جذب گردشگر و آشنا ساختن ايرانيان با اين گل پرطرفدار باشد.

صادرات مستقيم گل از استان خوزستان به ساير نقاط كشور و آشنا كردن مسئولان گمرك كشور با نحوه نگه‌داري اين نعمت خدادادي از راه‌كارهاي صادرات گل نرگس به كشورهاي همسايه است.

حلقه مفقود ديگري كه در اين بين مشاهده مي‌شود، مطالعات كم علمي بر روي گونه‌ هاي مختلف گل نرگس است كه به نظر مي‌رسد با تعامل ميان اداره كل جهاد كشاورزي، اداره كل منابع طبيعي بهبهان و دانشگاه‌هاي فعال كشور در عرصه علوم كشاورزي و زيست‌شناسي گياهي محقق مي‌شود.

انتهاي پيام

دوشنبه|ا|5|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 270]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن