واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ايران مقام اول مقالات علمي منطقه را در سال گذشته به دست آورد
تهران- معاون علمي و فناوري رييس جمهوري روز شنبه گفت: تعداد مقالات نمايه شده ايران در پايگاه اطلاع رساني "اسكوپوس " در سال 2011 با افزايشي معادل 7 هزار مقاله به 34 هزار مقاله رسيد و ايران را در جايگاه نخست مقالات علمي منطقه قرار داد.
![](http://img.irna.ir/1390/13901017/30753097/T30753097-2152174.jpg)
به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، دكتر نسرين سلطانخواه در نشست ملي صادرات كالا و خدمات دانش بنيان كه در سالن همايش هاي صدا وسيما برگزار شده بود اظهار داشت: جريان علم و فناوري در كشور در دهه گذشته تحولات مثبتي داشته است.
وي افزود: با آغاز سال 2012 ميلادي براساس آخرين اطلاعات پايگاه اطلاع رساني آي.اس.آي تعداد مقالات نمايه شده ايران در اين پايگاه با رشد 3 هزار مقاله اي از مرز 21 هزار مقاله عبور كرده است كه نشان مي دهد فاصله ما با تركيه - كه مقام اول منطقه را داراست- كاهش يافته است.
سلطانخواه ادامه داد: توليدات علمي در حوزه نانو با 2 پله صعود ايران را در جايگاه دوازدهم جهان قرار داده است و مقالات علمي فناوري ايران را در جايگاه چهاردهم جهان قرار دارد.
سلطانخواه خاطرنشان كرد: در كنار تمامي اين موفقيتها، چرخه كامل علمي در عرصه علوم كاربردي تنها در توليد علم خلاصه نمي شود بلكه توليدات فناورانه و دستيابي به توسعه اقتصادي در متن فعاليت هاي پژوهشي و اقتصادي قرار دارد.
وي گفت: مطلبي كه امروز مورد توجه قرار گرفته است افزايش بهره وري از دستاوردهاي علمي و تحقيقاتي در راستاي نيازهاي كشور در همه عرصه هاست.
وي افزود: انتظار ما اين است كه پيشرفت هاي علمي موجب رشد و ارتقا در تمامي جهات شود.
معاون علمي فناوري رييس جمهور بااشاره به اينكه موضوع صادرات محصولات و خدمات دانش بنيان بخش مهمي از صادرات غير نفتي را تشكيل مي دهد گفت: پيش بيني شده است كه در پايان برنامه پنجم توسعه صادرات محصولات و خدمات دانش بنيان به هشت درصد صادرات كالاهاي غير نفتي برسد و در برنامه ششم توسعه به 15 درصد و در افق چشم انداز 1404 به 20 درصد برسد.
سلطانخواه گفت: اين هدفگذاري نشان مي دهد كه كشورما بايد خود را براي ورود اقتصاد جهاني آماده كند.
وي با اشاره به اينكه تكيه به تكنولوژي و فناوري جديد يك ضرورت است خاطرنشان كرد: نظام حاكم بر توسعه علم و فناوري بايد از نگرش خطي به سوي نظام ملي نوآوري تغيير رويكرد دهد يعني بايد نظام مند و و هدفمند فكر كنيم.
وي خاطرنشان كرد: در نظام ملي نوآوري علاوه برايجاد همگرايي سيستماتيك مابين دارندگان دانش فني و بهره وران نهايي احتياج است كه همگرايي افقي و زماني بين دانشگاه و صنعت ايجاد شود.
سلطانخواه تاكيد كرد: اگر اين همگرايي اتفاق نيفتد موجب مي شود كه حتي اگر سرمايه گذاري مناسبي روي بخش ها داشته باشيم نتيجه مطلوب حاصل نشود.
وي گفت: براي مثال در حوزه آموزش عالي در سال هاي گذشته سرمايه گذاري هاي خوبي صورت گرفته است اما متاسفانه به دليل عدم توجه به همگرايي و همزماني هاي لازم باعث شده كه بخش هاي خدماتي و صنعتي كشور رشد لازم را پيدا نكنند.
معاون علمي فناوري رييس جمهور خاطرنشان كرد: براي اينكه اين همگرايي اتفاق بيفتد تلاش شده است كه با تعامل بين دستگاه ها اين فعاليت ها آغاز شود.
سلطانخواه گفت: معاونت علمي فناوري رياست جمهوري در طول اين سال ها
از طريق ستادهاي فناوري هاي راهبردي/كانون هاي راهبردي و كانون هاي دانش و صنعت به طور مستقيم و غير مستقيم از شركت هاي دانش بنيان حمايت مالي كرده و اين حمايتها موجب شده است كه شركت هاي دانش بنيان است .
براي پشتيباني از اين فعاليت ها حمايت هاي مالي به صورت مستقيم و غير مستقيم انجام داده است كه اين كار را از طريق ستادهاي فناوري هاي راهبردي، كانون هاي دانش و صنعت با پشتيباني از شركت هاي دانش بنيان انجام داده است. اين حمايت ها موجب شده است كه فعاليت شركت هاي دانش بنيان بيشتر شود و بتوانند در توليد داخلي و صادرات نقش مهمي را ايفا كنند.سلطانخواه خاطرنشان كرد: در پارك فناوري پرديس - كه فعاليت خود را از سال 82 آغاز كرده است - دولت مبلغ 18 ميليارد تومان سرمايه گذاري كرده است كه ميزان سرمايه گذاري بخش خصوصي و شركت هاي دانش بنيان در اين كار 160 ميليارد تومان است.
معاون علمي فناوري رييس جمهور گفت: شركت هاي دانش بنيان موفق شده اند 70 ميليون دلار صادرات داشته باشند و ما با حمايت و پشتيباني از اين بخش ها ، به آن ها كمك كرده ايم كه هم ظرفيت سرمايه گذاري، توليد در داخل كشور و صدور كالا به خارج را افزايش دهند.
سلطانخواه اظهار داشت: حمايت هاي ستاد توسعه فناوري هاي زيستي از شركت هاي دانش بنيان باعث شده است كه تعداد اين شركت ها در پايان برنامه سوم توسعه در حوزه فناوري از 40 شركت به 100 شركت در پايان برنامه چهارم برسد.
وي افزود: محصولات شركت هاي دانش بنبان كه قبلا تعداد آن ها انگشت شمار بود امروز به بيش از 100 محصول برسد و ميزان صادرات آنها به بيش از 80 ميليون دلار برسد.
معاون علمي فناوري رييس جمهور گفت: نكته مهم اين است كه در اين محصولات كه برپايه فناوري زيستي توليد شده اند ارزش افزوده بسيار بالايي وجود دارد؛ به عنوان مثال توليد داروهاي نوتركيب موجب جلوگيري از خروج ارز زيادي از كشور شده است.
علمي**2038**9190**
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30753097
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 269]