واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس جهاددانشگاهي واحد كردستان: توسعه زيرساختهاي روستاها پيشرفت همه جانبه كشور را به دنبال دارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - سنندج
سرويس: كردستان
رييس جهاددانشگاهي واحد كردستان با اشاره به اين كه مسير تمدن از روستاها شروع ميشود، گفت: توسعه روستاها نقش مهمي در توسعه كشورها و شكل گيري تمدنها دارد.
حميدرضا مجردي در گفتوگو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اظهاركرد: توسعه اقتصادي و اشتغالزايي در روستاها بايد تا مرحله توليد انبوه و سوددهي حمايت شود.
وي افزود: افزايش اشتغالزايي در روستاها بايد از طريق پتانسيليابي، آموزش دهياران، تهيه طرح توجيهي و ... انجام گيرد.
رييس جهاددانشگاهي واحد كردستان مديريت مهاجرت از روستا به شهر را ضروري دانست و بيان كرد: مهاجرتهاي نابسامان روستاييان به شهرها موجب بروز بسياري از مشكلات از جمله كاهش توليد و اشتغال ميشود.
وي با تاكيد بر كنترل اين مهاجرتها، بيان كرد: كنترل و مديريت اين مشكل اجتماعي، بدون بسترسازيهاي لازم و كارشناسي شده امكان پذير نيست.
مجردي در ادامه ايجاد اشتغال پايدار و افزايش درآمد در روستاها را از جمله عوامل موثر بر كنترل مهاجرت روستاييان به شهر عنوان و اعلام كرد: تمام دستگاههاي متولي اشتغال بايد در همه مراحل ايجاد اشتغال پايدار براي متقاضيان كار، حضور فعال داشته تا چرخه كار به سرانجام برسد.
وي تصريح كرد: از آنجا كه انگيزههاي اقتصادي از عوامل موثر بر مهاجرت نيروي كار از بخش كشاورزي است، سرمايهگذاري در اين بخش، افزايش سطح سواد و استفاده مناسب از ماشينآلات به منظور افزايش بهره وري كشاورزي ميتواند باعث تعديل مهاجرت به سمت شهرها شود.
وي با اشار به اهميت ايجاد اشتغال پايدار در توليد انبوه و سودهي جوامع، اعلام كرد: در همين راستا جهاددانشگاهي واحد كردستان درصدد راهاندازي شعبه اشتغال براي روستاهاي استان كردستان است.
رييس جهاد دانشگاهي واحد كردستان با تاكيد بر آموزش دهياران در راستاي توسعه اقتصادي روستاها بيان كرد: معاونت آموزش جهاد دانشگاهي اين واحد با برگزاري دورههاي آموزش كارآفريني براي دهياران سطح استان و برگزاري آزمون خدمات شايستهاي را در اين زمينه انجام داده است.
مجردي با اشاره به برگزاري سومين مرحله آزمون غيرحضوري سلام دهيار، خاطرنشان كرد: در اين آزمون كه روز جمعه 16 دي ماه در مركز علمي كاربردي جهاددانشگاهي برگزار شد، 3 هزار و 850 نفر از دهياران سطح استان حضور داشتند.
وي با اشاره به اينكه تنها آموزش كافي نيست، يادآور شد: حمايت از توليدكنندگان روستايي بايد از مرحله صفر تا 100 اشتغال، شامل مشاوره آموزش، پتانسيليابي، ايجاد اشتغال پايدار و حتي پايش اشتغال صورت گيرد، در همين راستا جهاد دانشگاهي واحد كردستان آمادگي، همكاري و حضور همه جنبه خود را به استانداري كردستان اعلام كرده است.
انتهاي پيام
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]