واضح آرشیو وب فارسی:مهر: جشنواره تئاتر فجر در 5 استان كشور برگزار ميشود
جشنواره تئاتر فجر در 5 استان كشور برگزار ميشود
حضور سيامين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر در 5 استان كشور قطعي شد.
به گزارش خبرگزاري مهر، مدير بخش استاني جشنواره تئاتر فجر، از برگزاري كارگاههاي آموزشي و نمايشگاههاي كتاب در استانهاي برگزاركننده بخش استاني خبر داد. پيمان شريعتي همچنين از تمهيدات ويژه براي پربار كردن بخش استاني جشنواره تئاتر فجر خبر داد و گفت: در اين دوره از برگزاري جشنواره، با تكيه بر تجربه سال گذشته، قرار بر اين شد كه روند تمركز زدايي از جشنواره تئاتر فجر را ادامه دهيم.
وي افزود: به همين دليل، از مراكز استانها خواسته شد تا در صورت تمايل، براي شركت در بخش استاني جشنواره اعلام آمادگي كنند. در اين بخش، پنج استان گلستان، البرز، لرستان، كرمانشاه و خراسان شمالي، براي شركت داوطلب شدند و آثارشان را نيز ارائه دادند. نتيجه بازبيني در تمام اين استانها، تا پايان هفته آينده مشخص ميشود و در نهايت، پانزده تا بيست نمايش براي اجرا انتخاب ميشوند.
شريعتي ادامه داد: نمايش ها بر اساس پتانسيل موجود در سي امين جشنواره تئاتر فجر و نيز بخشهاي مختلف جشنواره همچون "نگاه ويژه" و "ميهمان" به اجرا در ميآيند. البته اجراهاي بخش استاني در بخش نخست جشنواره، يعني پنجم تا يازدهم و همزمان با بخش كارگاههاي آموزشي به صحنه ميروند.
مدير بخش استاني سي امين جشنواره بين المللي تئاتر فجر، با اشاره به اين كه هدف عمده، به شهرستان بردن نمايشهاي تهران است، درباره نمايشهايي كه از شهرستان به تهران مي آيند، توضيح داد: اين گروه ها مشكل اسكان در تهران ندارند. با توجه به اين كه اجراهاي آن ها در بخش صحنه اي جشنواره برگزار نمي شود تلاش مي كنيم، هسته گروه ها براي تعامل با جشنواره و استفاده از اجراها تا پايان جشنواره در تهران بمانند.
وي همچنين از انتقال برخي از كارگاه هاي آموزشي سي امين جشنواره بين المللي تئاتر فجر به شهرستانها خبر داد و گفت: اين براي اولين بار است كه كارگاه هاي آموزشي در شهرستان ها برگزار ميشوند. علاوه بر آن، با همكاري انتشارات نمايش، همزمان نمايشگاه و فروشگاه كتاب نيز در حاشيه جشنواره هاي استاني برگزار ميشود.
ويشكا آسايش: جشنواره تئاتر فجر در بين هنرمندان ايجاد انگيزه ميكند
ويشكا آسايش با ابراز علاقه براي بازيگري در تئاتر، اعتقاد دارد كه جشنواره تئاتر فجر در بين هنرمندان ايجاد انگيزه مي كند.
اين بازيگر و طراح صحنه و لباس، سينما، تلويزيون و تئاتر گفت: تئاتر دوران خوبي را سپري مي كند و در طي اين مدت نمايشهاي خوبي از قبيل "ايوانف"، "ولپن" "خشكسالي و دروغ" و "زمستان 66" را ديدم كه هركدام از اين آثار ويژگيهاي خاص و منحصر به فردي داشتند و ماحصل يك خلاقيت و نو آوري بودند.
وي در ادامه ضمن تاكيد بر ارزش هاي تئاتر گفت: در صحنه تئاتر اتفاقات خوبي به وجود مي آيد و اگر بخواهم ارزيابي داشته باشم، در سال نود تئاتر خوب بيشتر از فيلم خوب ديده ام. تئاتر يك مقوله فرهنگي است كه درعين حال به سرگرمي هم تا حدي توجه مي كند. اقتباس هاي خوبي از نويسندگان كلاسيك ادبيات تئاتري مثل چخوف و يا كامو انجام مي شود كه در سينما خبري از اين تجربيات نيست و آثار بزرگان مورد استفاده قرار نمي گيرد. متاسفانه بخش عمده اي از سينما به دليل هزينه بالاي توليد فقط توجه به وجوهات تجاري دارند.
آسايش ضمن تاكيد به علاقه اش به بازيگري در تئاتر عنوان كرد: اين روزها طراحي صحنه و لباس نمايش "لابي" را كه در حال اجراي عمومي است انجام داده ام و مشتاق هستم با حضور در گروه هاي تئاتري كه با آنها احساس راحتي ميكنم حتما به عنوان بازيگر روي صحنه بروم.
اين بازيگر كه سال گذشته سيمرغ بلورين بهترين بازيگر زن بيست و نهمين جشنواره فيلم فجر را بدست آورد؛ ضمن تاكيد بر جنبه هاي مثبت برگزاري جشنواره تئاتر فجر گفت: مهم ترين ويژگي جشنواره تئاتر فجر ايجاد انگيزه بين جوانها و حتي با تجربهها است و سال قبل حضورم با نمايش "لابي" در جشنواره تئاتر فجر واقعا هيجان انگيز بود. امسال هم اگر بتوانم بليتهاي جشنواره تئاتر فجر را تهيه كنم به ديدن نمايش هاي سي امين جشنواره بين المللي تئاتر فجر ميروم.
يادآوري مي شود سيامين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر از تاريخ 5 تا 22 بهمن سال جاري به دبيري رحمت اميني برگزار ميشود.
براي دريافت اطلاعات بيشتر به سايت جشنواره تئاتر فجر www.fitf.ir مراجعه كنيد.
آروند دشت آراي: بخش تجربه هاي نو جاني دوباره به تئاتر ميبخشد
آروند دشت آراي معتقد است اگر بخش "تجربه هاي نو" مورد حمايت قرار گيرد؛ تنها بخشي است كه مي تواند جاني تازه به تئاتر كشور ببخشد.اين كارگردان جوان گفت:حضور بخش تجربه هاي نو در چند سال اخير براي هنرمندان اين عرصه اتفاق خوبي به شمار ميآيد؛ زيرا فرصتي براي ديده شدن آثارشان به دست ميآورند. ما اگر به دنبال تاثيرگذاري هستيم بايد به اين بخش بيشتر بپردازيم و به دنبال تفاوت ها و ايده هاي نو باشيم.
اين كارگردان افزود: حضور بخش "تجربه هاي نو" امكاناتي خاص را مي طلبد، زيرا پروسه يك نمايش كارگاهي نيازمند صرف وقت و هزينه بيشتري است. ولي اين بخش با محدودترين امكانات برگزار مي شود و زمان اجراي عمومي، سالن هاي كوچك و بدون امكانات براي آنها در نظر گرفته مي شود؛ در صورتي كه نور و صدا دو فاكتور مهم و اساسي براي اين گونه نمايش ها محسوب مي شود.
دشت آراي درباره ميزان تاثيرگذاري تئاترهاي تجربي و نو توضيح داد: تجربه هاي نو تنها بخشي است كه مي تواند جاني تازه به تئاتر كشور ما بدهد و بايد در اين بخش به دنبال تفاوت ها و ايده هاي نو بود. ما حتي در اين بخش مي توانيم به لحاظ بين المللي تاثيرگذار باشيم؛ اين در حالي است كه به اين بخش اهميت بيشتري بدهيم. گروه هايي كه كار كارگاهي و تجربي مي كنند براي تمرين و ارائه يك نمايش قابل توجه حداقل به شش ماه تمرين نيازمند هستند، ولي در جشنواره شاهد نمايش هاي ناپخته اي هستيم كه تنها مشكل آنها زمان كم تمرين است.
وي در ادامه گفت: براي داوري اين بخش نيز بايد افرادي در نظر گرفته شوند كه با تئاتر تجربي و مباني آن آشنايي داشته باشند. در دوره هاي قبل حضور داوراني كه تا به حال تجربه اي در اين عرصه نداشتند موجب آسيب رسيدن به اين بخش شد. خوشبختانه در اين دوره داوراني هستند كه اين بخش را كاملا ميشناسند.
سيامين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر از تاريخ 5 تا 22 بهمن سال جاري به دبيري رحمت اميني برگزار ميشود. براي دريافت اطلاعات بيشتر به سايت جشنواره تئاتر فجر www.fitf.ir مراجعه كنيد.
© 2003 Mehr News Agency .
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]