واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: معضلات شب امتحان از زبان دانشجويان
دانشجويان در گفتوگو با «خبرگزاري دانشجو» از مشكلات و خاطرات خود از شب امتحان ميگويند.
گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»؛ ايام امتحانات شروع شده و يكي از مشكلات بزرگ دانش آموزان و دانشجويان، مسائل پيرامون آن و بخصوص اضطراب و استرس شب امتحان است.
دانشجويان در در گفتوگو با «خبرگزاري دانشجو» از مشكلاتي كه با آن دست به گريبان شده اند، مي گويند:
فلاحنژاد: سروكله زدن با جزوههاي بيسروته مهمترين مشكل شب امتحان است
الهه فلاحنژاد، دانشجوي رشته جامعه شناسي دانشگاه تهران در خصوص مشكلات شبهاي امتحاني دانشجويان گفت: سروكله زدن با جزوههاي بيسروته، نامفهوم و با اطلاعات پراكنده درسها در شب امتحان يكي از مشكلات بزرگ ما دانشجويان است.
وي با بيان اينكه برخي از درسها از منابع مختلف به دانشجو عرضه ميشود، گفت: به همين دليل در برخي از درسها نظم و انسجام اطلاعاتي احساس نميشود و اگر از قبل مطالعه نكرده باشيم شب امتحان خيلي سخت ميتوانيم اين اطلاعات را كنار هم قرار دهيم.
اين دانشجوي رشته جامعه شناسي دانشگاه تهران حفظي بودن نظام آموزشي ما را يكي از مشكلات معمول و رايج دانشجويان و دانشآموزان دانست و خاطرنشان كرد: در رشته ما برخي از موضوعات به نوعي تحميلي به نظر ميرسد كه اغلب با عقايد و ايدئولوژي ما نزديكي ندارد.
فلاحنژاد در خصوص نحوه درس خواندن خود نيز گفت: برخي از درسها كه به نوعي جزو دروس اصلي و پايه به شمار ميروند، مانند نظريهها، را طي ترم ميخوانم؛ به همين دليل شب امتحان دچار مشكل نميشوم، اما دروس ديگر را عمدتاً شب امتحان و ايام فرجه مطالعه ميكنم.
وي با ذكر خاطراتي از شب امتحان خود گفت: در ترم اول دانشگاه، امتحان درس آمار را داشتيم كه اصلاً علاقهاي به درس خواندن نداشتم، البته در مقابل ميل شديدي به خواندن كتاب كوير دكتر شريعتي در من ايجاد شده بود؛ به طوري كه تا صبح به جاي مطالعه درس آمار، اين كتاب را خواندم؛ جالب اين بود كه بعد از امتحان متوجه شدم دومين نمره بالاي كلاس را در امتحان آمار كسب كردم.
حيدري: برنامهريزي قبلي مهمترين راهكار امتحانات پشت سر هم است
حيدري يكي ديگر از دانشجويان نيز در خصوص نحوه مطالعه براي شبهاي امتحان گفت: بنده در طول ترم چندان درس نميخوانم، اما حدود 20 روز مانده به امتحان و با مشخص شدن تاريخ امتحانات درسهاي مهمتر را در اولويت قرار ميدهم و با يك برنامهريزي آنها را مطالعه ميكنم.
وي افزود: طي تجربيات مختلف متوجه شدم كه بايد درسهايي كه امتحانات آنها پشت سر هم است و حتي گاهاً در يك روز قرار دارند را از قبل مطالعه كنم.
اين دانشجو در خصوص نحوه مطالعه درسي به صورت گروهي نيز گفت: برخي از امتحاناتي كه ساعات شروع آنها بعد از ساعت 10 است را قبل از شروع امتحان، با دوستان و به صورت گروهي مرور ميكنم.
حيدري با بيان خاطرهاي از شبهاي امتحان نيز گفت: طي سالهاي گذشته بر اساس برنامه امتحاني كه دانشگاه به ما داد، ظرف دو روز، پنج امتحان داشتم.
وي افزود: در يك روز از ساعت 8 تا 16 پشت سر هم امتحان داشتم و شب قبل نيز تا صبح درس خوانده بودم؛ به همين دليل بعد از امتحان دوم يعني ساعت 10 تا 12 خواب عجيبي بر من مسلط شد.
اين دانشجو در ادامه خاطره خود گفت: به دليل كمخوابي شديد به دوستان گفتم نيم ساعتي استراحت ميكنم، شما من را براي امتحان صدا بزنيد كه ظاهراً دوستان مرا را صدا كرده بودند و من بيدار نشده بودم؛ وقتي كه از خواب بيدار شدم، چند دقيقه به امتحان مانده بود و من با همان حالت سر جلسه امتحان رفتم.
مومني: خوابگاههاي دانشجويي آرامش فكري شب امتحان را ندارند
سارا مومني، دانشجوي ارشد دانشگاه علوم اجتماعي دانشگاه تهران در خصوص معضلات مطالعه درسي دانشجويان در خوابگاه گفت: در خوابگاههاي دانشجويي آرامش فكرياي كه مورد نياز دانشجويان براي امتحانات و شب امتحان است، وجود ندارد.
اين دانشجوي ارشد رشته مطالعات فرهنگي و رسانه دانشگاه علوم اجتماعي دانشگاه تهران ادامه داد: سالن مطالعات خوابگاهها نيز اكثراً با مشكلاتي از قبيل كم بودن نور، سرد بودن محيط و يا بسيار گرم بودن آن مواجه هستند.
وي كم بودن فضاي اتاقهاي خوابگاه را نيز يكي ديگر از معضلات خوابگاهها، بخصوص براي ايام امتحان دانست و خاطرنشان كرد: تغذيه خوابگاهها نيز عمدتاً نامناسب است و ما به دليل پايين بودن كيفيت غذاي خوابگاه مجبور ميشويم، در حالي كه فرصت مطالعه كمي داريم، وقتي را براي درست كردن غذا صرف كنيم.
مومني با اشاره به اينكه دانشجويان ارشد عمدتاً بايد مقالاتي را براي امتحانات پاياني خود فراهم كنند، گفت: براي اين منظور تنها يك يا دو روز فرصت داريم و به دليل مجهز نبودن كتابخانههاي دانشگاه و نداشتن كتابهاي فراوان از منابع مختلف و با توجه به سرعت پايين اينترنت، وقت زيادي را بايد صرف كنيم.
اين دانشجوي ارشد رشته مطالعات فرهنگي و رسانه دانشگاه علوم اجتماعي دانشگاه تهران در خاتمه با بيان خاطرهاي از شب امتحان خود گفت: در سال اول تحصيل در دانشگاه تهران، زلزله قم رخ داد و شايعاتي مبني بر اينكه تهران نيز زلزله ميآيد، مطرح بود؛ به همين دليل آن شب ها را در كنار استرس داشتن امتحان، با استرس آمدن زلزله بسر كرديم و حتي يكي از شبها به دليل ترس از وقوع زلزله در حياط دانشگاه درس خوانديم.
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]