واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: مشاور رييس جمهور: دفاع مقدس بركتي عظيم در همه زمينه ها داشت
دهلي نو/ واحد مركزي خبر/ فرهنگي تصوير دارد 1387/12/06
مشاور رييس جمهوري اسلامي ايران گفت: اين برهه از مقطع انقلاب اسلامي بركتي عظيم در ابعاد ادبي و فرهنگي براي مردم ايران در برداشت.
"علي اكبر اشعري" رييس كتابخانه ملي و مركز اسناد جمهوري اسلامي ايران در سمينار بين المللي "نقش زبان و ادبيات فارسي در ميراث مكتوب هند و ايران" به ميزباني دانشگاه اسلامي عليگر ، با اشاره به اينكه از دوران 8 سال دفاع مقدس، ميراث بزرگ ادبي در اختيار ايران قرار گرفته است، افزود: كسانيكه در جبهه ها حضور داشتند قلم برداشتند و در قالب داستان و خاطره، آثار گرانقدري را به رشته تحرير درآوردند.
وي به اقداماتي كه در 30 سال گذشته در زمينه هاي فرهنگي ، علمي و ادبي كشور صورت گرفته است اشاره كرد و گفت: در ايران بيش از 2 هزار كتابخانه عمومي فعاليت دارد و هر سال بيش از 55 هزار عنوان كتاب چاپ مي شود.
اشعري با اشاره به برگزاري ساليانه المپيادهاي شيمي ، رياضي و فيزيك گفت: در همين راستا نخستين بار المپياد ادبي با دستاوردهاي زيادي در ايران برگزار شد.
وي ايران امروز را صحنه پيشرفتهاي مختلف در زمينه هاي نانو ، بيو و ساير فناوريهاي علمي دانست و گفت: در حالي كه جمهوري اسلامي ايران در 30 سال اخير در تحريم برخي كشورها بوده است و كشورهايي با داشتن امكانات بسيار زياد نتوانستند به اين موفقيت ها دست يابند، ايران توانست در زمينه هايي پيشرفت كند كه حيرت بسياري از كشورها را درپي داشته باشد.
اشعري بخش مهمي از علل دستيابي به اين موفقيتها را مرهون ميراث علمي و تمدني ايران زمين اعلام و تاكيد كرد: هر يك از آثار مكتوب گذشته به عنوان ميراثي ملي براي ما ايرانيان محسوب مي شود كه اگر هر صفحه اي از آن از بين برود ، در حقيقت صفحه اي از شناسنامه ملت ايران پاره شده است.
وي افزود: بر همين اساس تلاش مي كنيم اين ميراث چه در داخل و چه در خارج از كشور حفظ شود و با همكاري با برخي كشورهاي دوست ، آن را به عنوان سرچشمه اي جاري به نسل هاي آينده منتقل كنيم.
مشاور رييس جمهور ايران درباره اقداماتي كه به تازگي در زمينه ترويج زبان و ادب فارسي صورت گرفته است ، گفت: در 20 روز گذشته نخستين بار پُرتال فرهنگي راه اندازي شد تا با قرار گرفتن همه نسخ خطي بر روي آن ، زمينه دسترسي پژوهشگران به منابع و متون كتابخانه ملي فراهم شود.
رييس كتابخانه ملي و مركز اسناد ايران گفت: فارسي فقط زبان شعر نيست بلكه زبان علم و دين و ويژگي خاص آن داشتن روح معنوي است كه حتي سبب رضايت گروههايي كه به زبان فارسي در ديگر علوم به تحقيق و پژوهش مي كنند ، فراهم مي آورد.
در اين سمينار همچنين محمد موذني پيام حداد عادل رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي ايران را قرائت كرد.
ادامه دارد
131
279
سه|ا|شنبه|ا|6|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]