واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: دولت موافق اصلاح قيمت حامل هاي انرژي بدون پرداخت يارانه نيست
نايب رئيس كميسيون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به نامه رئيس جمهور در خصوص حذف مصوبه كميسيون تلفيق مبني بر اختصاص هشت هزار و 400 ميليارد تومان گفت: دولت موافق اصلاح قيمت ها بدون پرداخت يارانه به خانوار و بخش هاي توليدي نيست.
نايب رئيس كميسيون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به نامه رئيس جمهور در خصوص حذف مصوبه كميسيون تلفيق مبني بر اختصاص هشت هزار و 400 ميليارد تومان گفت: دولت موافق اصلاح قيمت ها بدون پرداخت يارانه به خانوار و بخش هاي توليدي نيست.
محمد حسين فرهنگي با اشاره به نامه رئيس جمهور به رئيس مجلس و اعتراض به مصوبه كميسيون تلفيق، اظهار داشت: موضع كنوني دولت را وزير امور اقتصاد و دارايي در روزهاي رسيدگي به بودجه در جلسه كميسيون تلفيق اعلام و به طور مشخص روشن كرد كه دولت در صورتي كه امكان باز توزيع يارانه ميان دهك هاي كم درآمد جامعه وجود داشته باشد، آماده اجراي لايحه هدفمند كردن يارانه هاست و با حذف يارانه ها موافق نيست.
وي افزود: نظر كميسيون اين است كه رقمي كه در لايحه آمده فقط همان هشت هزار و پانصد ميليارد تومان است و دولت رقم ديگري پيش بيني نكرده بود كه هم اكنون معترض باشد كه در آن دخل و تصرف شده است.
فرهنگي گفت: بحث كميسيون تلفيق اين است كه مفروضات دولت لايحه هدفمند كردن يارانه ها بوده است كه در آن لايحه دولت اجازه پيدا مي كرد صندوقي را تشكيل دهد و خسارات و فشارهاي اقتصادي وارده را جبران كند و كميسيون با وجود رقم مد نظر ، بدون وجود حكمي كه چنين اجازه اي را به دولت بدهد، موافق نيست.
وي ادامه داد: در مرحله ديگر بررسي كه به عدد و رقم رسيديم، برخي از اعضا پيشنهاد كميسيون ويژه را مطرح كردند كه بر اساس آن به جاي 34 هزار ميليارد تومان، رقم 20 هزار ميليارد تومان را پيشنهاد كرده بود. بر اساس اين پيشنهاد، تمام منابع در بودجه ذكر و جايگزين 34 هزار ميليارد تومان نظر دولت مي شد. دولت با اين كاهش موافق بود ، در جلسه كميسيون هم مطرح كرد كه چون امكان بازپرداخت يارانه به نيمي از مردم و 5 دهك درآمدي پايين وجود دارد با اين پيشنهاد موافق هستند، اما اين پيشنهاد با اختلاف يك راي به تصويب نرسيد.
فرهنگي خاطر نشان كرد: نهايتا كميسيون تلفيق با رقم 8 هزار و 400 ميليارد تومان موافقت كرد و در همين جلسه مسئولان دولتي اعلام كردند كه بدون پيش بيني جبران فشارهاي وارده به اقتصاد خانوار و بخش هاي توليدي مثل صنعت كشاورزي موافق اصلاح قيمت ها نيستند و اين مصوبه كميسيون را قبول ندارند؛ زيرا اين اقدام به معناي هدفمند كردن يارانه ها نيست بلكه به معناي حذف بخش قابل توجهي از آنهاست.
نايب رئيس كميسيون برنامه و بودجه مجلس تصريح كرد: صرف نظر از رايزني هاي دولت و مجلس در اين باره در حال حاضر ما مشكل ديگري هم داريم و آن مشكل يارانه است. يارانه اي كه در لايحه بودجه 88 ديده نشده و در صورت حذف هشت هزار و 400 ميليارد تومان ضمن اينكه بخش هايي از قانون بودجه سال آينده دچار مشكل مي شود، در كنار آن عدد 10 هزار ميليارد تومان يارانه سنوات قبل را به بخش هاي برق و نفت نخواهيم داشت و نبود اين عدد باعث مي شود اجراي وضعيت فعلي هم با مشكل روبرو شود. زيرا لازمه اينكه قيمت هاي اصلاح نشود و درآمد جديدي به دست دولت نرسد اين است كه وضع موجود با تغييرات جزئي ادامه يابد و ادامه وضعيت موجود چنين شرايطي و مشكلاتي را به دنبال خواهد داشت.
فرهنگي گفت: لايحه بودجه اي كه هم اكنون وجود دارد، به معناي اصلاح قيمت ها بدون جبران است. وضعيت سنوات قبل نيز قابل ادامه دادن نيست. نظر دولت حذف هشت هزار و پانصد ميليارد تومان است وموافق اصلاح قيمت ها بدون پرداخت يارانه به خانوار و بخش هاي توليدي نيست؛ بنابراين در صورتي كه با باز پرداخت و باز توزيع موافقت نشود، نظر دولت ادامه وضع موجود است.
سه|ا|شنبه|ا|6|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]