واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس سازمان فضايي خبرداد: ارسال نخستين موجود زنده ايران به فضا با كپسول زيستي جديد تا پايان سال ساخت شهرك فضايي و ايجاد پايگاه ملي پرتاب محمولههاي ماهوارهاي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تبريز
سرويس: فناوري
رييس سازمان فضايي كشور از ارسال نخستين موجود زنده انساننما با كپسول زيستي جديد به فضا توسط ايران تا پايان سال خبر داد.
به گزارش خبرنگار فناوري ايسنا منطقه آذربايجان شرقي، حميد فاضلي در حاشيه مراسم راه اندازي پژوهشكده تخصصي رانشگرهاي فضايي در تبريز با اشاره به اين كه اين پروژه مهم ملي كه مورد تاكيد رئيس جمهوري است و با اعزام يك ميمون در كپسول زيستي جديد انجام ميشود، افزود: نتايج اين اعزام فضايي كشورمان را يك گام به سمت اعزام انسان به فضا نزديكتر ميكند.
رييس سازمان فضايي كشور تصريح كرد: پس از ارسال نخستين نمونه زيستي به فضا در سال 88 اكنون دانشمندان اين سازمان در حال طراحي و ساخت كپسول زيستي جديد هستند كه نمونه آن در زمستان سال گذشته به فضا پرتاب شد، و پس از بازگشت آن به زمين، رفع نواقص و ارتقاي مزيتهاي فني در دستور كار قرار گرفت.
وي دستيابي ايران به اين دستاوردهاي علمي را نتيجه نبوغ نخبگان جوان و علاقهمندي ديگر دانشمندان ايراني دانست كه براي اعتلاي نام ايران اسلامي در عرصههاي علمي تلاش ميكنند و افزود: اكنون نخبگان و دانشمندان جوان و ايراني جوياي نام علاقه فراواني براي همكاري با اين سازمان پيدا كردهاند.
فاضلي ادامه داد: روند جذب هيأت علمي در سازمان فضايي ايران چند برابر شده و برخي از استادان ايراني اين رشته در دانشگاههاي خارجي علاقهمندي خود را براي حضور در تركيب دانشمندان فضايي سازمان فضايي ايران اعلام كردهاند.
رئيس سازمان فضايي كشور همچنين از پيوستن رصدخانه دانشگاه تبريز به جمع تلسكوبهاي سازمان فضايي جهان در اُسكو خبر داد و گفت: با پيوستن تلسكوپهاي اين دانشگاه به شبكه رصد اجرام آسماني و زبالههاي فضايي، ايران وارد مشاركت جهاني دراين زمينه ميشود.
فاضلي با بيان اين كه مذاكرات ابتدايي اين امر با " اُسكو" انجام گرفته، همچنين اضافه كرد: هم اكنون جمهوري اسلامي ايران به عنوان عضو باشگاه فضايي جهان گامهاي بلندي در اين زمينه برداشته است.
فاضلي از اجراي طرح علوم و اكتشافات فضايي نجوم و اخترفيزيك در تبريز نيز خبرداد و گفت: اين طرح از سوي سازمان فضايي كشور با مشاركت سازمان همكاريهاي فضايي آسيا ، اقيانوسيه و آبسكو در كشورمان اجرا مي شود كه محل اجراي آن دانشگاه تبريز و رصدخانه مراغه است .
رئيس سازمان فضايي كشور گفت: در اين طرح اجرام آسماني و زبـاله هاي فـضايي با مشاركت متخصصان دانشگاه تبريز پايش مي شود و دانشگاه تبريز با اتصال به اين شبكه در واقع به عنوان نماينده كشورمان عضو رسمي سازمان همكاريهاي فضايي آسيا - اقيانوسيه ميشود.
وي گفت: مركز تحقيقات مهندسي فضايي آذربايجان شرقي از اين به بعد بـا عنوان پژوهشكده تخصصي رانشگرهاي فضايي فعاليت خواهد كرد و با توجه به ظرفيت هاي بالاي نيروي انساني و پشتوانه علمي قوي در اين استان به زودي شاهد انجام پژوهش هاي گسترده در اين مركز خواهيم بود.
رييس سازمان فضايي در ادامه از ايجاد نخستين شهرك فضايي كشور در تهران خبرداد و آْن را گام بلند دانشمندان كشورمان براي حضور قويتر در فضا دانست.
وي گفت: احداث اين شهرك فضايي در حوالي تهران براي ساماندهي به مطالعات فضايي كشور انجام ميشود و اكنون در حال تملك زمين براي ايجاد آن هستيم كه كلنگ احداث آن تا پايان سالجاري به زمين زده ميشود.
وي افزود: در اين شهرك، پژوهشكدههاي تحقيقاتي، آزمايشگاه ملي فضايي و سامانههاي سنگين فضايي براي انجام تحقيقات فضايي مستقر ميشوند.
رئيس سازمان فضايي ادامه داد: در كنار اين شهرك، پارك فضايي نيز احداث ميشود و دانشجويان و دانش آموزان علاقمند ميتوانند از امكانات در نظر گرفته شده براي آنها استفاده كنند.
رئيس سازمان فضايي كشور همچنين از ايجاد پايگاه ملي پرتاب محمولههاي ماهواره اي در كشور خبر داد و گفت: اين پايگاه قادر خواهد بود علاوه بر پـرتاب ماهوارههاي مخابراتي در مدار ژئو ، محمولههاي ماهوارهاي يا زيستي بسيار سنگين را به فضا پرتاب كند.
انتهاي پيام
جمعه|ا|16|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]