واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: به بهانه پيش راهاندازي نيروگاه بوشهر و با حضور كرينكو صورت گرفت مشروعيت هستهاي ايران و مسدود شدن فضاي حركت واشنگتن در تقابل با تهران
نيروگاه اتمي بوشهر امروز در شرايطي با حضور بالاترين مقام هستهاي روسيه پيش راهاندازي شد كه جهان به سمت هستهاي شدن خيز برداشته، آژانس، صلحآميز بودن برنامههاي ايران را تاييد كرده و آمريكا در تقابل با اين مساله خود را تنها ديده و با بسته ديدن فضاي رو به جلو، فضاي رو به عقب را بررسي ميكند.
به گزارش «شبكه خبر دانشجو»، سرگئي كرينكو، رئيس روس اتم امروز در شرايطي در مراسم پيش راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر شركت كرد كه مقامات روس از راه اندازي كامل نيروگاه تا پايان سال ميلادي خبر داده اند.
اين در حالي است كه ويليام برنز، معاون وزير خارجه آمريكا و نماينده واشنگتن در مذاكرت هسته اي غرب و تهران به روسيه سفر كرده است.
سفر بي نتيجه برنز به مسكو در هفته اخير و سفر كرينكو به تهران در هفته اي كه برنز به روسيه سفر كرد را مي توان ناشي از شكست مذاكرات نماينده آمريكا با مقامات روس براي عدم سفر به تهران عنوان كرد.
برنز در مصاحبه اي كه با خبرگزاري اينترفاكس با يك خبرنگار روس در مسكو انجام داد همچنان برنامه هسته اي ايران را يك مشكل عنوان كرد كه بايد مسكو و واشنگتن درباره آن بيشتر گفت و گو كنند.
اين اولين شكست آمريكايي ها در متقاعد كردن رقباي روس خود براي كاهش همكاري ها با تهران نيست و رسانه ها به خوبي تلاش غرب براي جلوگيري از سفر ولاديمير پوتين، رئيس جمهور سابق روسيه و نخست وزير كنوني اين كشور براي شركت در نشست كشورهاي حاشيه خزر در تهران را به ياد دارند.
رسانه هاي غربي تا جايي پيش رفتند كه حتي شايعه احتمال ترور پوتين در تهران را سر زبان ها انداختند.
انزواي واشنگتن و مشروعيت ايران، آمريكا را كه همواره در برخورد با نظام جمهوري اسلامي، بويژه در يكي دو سال اخير، دچار تناقض گويي گسترده شده از يكسو از گسترش روابط تجاري و اقتصادي رقباي خود مثل چين، روسيه و حتي اروپا با تهران عميقا سرخورده است و از طرف ديگر ايران را كشوري قابل كنترل و سلطه نمي بيند.
اكنون ايالات متحده در رقابت با رقباي خود از يك سو دست دوستي به سوي تهران دراز مي كند كه طرح گفت و گوي مستقيم باراك اوباما، رئيس جمهور جديد آمريكا با ايران از مصداق هاي آن است و از طرف ديگر تلاش دارد از طريق مذاكره با رقباي خود از جمله اروپا و روسيه و دادن امتياز به آنها از قدرت استراتژيك جمهوري اسلامي براي ايستادن در مقابل واشنگتن بكاهد.
در كنار هم قرار دادن ورود مستقيم آمريكا به مذاكرات هسته اي غرب و تهران و پيش راه اندازي نيروگاه بوشهر با حضور مقام ارشد انرژي هسته اي روسيه در بوشهر و همچنين آخرين گزارش آژانس بين المللي انرژي اتمي مبني بر صلح آميز بودن برنامه ايران مي تواند به معني اتمام فضاي بازي حركت رو به جلو واشنگتن در تقابل با جمهوري اسلامي باشد.
اكنون، با جهش جهان به سمت انرژي هسته اي روبرو هستيم و در حالي كه امارات و كويت و مصر و بسياري از كشورهاي منطقه خاورميانه و جهان در حال ايجاد نيروگاه هاي هسته اي هستند، حتي كشورهاي غربي نيز رقابت گسترده اي را با يكديگر براي تامين انرژي خود از انرژي هسته اي آغاز كرده اند.
توافق هسته اي انگليس و فرانسه در سال گذشته و توافق ايتاليا و فرانسه و همچنين توافقات روسيه-هند و آمريكا-هند همگي نشان دهنده مشروعيت يافتن تلاش براي دستيابي به فناوري صلح آميز هسته اي است.
در دوره اي كه جهان به سمت انرژي هسته اي خيز برداشته است ديگر تلاش ايالات متحده براي توقف برنامه هسته اي ايران مشروعيت ندارد.
پايبندي ايران به قانون و تاييد آن از سوي آژانس در كنار مسئله از دست رفتن مشروعيت تلاش هاي آمريكا و رژيم صهيونيستي عليه برنامه هسته اي ايران، قانوني و در چهارچوب «ان. پي. تي»(معاهده منع و گسترش تسليحات هسته اي) كار كردن جمهوري اسلامي و رسيدن تهران به سطح بي نيازي هسته اي از غرب، همگي نشان از اين موضوع دارند كه ديگر مخالفان، فضايي براي مانور ندارند و در خندق خودساخته گرفتار شده اند.
اكنون، آمريكا نه مي تواند اعتماد ايران براي شروع يك دوستي واقعي را به آساني فراهم كند و نه قادر به مقابله با جمهوري اسلامي است.
لازم به ذكر است، رضا آقازاده، رئيس سازمان انرژي اتمي جمهوري اسلامي ايران و سرگئي كرينكو، رئيس روس اتم امروز از مرحله بارگذاري سوخت مجازي در رآكتور اتمي بوشهر بازديد كردند.
ساخت نيروگاه اتمي بوشهرسال 1974 ميلادي توسط شركت آلماني زيمنس آغازشد، اما با پيروزي انقلاب اسلامي ايران اين شركت از ادامه كار خودداري كرد.
در ژانويه 1995 طبق موافقتنامه جامع همكاريهاي هستهاي تهران و مسكو، شركت روسي «اتم استروي اكسپورت» بازسازي و راه اندازي اين نيروگاه را عهده دار شد.
در همان زمان طبق برنامه مقرر شد اين نيروگاه در ژوئن 1999 راه اندازي شود كه تا كنون به بهانه هاي مختلف به تعويق افتاده است.
كرينكو در روزهاي اخير عرضه سوخت هسته اي از روسيه براي نيروگاه بوشهر در سال 2008 را تاكيدي آشكار بر تغيير ناپذير بودن و جديت روسيه در راه اندازي اولين نيروگاه اتمي ايران خوانده است./انتهاي پيام/
گزارش از: عماد حيدري
چهارشنبه|ا|7|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]