واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: تلاش سه كشور اروپايي براي اعمال تحريمهاي بيشتر عليه ايران
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
فرانسه، آلمان و انگليس فهرستي از تحريمهاي بيشتر و شديدتر را عليه ايران به دولت باراك اوباما پيشنهاد دادهاند تا بدين ترتيب در تعامل با تهران اهرم بيشتري در اختيار واشنگتن قرار دهند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روزنامه فايننشيال تايمز گزارش داد كه در سند محرمانهاي كه به دست اين روزنامه و روزنامه "ايل ريفورميستا" (چاپ ايتاليا) رسيده است نام 34 شركت و سازمان و 10 شخص ايراني كه به ادعاي اين سه كشور با برنامههاي هستهيي پنهاني يا تسليحاتي بيولوژيكي نسبت داده شده به ايران ارتباط دارند، آورده شده است.
اين روزنامه انگليسي در ادامه گزارش خود نوشت كه ديپلماتهاي اروپايي وجود چنين فهرستي را تاييد كردهاند، اما درباره دليل تنظيم آن دلايل گوناگوني را ارائه دادند.
برخي از اين ديپلماتها گفتند كه هدف از تنظيم اين فهرست ارائه يك "چماق بزرگتر" در تداوم رويكرد فعلي چماق و هويج در قبال ايران است و برخي ديگر نيز گفتند كه پاريس، برلين و لندن در تلاشند كاري كنند كه آمريكا در بازنگري فعلياش از سياستهاي واشنگتن در قبال ايران كه قرار است ماه ميلادي آينده به پايان برسد، به نتيجه سرسختانهتري دست يابد.
مناظرات داخلي كشورهاي اروپايي موجب بروز اختلاف نظراتي در بين آنها شده است.
به گفته برخي ديپلماتها، پنج كشور اروپايي يونان، قبرس، اسپانيا، اتريش و سوئد مخالفت خود را با اين اقدام اعلام كردهاند.
ظاهرا برنار كوشنه، وزير امور خارجه فرانسه خواستار جبهه مستحكم و متحد اروپا جدا از گام بعدي واشنگتن شده است.
انگليس نيز اين فهرست را گزينهاي براي دوره پس از اتمام بازنگري سياست آمريكا در قبال ايران ميداند.
برخي از سازمانهاي دولتي نيز براي اولين بار در اين فهرست قرار ميگيرند كه از نمونههاي آن ميتوان به دانشگاه صنعتي شريف ، شركت بيمه ايران و نيزشركت حملونقل هواپيمايي ايران اشاره كرد.
نام شش بانك و شعبههاي آنها در تهران، از جمله بانك تجارت كه يكي از بزرگترين بانكهاي تجاري ايران است، نيز براي اولين بار در اين فهرست آمده است.
پيش از اين اكثر تحريمهاي پيشين اتحاديه اروپا عليه شركتهاي وابسته خارجي اعمال شده بود.
منتقدين بر اين عقيدهاند كه سياست زورگويي تاكنون نتيجهبخش نبوده است و به بنبستي در زمينه برنامه هستهيي ايران و نيز نتايج منفي در تلاشها براي تاثيرگذاشتن بر رفتار تهران در ساير مسائل حياتي همچون مسايل عراق و افغانستان و نيز بحران فلسطين و رژيم صهيونيستي منجر شده است.
تريتا پارسي، رييس شوراي ملي ايراني-امريكايي در واشنگتن كه خواستار مذاكرات مستقيم بين ايران و امريكا است نسبت به اينكه آمريكا به " تفكر تهديد و زورگويي" ادامه دهد ابراز نگراني كرد.
وي علاوه بر آن بر وجود خطر از دست دادن يك رويكرد جامع در اين زمينه تاكيد كرد.
پارسي گفت: در صورتي كه از يك طرف ايران به كنفرانس ماه ژوئن درباره مسايل افغانستان دعوت شود و از طرف ديگر تحريمهايي عليه دانشگاه شريف اعمال شود، اين مساله بسيار نگرانكننده خواهد بود.
دنيس راس ،يك مذاكره كننده با سابقه امور خاورميانه روز سهشنبه به عنوان مشاور ويژه وزارت خارجه امريكا در امور آسياي جنوب غربي و خليج فارس منصوب شد.
وي كه خواستار يك سياست قاطعانهتر چماق و هويج در قبال ايران است در طول رقابتهاي انتخاباتي باراك اوباما رييس جمهور آمريكا برموضع وي در قبال تهران تاثير بسياري گذاشت.
فرانكو فراتيني، وزير امور خارجه ايتاليا قرار است امروز (پنجشنبه) با ريچارد هالبروك، نماينده ويژه آمريكا در افغانستان و پاكستان ديدار و درباره شركت احتمالي ايران در كنفرانس منطقهاي پيرامون افغانستان كه ايتاليا پيشنهاد آن را داده است، گفت وگو كند.
آمريكا و برخي متحدان اروپايياش مدعياند كه ايران تحت پوشش برنامه هستهيي صلحآميز خود در تلاش براي توليد تسليحات هستهيي است و در همين راستا تاكنون تحريمهايي را عليه تهران اعمال كردهاند تا ايران را متقاعد به تعليق فعاليتهاي هستهيياش كنند.
اين در حالي است كه ايران بارها بر صلحآميز بودن برنامه هستهيياش تاكيد داشته است و آژانس بينالمللي انرژي اتمي نيز تاكنون در بازرسيهاي خود هيچگونه شواهدي حاكي از انحراف فعاليتهاي صلحآميز هستهيي ايران مشاهده نكرده است.
انتهاي پيام
پنجشنبه|ا|8|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 297]