تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):مبادا اعمال نیک را به اتکاى دوستى آل محمد (ص) رها کنید، مبادا دوستى آل محمد (ص) ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855358245




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دستيابي محققان ايراني به روش جديد مبارزه با آفت برنج


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: دستيابي محققان ايراني به روش جديد مبارزه با آفت برنج
آلودگي در شروع تشكيل دانه باعث لاغري و شكنندگي دانه مي شود اين نوع خسارت انواع متعددي دارد كه پوكي كامل فقط يك نوع از آنهاست.
محققان موسسه تحقيقات برنج كشور پس از 10 سال كار تحقيقاتي به روش جديدي از مبارزه بيولوژيك با كرم ساقه خوار برنج دست يافتند.
متخصصان حشره شناسي اين موسسه موفق شدند در اجراي اين طرح پژوهشي با بهره گيري از يك نوع قارچ به نام "بوواريا باسيانا" به يك روش جديد مبارزه طبيعي با كرم ساقه خوار برنج دست يابند.
رئيس موسسه تحقيقات برنج كشور با بيان اينكه براي مبارزه با اين آفت خطرناك سالانه شش تا هشت هزار تن انواع سهم حشره كش درشاليزارها مصرف مي شود، افزود: قارچ "بوواريا باسيانا" قادر است ضمن سازگاري با شرايط جوي استان گيلان بدون آسيب رساندن به ساقه و محصول برنج تا 60 درصد كرم ساقه خوار برنج را كنترل كند و استفاده از سموم شيميايي را تا 90 درصد كاهش دهد.
قارچ "بوواريا باسيانا" استفاده از سموم شيميايي را تا 90 درصد كاهش مي دهد
عباس شهدي كومله با بيان اينكه پودر اين قارچ به دو صورت محلول با آب و مخلوط با ماسه سبوس گندم سورگوم و سايرغلات در زير بوته هاي برنج ريخته مي شود، يادآور شد: توليد انبوه قارچ به زودي آغاز مي شود و كشاورزان مي توانند با بهره گيري از آن به مبارزه با كرم ساقه خوار برنج در شاليزارها بپردازند.
برنج يكي از محصولات عمده غذايي دنياست كه در ايران با سطح زير كشت حدود 700 هزار هكتار معادل چهار دهم درصد از سطح زير كشت برنج دنيا را به خود اختصاص مي دهد، بنابراين مديريت اصولي زراعت برنج از جمله مديريت مبارزه با آفات و بيماريها بسيار اساسي است.
اهميت دستيابي به اين روش جديد براي مبارزه بيولوژيك با كرم ساقه خوار برنج به اين دليل است كه معمولا جديترين آفات برنج در سراسر دنيا ساقه خوارها معرفي مي شوند كه از مرحله خزانه تا برداشت، بوته هاي برنج را آلوده مي كنند.
50 گونه ساقه خوار از خانواده پيراليده، نوكتوئيده و ديوپسيده به برنج حمله مي كنند.
50 گونه ساقه خوار از خانواده پيراليده، نوكتوئيده و ديوپسيده به برنج حمله مي كنند كه رايج ترين ساقه خوارها مربوط به خانواده پيراليده است كه كرم ساقه خوار نواري برنج به عنوان گونه اي مهم از اين خانواده آفت اصلي برنج در ايران است كه ساليانه خسارت زيادي در شاليزارهاي برنج ايجاد مي كند كه خسارت زياد اين آفت مصرف بي رويه سموم شيميايي عليه اين آفت را به دنبال داشته است.
مشكل حاصله در اثر كاربرد بي رويه سموم مانند مقاومت حشرات به حشره كشها، طغيان مجدد آفتها، مرگ و مير حشرات مفيد، اثرات سوء و زيانبار بروي محيط زيست وغيره بر كسي پوشيده نيست.
اين آفت، در زمستان به صورت لارو كامل در داخل ساقه هاي خشك برنج يا علفهاي هرز داراي ساقه تو خالي نظير شال تسبيح، سوروف، ارداله، ني، پلهم، ارزن وحشي، مسك، بند واش و ... به سر مي برد و اولين شفيره هاي حاصل از لاروهاي زمستان در دهه اول ارديبهشت ماه در كنار سوراخي كه توسط لارو ايجاد شده است، تشكيل مي شود.
حشره كامل در بهار همزمان با رشد نشاهاي برنج در خزانه بر روي برگ بوته هاي جوان تخم ريزي مي كنند. لاروهاي نسل اول كه تازه از تخم بيرون آمده اند به مدت يك ساعت از پارانشيم برگ تغذيه كرده و سپس وارد غلاف برگ مي شوند و با تغذيه از پارانشيم غلاف و بر جاي گذاشتن فضولات موجب زردي و كمرنگ شدن آن مي شوند كه اصطلاحا آلودگي غلاف برگ گويند.
پس از اين مرحله لاروها با ايجاد سوراخي وارد ساقه شده ضمن تغذيه از محتويات درون آن موجب زردي و خشكيدگي برگ مياني و جوانه مربوط به آن مي شود كه در اصطلاح به آن جوانه مركزي خشك شده گويند. اين مرحله از خسارت آفت معمولا 45-35 روز بعد از كاشت نشاء در مرحله رويشي (به ويژه پنجه زني) بوده و گياه به خوبي مي تواند خسارت فوق را جبران كند.
لاروها با تغذيه از بافت ساقه كم كم رشد كرده و ساقه آلوده را ترك مي دهند و سپس وارد ساقه هاي اطراف مي شوند. لاروها پس از مدت 37-21 روز داخل ساقه برنج تغذيه نموده و به شفيره بدون پيله و قهوه اي رنگ تبديل شده و هفت روز بعد پروانه هاي نسل دوم از آن خارج مي شوند در صورتيكه حمله آفت در زمان خوشه كردن و گل دادن همراه باشد دانه در خوشه تشكيل نشده و خوشه خشك مي شود كه اصطلاحا خوشه هاي برنج سفيد شده مي نامند.
آلودگي در شروع تشكيل دانه باعث لاغري و شكنندگي دانه مي شود اين نوع خسارت (خوشه هاي برنج سفيد شده) انواع متعددي دارد كه پوكي كامل فقط يك نوع از آنهاست.
برداشت برنج از يك سوم انتهايي ساقه و شخم زمين بلافاصله بعد از برداشت، كاشت يكپارچه نشاها در هر منطقه به منظور محدود كردن رشد و نمو آفت، نصب تله نوري قبل از آماده سازي خزانه تا زمان برداشت به منظور آگاهي از حضور آفت، بررسي تغييرات جمعيتي آفت، زمان دقيق مبارزه شيميايي همراه با مطالعات حالات رشدي آفت در مزرعه براي تكميل اطلاعات لازم براي مبارزه شيميايي از عمده ترين روشهاي مبارزه زراعي با اين آفت است.
جدا كردن برگهاي حاوي دستجات تخم آفات و انهدام آنها، وجين پنجه هاي آلوده به ساقه خوار بعد از نشاكاري همزمان با وجين اول و دوم علفهاي هرز مزرعه برنج، باقي نگذاشتن دسته هاي نشاء در زمين اصلي، عدم انتقال شلتوك و ساقه هايي از مناطق آلوده به مناطق سالم، انجام تناوب زراعي در مزرعه، كشت شبدر برسيم بعد از برداشت برنج، كاشت واريته مقاوم به كرم ساقه خوار، عدم آتش سوزي بقاياي موجود در مزرعه از ديگر روشهاست.
در رابطه با دشمنان طبيعي اين آفت قارچ beauveria bassiana و metarhizium anisopliae و گونه hirsutella بوده كه از روي لاروهاي ساقه برنج جدا شدند كه اين دو گونه اخير براي اولين بار روي كرم ساقه خوار برنج و از ايران گزارش شده است.
همچنين دو گونه زنبور از خانواده ichneumonidae كه پارازيت شفيره در نسل زمستانه آفت و يك نوع زنبورپلي فاژ به نام apanteles sp پارازيت لارو و سه گونه زنبور پارازيت تخم از خانواده trichogrammatidae همچنين يك نوع سوسك شكاري بنام andrallus spinidens كه پوره هاي آن لارو پروانه ساقه خوار برنج را طعمه خود قرار مي دهند را مي توان نام برد كه در بين اين دشمنان طبيعي زنبور تريكوگراما كاربردي تر است.
زنبور تريكوگراما مي تواند به طور طبيعي 60 درصد آفات را از بين ببرد.
زنبور تريكوگراما دشمن طبيعي آفت كرم ساقه خوار، كرم سبز برگخوار، مگس سفيد و پروانه تك نقطه اي است اگر فرهنگ سمپاشي رايج نباشد زنبور تريكوگراما مي تواند به طور طبيعي تا 60 درصد آفات را از بين ببرد.
همچنين به علت پايين بودن انبوهي جمعيت انتقالي لاروهاي زمستان گذران و شب پره هاي مربوط به آن از حشره كشها در خزانه ها نبايد استفاده كرد و به گفته كارشناسان در صورتي كه محصول زودتر از تقويم معمولي منطقه كاشت شوند براي نسل اول و چنانچه ديرتر از معمول كاشت شوند براي نسل دوم يكبار سمپاشي توصيه مي شود.
براي ارقام زودرس و ميان رس چنانچه نيازي به كنترل شيميايي عليه ساقه خوار باشد تا حداكثر پنجه زني (45 روز بعد از پنجه زني) به صورت گرانول پاشي و اگر بعد از آن مرحله باشد به صورت محلول پاشي با يك سم سيستميك مانند ديميكرون به مقدار 5/1 در هزار صورت گيرد براي ارقام زودرس و ميان رس چنانچه به كنترل شيميائي نياز باشد حداكثر يكبار سمپاشي صورت مي گيرد.
براي ارقام دير رس كنترل شيميايي عليه كرم ساقه خوار تا حداكثر پنجه زني (60 روز) بعد از نشاكاري به صورت گرانول پاشي و بعد از آن به صورت محلول پاشي انجام گيرد.
از سموم گرانولي كه مي توان استفاده كرد گرانول ري جنت دو دهم درصد به ميزان 20 كيلو در هكتار و گرانول ديازينون 10درصد به ميزان 15 كيلو در هكتار و گرانول ديازينون پنج درصد به ميزان 30 كيلو در هكتار و پادان چهار درصد به ميزان 25 كيلو در هكتار مي توان نام برد.
از سمومي كه مي توان براي محلول پاشي استفاده كرد سم فنيتروتيون به ميزان 5/1 ليتر در هكتار و ديميكرون به ميزان 1.5 ليتر در هكتار و ديازينون به ميزان 1.5 ليتر در هكتار است.
سمپاشي بايد حداقل 20 روز قبل از برداشت متوقف شود چون گياه حدود 20- 15 روز قبل از برداشت هيچ نوع موادي را جذب نمي كند همچنين زمينهايي كه داراي كشت دوم برنج است مبارزه عليه نسل سوم ساقه خوار به دليل عدم جذب توسط گياه حداقل بايد 12 روز بعد از نشاء كاري صورت گيرد.

جمعه|ا|9|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1436]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن