واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *ديدار وزيران اقتصادي ايران و الجزيره* برپايي نخستين نشست هيأت عامل گروه كشوري ايران در بانك جهاني
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اقتصاد
وزير امور اقتصادي و دارايي كشورمان در ديدار با همتاي خود در الجزيره با اشاره به روابط سياسي ايران و الجزاير اظهار كرد: روابط سياسي دو كشور هماكنون از سطح مطلوبي برخودار است اما سطح و ميزان روابط اقتصادي مناسب و درخور نيست و چگونه ميتوان مناسبات و روابط دو جانبه را در عرصه گوناگون به ويژه مراودات اقتصادي، فيمابين دو كشور گسترش داد.
به گزارش ايسنا به نقل از روابط عمومي وزارت امور اقتصادي و دارايي، وزير دارايي الجزاير نيز در اين ديدار با تأكيد بر بازبيني روابط اظهار كرد كه نحوه گسترش و بسط مناسبات اقتصادي دو كشور بايد به طور جدي در دستور كار قرار گيرد.
به گفته او همچنين وظيفه وزراي اقتصاد ايران و الجزاير است كه روابط دوستانه و استراتژيك دو جانبه را تقويت كنند و ما از ملت ايران درسهاي فراوان آموختهايم و ايران در زمينه برنامههاي اقتصادي خيلي موفق بوده است و اميدواريم دولت و ملت ايران در اجراي برنامه كلان اقتصادي خود همچنان موفق باشند.
سيد شمسالدين حسيني نيز در پاسخ بيان كرد: موضوعات متفاوتي براي مشورت و گفتوگو دو جانبه وجود دارد، ايران هماكنون در زمينه بخشهاي صنعتي، ساختماني، توليدي و ديگر بخشهاي اقتصادي ـ تجاري در موقعيت خوبي قرار دارد و در هدفگذاري برنامههاي همكاري دوجانبه ميان ايران با ديگر نقاط جهان، الجزاير هم قرار دارد.
وي افزود: مهندسان ايراني با پشتوانه علمي و تجربي خود، بسيار علاقهمندند در پروژههاي ساختماني ـ زيربنايي الجزاير مشاركت كنند و تجار ايراني نيز تمايل به همكاري و مراوده با الجزاير را دارند. از اينرو موافقتنامههاي مربوط به همكاريهاي فيمابين دو كشور براي امضاي مقامات ذيربط تهيه شده است.
وزير اقتصاد همچنين عنوان كرد: مهم اين است كه وقتي سطح روابط سياسي دو كشور مطلوب است، بايد دلايل ناكافي بودن روابط اقتصادي ـ تجاري را بررسي كرد و در اين زمينه مشاورههايي با ايرانيان مقيم الجزاير صورت گرفته و مشخص شده كه آنان از عدم وجود نظام و شبكه بانكي دو جانبه رنج ميبرند.
بر همين اساس قرار بود بانك توسعه صادرات شعبهاي فعال در الجزاير داير كند كه اين موضوع با مشكل مواجه شد و مورد ياد شده در ملاقات دكتر احمدينژاد با بوتفليقه وزير دارايي الجزاير مطرح شد و اميد داريم كه در وهله نخست اين مسئله حل شود.
حسيني افزود: لازم است روابط و همكاريهاي دو كشور به بانك توسعه صادرات محدود نشود، چرا كه ديگر بانكهاي ايراني نيز تمايل به حضور در الجزاير دارند كه در صورت گسترش شبكه بانكي ميان دو كشور و حضور بانكهاي ايراني در الجزاير، بدون شك روابط دو كشور نيز توسعه مييابد.
وي در ادامه گفت: موضوع مهم در رابطه با مناسبات دو كشور، موضوع ضمانتنامههاي بانكي است. به عنوان مثال ضمانتنامه بانكي ايران به يوروست و طرفهاي الجزايري اصرار دارند كه ضمانتنامههاي دو جانبه به دلار باشد و از ديگر موضوعاتي كه قابليت طرح و بحث دارند، اين است كه اقتصاد ايران به سوي گسترش خصوصيسازي و انتقال مالكيت بانكها به بخش خصوصي در حركت است و اجاره فعاليت به بخش خصوصي داخلي و خارجي داده شده است.
در ادامه جلسه وزير دارايي الجزاير ضمن ابراز موافقت با ديدگاههاي حسيني عنوان كرد: در انجام امور تجاري و اقتصادي مشكلي نبايد وجود داشته باشد و رييس جمهور تأكيد دارند كه علل سطوح پايين اقتصادي را شناسايي كنيم.
در ادامه دكتر حسيني ابراز كرد: مناسب است سازمانهاي مربوطه در كميسيون مشترك حضور و مشاركت بيشتري داشته باشند و آمادگي داريم براي پيگيري مباحث و موضوعات كاري فيمابين هم پذيراي هيأتهاي الجزايري در ايران باشيم و هم در صورت لزوم هيأتهايي را به اين كشور اعزام كنيم.
انتهاي پيام
جمعه|ا|9|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]