واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سعيدي: راهاندازي نيروگاه بوشهر يك توانمندي براي ايران است فياضبخش: نظام ايمني هستهيي كشور ضوابط و استانداردهاي آژانس را رعايت ميكند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي هستهيي
محمد سعيدي با اشاره به انجام پيشراهاندازي نيروگاه بوشهر گفت: اين نيروگاه انشاءالله در سال آينده به بهرهبرداري ميرسد و با اين كار به خوبي قصد و نيت ايران براي توسعهي برنامهي هستهيياش نشان داده ميشود.
به گزارش خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمد سعيدي معاون امور بينالملل و برنامهريزي سازمان انرژي اتمي با بيان اينكه احداث نيروگاههايي مثل نيروگاه اتمي بوشهر در دنيا اساسا تا قبل از آنكه از ايمني آن مطمئن نشوند كشورها اجازهي بهرهبرداري از آنها را پيدا نميكنند گفت: تبليغاتي كه گهگاه در منطقه دربارهي نيروگاه اتمي بوشهر ميشنويم مبني بر اينكه ا ين نيروگاه ايمن نيست كاري رسانهاي است كه هدف خاصي را دنبال ميكند.
وي تاكيد كرد: از نظر سياسي راهاندازي اين نيروگاه بوشهر يك توانمندي براي جمهوري اسلامي ايران محسوب ميشود چرا كه در منطقه هيچ كشوري داراي نيروگاه اتمي هزار مگاواتي نيست و ما اولين كشور در منطقه خواهيم بود كه داراي چنين نيروگاهي ميشويم.
وي ادامه داد: طبيعتا اين اقدام سطح علمي و جايگاه كشور را ارتقا خواهد داد.
سعيدي اظهار داشت: پس از 35 سال براي نخستين بار ديروز مراحل پيش راه اندازي اين نيروگاه با آزمايش سوخت مجازي آغاز شد .
وي گفت: در اين مرحله همه تجهيزات نصب شده ازمايش مي شود و با اين اقدام شرايط براي رسيدن به سوخت گذاري اصلي فراهم خواهد شد .
سعيدي تصريح كرد: در مرحلهي نگهداري اين نيروگاهها ، حتما بايد در كنار مراكز تحقيقاتي و دانشگاهي در اين زمينه ايجاد ميشود و در كنار آنها دانش نيروي انساني ارتقا مييابد. ما در زمينهي چرخهي سوخت به توانمندي كاملا روشني رسيدهايم و در بخش نيروگاهي نيز ميتوانيم اين توانمندي را به دست آوريم.
معاون امور بينالملل و برنامهريزي سازمان انرژي اتمي در خصوص تبعات سياسي پيشراهاندازي نيروگاه بوشهر و واكنشهاي كشورهاي مختلف به ويژه غربي به اين مساله تصريح كرد: مهمترين ايرادي كه به برنامهي هستهيي ايران وارد ميكردند اين بود كه چرا تا وقتي ايران نيروگاه اتمي ندارد به دنبال توليد سوخت است، اما امروز با انجام پيشراهاندازي نيروگاه كه انشاءالله در سال آينده به بهرهبرداري ميرسد به خوبي قصد و نيت ايران براي توسعهي برنامهي هستهيياش نشان داده شد. ما در پيشبرد اين برنامه جدي هستيم.
وي ادامه داد: توسعه ي نيروگاههاي اتمي امروز براي كشور ما يك ضرورت اجتنابناپذير است دنياي امروز و قرن 21 دنيايي نيست كه نفت و گاز را بسوزانيم و تبديل به برق كنيم بلكه بايد آن را به ارزش ا فزوده و سرمايه تبديل كنيم امروزه از انرژيهاي پاك و تجديدپذير و مطمئن استفاده ميكنند.
سعيدي گفت: با راهاندازي نيروگاه بوشهر جزو كشورهاي دارندهي نيروهاي اتمي قدرت از نوع آب سبك ميشويم. در حال حاضر در دنيا 30 كشور داراي نيروگاه اتمي هستند و همهي كشورها از اين نعمت الهي برخوردار نيستند. اين در حالي است كه به دليل مشكلات انرژي فسيلي همهي كشورها و حتي كشورهاي عربي به دنبال توسعهي نيروگاه هستهيي رفتهاند.
وي تاكيد كرد: از لحاظ انرژي،اقتصادي و سياسي توسعهي نيروگاههاي هستهيي ضرورتي اجتناب ناپذير است. با راهاندازي نيروگاه بوشهر و كسب تجربيات و دانش فني و توسعهي نيروگاه 360 مگاواتي دارخوين را با سرعت بيشتري پيش ميبريم كه با ساخت اين نيروگاه كه كاملا با توانمندي داخلي انجام ميشود مسير روشني براي جوانان و دانشگاهيان فراهم ميشود.
سعيدي كه در برنامه جهان سياست صحبت ميكرد در خصوص مطالعات ادعايي كه در گزارش اخير محمد البرادعي همچنان بر پاسخ ايران به اين ادعاها تاكيد ميشود و نيز نظارت آژانس بر فعاليتهاي هستهيي و نيروگاههاي بوشهر تصريح كرد: گزارش البرادعي نشان داد تمامي تاسيسات هستهيي ايران تحت سه عامل نظارتي، سيستمهاي حسابرسي مواد هستهيي، دوربينهاي نصب شده در تاسيسات و بازرسيهاي عادي و سرزده قرار دارد.
وي اضافه كرد: در خصوص مطالعات ادعايي بايد بگويم كه ما در آژانس با دو مرجع مواجهايم اول مرجع فني و حقوقي كه دبيرخانهي آژانس و شخص البرادعي مسوول آن است و ديگري بخش تصميمگيرنده كه شوراي حكام است كه با توجه به عضويت اعضاي شوراي امنيت در اين شورا دو مساله حقوقي و سياسي به نوعي به يكديگر گره خورده است، در حالي كه ما براساس مداليتهي حل و فصل مسائل باقيمانده تمام تعهداتمان را انجام دادهايم و الان انتظار داريم آژانس تعهدش را براساس مداليته انجام دهد و رسما اعلام كند كه برنامهي هستهيي ايران عادي شده است؛ ما منتظر اين اعلام آژانس هستيم.
به گزارش ايسنا، همچنين دكتر احمد فياضبخش، مديرعامل شركت توليد و توسعهي انرژي اتمي و معاون آقازاده در امور نيروگاهي در خصوص پيشراهاندازي نيروگاه بوشهر گفت: اصولا نيروگاههاي اتمي تا قبل از ورود سوخت يك سايت هستهيي محسوب نميشوند بلكه يك سايت مكانيكال ، پيشرفته و الكترونيكال است و چون قرار است به يك سايت هستهيي تبديل شود و مقدار زيادي سوخت هر ساله خارج و وارد آن شود بايد در چارچوب نظام ايمني هستهيي كشورها نظارتها و كنترل بر آن انجام شود.
وي در خصوص ميزان نظارت آژانس بينالمللي انرژي اتمي بر نيروگاه بوشهر تاكيد كرد: اصولا رابطهي ما با آژانس يك رابطهي مستقيم نيست و اقدام مستقيمي بر نظارت بر نيروگاه انجام نميشود هر كشوري در چارچوب نظام ايمني هستهيي خود بر نيروگاههاي هستهيي نظارت دارد، البته نظام ايمني هستهيي ما ضوابط و استانداردهاي آژانس را رعايت ميكند و سطوح اين نظام بسيار عميق است.
وي گفت: از ابتداي طراحي و تعيين پيمانكاران براي انجام طراحي و احداث ساختمانهاي جانبي، تامين تجهيزات و به كار بردن استانداردها و نيز در مرحله نصب و راهاندازي و به كار گرفتن نيروي انساني متخصص نظام ايمني هستهيي كشور نظارت دقيق و سختگيرانهاي دارد.
فياض بخش گفت: از آنجايي كه نيروگاه بوشهر اولين نيروگاه اتمي ايران است نظام ايمني هستهيي كشور با وسواس كار را دنبال ميكند.
وي در پاسخ به اينكه از لحاظ سياسي و فني با پيشراهاندازي اين نيروگاه ايران در چه جايگاهي قرار ميگيرد گفت: به عنوان يك موضوع كلي هر صنعت پيشرفتهاي كه به كشور وارد ميشود تاثيرات فني و سياسي خود را به همراه دارد نيروگاه اتمي به عنوان يكي از بالاترين سطوح تكنولوژي دنيا خود به خود تاثيراتش را در بعد آموزش، تامين تجهيزات و غيره ميگذارد. به لحاظ فني با ورود چنين تكنولوژي به كشور تامينكنندگان قطعات و تجهيزات بايد خود را با استانداردهاي لازم تطبيق دهند و نيروي انساني مورد نياز بايد در حدي آموزش ببينيد كه بتواند در آن مجموع كار كند. همچنين در بخشهاي نگهداري و بهرهبرداري به همين شكل ميباشد.
معاون آقازاده در امور نيروگاهي گفت: نكتهي ويژهي نيروگاههاي اتمي به مسالهي ايمني آنها باز ميگردد در اين خصوص ايمني در حد عاليترين سطوح سختگيرانه مورد توجه قرار ميگيرد كه اين مساله باعث ميشود بعد از مدتي كشور خود را با استانداردهاي ايمني دنيا تطبيق دهد شش، هفت سال پيش كه روسها ميخواستند تجهيزات نيروگاه را نصب كنند حتي يك نفر ايراني را نميتوانستند به كار بگيرند. اما امروز 600 نفر در بخش نصب تجهيزات و قطعات نيروگاه در ماههاي گذشته فعاليت ميكردند. همچنين در بخش تامين تجهيزات روسها نميتوانستند از داخل ايران تجهيزات را تامين كنند هرچند كه برايشان ارزانتر و سريعتر بود؛ نه آنكه آنها نميخواستند نظام ايمني هستهيي كشور استفاده از نيروها و تجهيزات داخلي را تاييد نميكردند اما امروز اين تاييديه وجود دارد.
فياضبخش كه به همراه محمد سعيدي در برنامهي تلويزيوني در شبكهي بك حاضر شده بود در خصوص وضعيت نيروگاه 360مگاواتي دارخوين گفت:طراحي مفهومي اين نيروگاه اتمام يافته و طراحي پايه 60 درصد پيشرفت كرده و طراحي تفصيلي از ماه آينده شروع ميشود.
انتهاي پيام
جمعه|ا|9|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]