تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه بهره‏اى از دانش ندارد معنا ندارد كه ديگران او را سعادتمند بدانند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831278787




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

85 درصد مردم ايران بدون اينترنت


واضح آرشیو وب فارسی:آی تی ایران: 85 درصد مردم ايران بدون اينترنت
- بازار ديجيتال- ضريب نفوذ اينترنت در ايران 7/14 درصد است. اين تازه‌ترين آمار از وضعيت اينترنت در كشور است كه بر اساس نتايج طرح آمارگيري از كاربران اينترنت در سال ۱۳۸۹ و توسط مركز آمار ايران منتشر شده است.
آمارهاي جديد مركز آمار ايران نشان‌دهنده عقب‌ماندگي شديد ايران در زمينه توسعه اينترنت است و ازقضا با آمارهايي كه پيش از اين توسط وزارت ارتباطات و سازمان فناوري اطلاعات منتشر مي‌شد، كاملا منافات دارد. دليل آن فرمولي بود كه مسوولان وزارت ارتباطات براي محاسبه تعداد كاربران اينترنت به كار مي‌گرفتند و به اين ترتيب ميزان كاربران و شاخص‌ها به شكل اعجاب انگيزي بالا رفت.

آخرين آمار منتشر شده روي سايت Internet world stats نشان‌دهنده اين است كه تعداد كاربران اينترنت در ايران ۳۳ ميليون و ۲۰۰ هزار نفر است. اين سايت كه اطلاعاتش را از اتحاديه جهاني مخابرات و به تبع آن از مجراي وزارت ارتباطات ايران دريافت مي‌كند عملا تعداد كاربران ايراني و ضريب نفوذ اينترنت در ايران را بسيار بالاتر از حد تصور اعلام مي‌كرد.

مركز آمار ايران اما اطلاعاتش را نه از طريق فرمول بلكه از طريق آمارگيري علمي به دست مي‌آورد و اين كاري است كه در طي چند سال اخير دوبار انجام داده است.

بر اساس آمار منتشر شده مركز آمار ايران تعداد كاربران ايراني تنها ۱۱ ميليون نفر بوده‌اند و به همين دليل ضريب نفوذ ايران از كل 8/74 ميليون نفر بالغ بر 7/14 درصد است و هر چند نسبت به آمارگيري دو سال قبل 6/3 درصد افزايش نشان مي‌دهد، اما هنوز با آمارهاي رويايي كه وزارت ارتباطات از ضريب نفوذ اينترنت در ايران ارائه مي‌داد بسيار فاصله دارد.

فرمول‌نويسان در شركت فناوري اطلاعات و وزارت ارتباطات تا آنجا پيش رفتند كه ايران را داراي بالاترين تعداد كاربران در ميان كشورهاي منطقه و همسايگان معرفي مي‌كردند اين در حالي بود كه حقايق آماري چيز ديگري مي‌گويند.

خانوارها و ضريب نفوذ اينترنت
آمارهاي جديد نشان‌دهنده فاصله بسيار زياد بين دسترسي به اينترنت در نقاط شهري و نقاط روستايي است. براساس آمار مركز آمار ايران تعداد خانوارهاي داراي دسترسي به اينترنت در شهرها 3/27 درصد و در خانوارهاي روستايي 9/4 درصد است. به طور كلي از مجموع ۲۰ ميليون خانوار در كشور 3/4 ميليون خانوار (4/21 درصد) در محل سكونت به اينترنت دسترسي داشته‌اند.
همچنين اين گپ ديجيتالي بين استان‌هاي توسعه‌يافته و محروم هم به وضوح ديده مي‌شود. اين آمارگيري نشان مي‌دهد كه بيشترين ضريب نفوذ اينترنت در نقاط شهري به ترتيب مربوط به استان تهران با 1/23 درصد، استان مازندران با 7/22 درصد و استان اصفهان با ۲۲ درصد بوده است. استان سيستان و بلوچستان با 5/10 درصد كمترين ضريب نفوذ اينترنت در نقاط شهري را داشته است.

از سوي ديگر آمارهاي مركز آمار نشان مي‌دهد بخش عمده كاربران اينترنت عمدتا از منزل به اينترنت متصل مي‌شوند. از سوي ديگر اين آمار نشان مي‌دهد كه بخش كمي از كاربران اينترنت ايراني در محل كار به اينترنت متصل مي‌شوند. بر اين اساس 2/75 درصد از محل سكونت، 4/22 درصد از كافي نت، 4/14 درصد در محل كار، 4/13 درصد محل تحصيل، 3/4 درصد با موبايل به اينترنت متصل مي‌شوند.

نكته مهم ديگري كه در اين آمار به آ‌ن اشاره شده اين است كه بخش عمده كاربران اينترنت يعني 9/84 درصد هنوز از دايال آپ استفاده مي‌كنند.

با اين حال مركز آمار ايران ميزان دسترسي به اينترنت پرسرعت را كه آمارهاي مربوط به آن بسيار پرمناقشه‌ هست را اعلام نكرده است.

آمارهاي جانبي
از مجموعه خانوارهاي كشور در سال ۱۳۸۹، ۹۴ درصد از محل سكونت خود داراي تلفن ثابت بوده و ۳۵ درصد نيز داراي رايانه بوده‌اند. همچنين 7/85 درصد از خانوارهاي كشور داراي حداقل يك عضو با تلفن همراه بوده‌اند. اين سهم‌ها براي نقاط شهري به ترتيب 7/96، 5/43 و 4/89 درصد بوده است.

آمارهاي معتبر
مركز آمار ايران آمارگيري از كاربران اينترنت را بر اساس طرح آمارگيري از كاربران اينترنت براي اولين‌بار در دي ماه سال ۱۳۸۷ و سپس در سال ۱۳۸۹ انجام داد. هدف اصلي اين طرح برآورد ضريب نفوذ اينترنت در كشور بود كه يكي از شاخص‌هاي مهم در حوزه فناوري اطلاعات كشورها و در زمره شاخص‌هاي اهداف توسعه هزاره است. مركز آمار ضريب نفوذ اينترنت را نسبت جمعيت استفاده‌كننده از اينترنت در كشور به كل جمعيت كشور ضرب درصد در نظر گرفته است. در اين طرح منظور از استفاده‌كننده از اينترنت فردي است كه در ۱۲ ماه منتهي به زمان آمارگيري (دي‌ماه ۱۳۸۹) حداقل يك بار در داخل كشور به اينترنت وصل شده است. در اين آمارگيري ۲۵۷ نفر آمارگير و بازبين مشاركت داشته‌اند و به ۵۳ هزار و ۷۲۴ خانوار نمونه كشور مراجعه كرده‌اند.

آنچه مركز آمار انجام نداد
آمارهاي مركز آمار ايران از جمله معتبرترين آمارهاي موجود در اينترنت در كشور است. در فقر آماري و اطلاعاتي در اين حوزه وجود اين آمارها به خودي خود بسيار مهم و قابل توجه به شمار مي‌آيند. هر چند ايستادگي اين مركز در مقابل فشارهاي وزارت ارتباطات و سازمان فناوري اطلاعات براي افزايش آمارها (خصوصا در دوره نخست آمارگيري) جاي تقدير دارد، اما انتظار مي‌رفت در دور دوم اين آمارگيري جزئيات بيشتري از آمارهاي مربوط به اين شبكه ارتباطي در كشور استخراج و اعلام مي‌شد. اينكه كاربران ايراني با چه سرعتي به اينترنت دسترسي دارند و از چه سرويس‌هايي (ADSL، وايمكس و...) استفاده مي‌كنند. همچنين معرفي كاربري كه سالي يك بار به اينترنت متصل شده به عنوان كاربر اينترنت چندان توجيهي ندارد. در جهان امروزه كاربر اينترنت به كسي گفته مي‌شود كه حداقل هفته‌اي چند بار و يا روزي يك بار به اينترنت متصل مي‌شود. همچنين در آمارهاي مركز آمار از زمان استفاده از اينترنت و محتواي مورد استفاده نيز اطلاعاتي ارائه نشده است.

وزارت ارتباطات و آمارهاي جديد
آمارهاي جديد نشان‌دهنده وضعيت پرمخاطره‌اي است كه در مسير توسعه اينترنت در كشور وجود دارد. در حالي كه مسوولان وزارت ارتباطات هفته‌اي نيست از توسعه پهناي باند سخن مي‌گويند آمارهاي مركز آمار نشان مي‌دهد كه ۸۶ درصد مردم ايران حتي سالي يك بار هم به اينترنت وصل نمي‌شوند. اين وضعيت در مقايسه با ضريب نفوذ كشورهاي همسايه كه گاه به بالاي ۷۰ درصد مي‌رسد نشان‌دهنده عقب‌ماندگي شديد ايران در حوزه اينترنت است.

در همين حال مسوولان متولي اينترنت در كشور طي اين چند سال عمدتا روي موضوع توسعه اينترنت ملي تمركز كرده‌اند، موضوعي كه با اطلاعات مبهمي كه از آن به فضاي جامعه مخابره شده و اختلالات اخير اينترنتي اساسا با استقبال كاربران اينترنتي روبه‌رو نشده است. امروزه حتي در مقايسه با سه سال قبل كسب و كارهاي بيشتري با اينترنت سروكار دارند و كاربري اينترنت نيز حرفه‌اي‌تر و متناسب‌تر شده است.

شايد بايد انتظار داشت نمايندگان مجلس جديد نخستين روزهاي كاري خود را با موضوع كندو كار در عدم توسعه اينترنت و شاخص‌هاي توسعه‌اي آن آغاز كنند.

پنجشنبه|ا|15|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آی تی ایران]
[مشاهده در: www.itiran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 288]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن