واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدير كل مالكيت صنعتي سازمان ثبت خبر داد: تسهيل ثبت اختراعات شهرستانيها با الكترونيكي شدن ثبت
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي
مديركل مالكيت صنعتي سازمان ثبت اسناد و املاك به زودي با الكترونيكي شدن فرآيند ثبت اختراعات در كشور، مشكل ثبت اختراعات معلولان مخترع و مخترعان شهرستاني كه ناچارند براي ثبت اختراع خود در تهران حضور يابند، رفع ميشود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محمد حسن كياني با بيان اين مطلب افزود: در قانون جديد ثبت اختراعات كه اخيراً ابلاغ شده، براي نخستين بار بستر حقوقي براي ثبت الكترونيكي اختراعات فراهم شده است. بر اين اساس، در مرحله اول، موضوع خريد اوراق بهادار حذف شد و ديگر نيازي نيست مخترع شهرستاني براي خريد اوراق بهادار به تهران بيايد، بلكه ميتواند اين اوراق را از سايت سازمان دانلود كرده و اظهارنامه را همانجا تكميل كند.
وي ادامه داد: در حال حاضر همكاري مشتركي را با سازمان جهاني مالكيت معنوي روي يك پروژه مهم با نام iPAS (اتوماسيون مالكيت صنعتي) شروع كرديم كه بر مبناي آن تمام فرآيندها از مرحله تحويل اظهارنامه تا ثبت قطعي اختراع، مكانيزه ميشود؛ بنابراين در آينده نزديك فعاليتهاي مكانيزه خواهيم داشت.
كياني در پاسخ به اين سؤال كه براي سهولت فرآيند ثبت اختراع در شرايط فعلي براي مخترعان معلول چه تسهيلاتي امكان اجرا دارد، گفت: برگزاري جشنواره مهرآفرين موجب شد تا تعاملات خود را با سازمان بهزيستي در خصوص مسائل مربوط به ثبت اختراعات معلولان مخترع بيشتر كنيم. همچنين از تشكيل كميته مشترك با اين سازمان جهت اطلاعرساني و حمايت از حقوق مخترعان معلول استقبال ميكنيم.
وي در خصوص ويژگيهاي اختراعات براي ثبت در سازمان ثبت گفت: در دنيا، «كاربرد صنعتي داشتن» يكي از شاخصها براي ثبت اختراعات محسوب ميشود و قانون جديد نيز اين مورد به صراحت ذكر شده است. به اعتقاد من، اختراع نبايد صرفاً يك ايده بوده و تنها در كتابها و به صورت تئوري مطرح شود، بلكه كاربردي بودن اختراع نيز مهم است. چيزي كه در دنيا مرسوم است و ما نيز از آن تبعيت ميكنيم، اين است كه اختراع بايد حاوي ابتكار بوده و كاربردي باشد. اين بدان معناست كه اختراع بايد صنعت را يك گام به جلو ببرد و اين گام جديد در علم و صنعت قبل وجود نداشته باشد.
وي تصريح كرد: در قانون قبلي، نظام ثبت اختراع ما اعلامي عنوان شده است. در دنيا اختراعات به يكي از سه روش اعلامي، تحقيقي و تلفيقي به ثبت ميرسند.در روش اعلامي، بر مبناي ادعاي مخترع و عدم سابقه ثبت قبلي، اختراع ثبت ميشود. روش ديگر، روش تحقيقي است در اين روش اظهارنامههاي ثبت اختراع توسط مركز بررسي ماهيتي مورد آزمون قرار ميگيرد، در نتيجه سرعت ثبت اختراع پايين بوده و هزينه بسيار زيادي به مخترعان تحميل ميشود. روش سوم نيز تلفيقي از اين دو روش است كه در اين روش بعضي از موضوعات خاص را به صرف ادعا و اعلام و عدم سابقه ثبت و ساير موارد را با روش تحقيقي به ثبت ميرسانند، مثل كشور سوئيس كه در زمينه دارو و ساعت به روش تحقيقي ثبت ميكند، چون امكان تحقيق و بررسي از لحاظ امكانات و ابزار فني و دانش لازم را دارد و در ديگر موارد به روش اعلامي ثبت اختراع ميكند.
وي خاطر نشان كرد: در قانون جديد ثبت اختراع نيز پيشبيني شده است كه اداره مالكيت صنعتي ميتواند براي ثبت اختراع از نظام بررسي و تحقيقي استفاده كند. ما نيز قصد داريم با توجه به اينكه قانون جديد ثبت اختراعات به صورت آزمايشي و پنج ساله در كشور اجرايي ميشود، سيستم ثبت اختراع به روش تحقيقي را تجربه كنيم.
گفتني است، جشنواره مهرآفرين، ويژه «اختراعات معلولان براي عموم و همه مخترعان براي معلولان» فردا در مركز همايشهاي صدا و سيما برگزار ميشود.
انتهاي پيام
جمعه|ا|9|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]