واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: در سفر سه روزه رئيس جمهور صورت گرفتامضاى چندين سند مهم همكارى و يادداشت تفاهم در سه كشور آفريقايي
رئيس جمهور كشورمان با امضاي چندين موافقت نامه مهم اقتصادي و تجاري در سفر به سه كشور آفريقايي جيبوتي، كنيا و كومور صبح پنج شنبه به تهران بازگشت.
دكتر «محمود احمدي نژاد» در سفر به اين سه كشور، ضمن گفت وگو با سران اين كشورها و امضاي چندين موافقت نامه مهم اقتصادي و تجاري، با مردم مسلمان مناطق مومباسا در جنوب شرقي كنيا و جزيره كومور ديدار و با آنها به گفت وگو نشست.
سفر به جيبوتي اولين گام اين سفر بود و رئيس جمهوري و هيئت همراه صبح سه شنبه وارد فرودگاه آمبولي جيبوتي شد و به طور رسمي از سوي «اسماعيل عمرگيله» رئيس جمهوري اين كشور مورد استقبال قرار گرفت.
گيله در فرودگاه آمبولي به احمدي نژاد گفت: مردم جيبوتي علاقه وافري به شما دارند و براي حضور شما در اين كشور لحظه شماري مي كردند.
مذاكرات دو رئيس جمهوري بلافاصله در محل كاخ رياست جمهوري آغاز شد و سپس دو كشور پنج سند همكاري امضا كردند.
امضاي دو موافقت نامه و يك يادداشت تفاهم در كنيا
رئيس جمهور و هيئت همراه وي چند ساعت پس از ديدار از جيبوتي عازم كنيا شدند.
هيئت ايراني پس از ورود به كنيا مورد استقبال رئيس جمهور و نخست وزير اين كشور در فرودگاه بين المللي «جوموكيناتا» قرار گرفت.
بنابراين گزارش در اين مذاكرات دو موافقت نامه و يك يادداشت تفاهم در زمينه هاي تشويق و حمايت از سرمايه گذاري خارجي، حمل و نقل هوايي و همكاري هاي بهداشتي و دامي به امضاي وزراي امور خارجه دو كشور رسيد.
«اميليو مواي كيباكي» رئيس جمهور كنيا در ضيافت شامي كه به افتخار رئيس جمهور كشورمان ترتيب داده شده بود ضمن تاكيد بر وحدت نظر دو كشور در اكثر زمينه هاي اقتصادي و سياسي، كشورمان را كشوري مهم با آينده اي درخشان توصيف كرد و از عزم نايروبي بر گسترش مناسبات با تهران خبر داد.
دكتر احمدي نژاد هم در اين ضيافت گسترش روابط با آفريقا بويژه كنيا را از اهداف سياست خارجي كشورمان برشمرد و گفت: ما در اين راه هيچ مانع و محدوديتي به رسميت نمي شناسيم زيرا براي دو كشور عدالت، اخلاق، معنويت، حفظ احترام و كرامت انساني و دوستي و برادري مهم است.
استقبال بسيار گرم مردم منطقه مسلمان نشين مومباسا
رئيس جمهوري اسلامي ايران و هيئت عاليرتبه سياسي- اقتصادي همراه پس از بدرقه رسمي كيباكي، با هواپيما به منطقه مسلمان نشين مومباسا در جنوب شرقي كنيا و در ساحل اقيانوس هند سفر كردند و از سوي مسئولان عالي اين منطقه نيز مورد استقبال گرم قرار گرفتند.
احمدي نژاد در مسير رسيدن به مركز شهر مومباسا و در حالي كه از سوي مردم مسلمان اين منطقه كه در دو سوي خيابان ها اجتماع كرده بودند مورد استقبال بسيار گرم و تشويق قرار گرفته بود، به مركز ورزشي اسلامي جوانان جعفري وارد شد و خيل جوانان دختر و پسر و مردمي كه از ساعت ها قبل براي ديدار با او در آنجا حاضر شده بودند وي را دربر گرفتند و بر سر و صورت و دست هاي او بوسه زدند و فريادهاي «الله اكبر» سر دادند.
بنابراين گزارش رئيس جمهور در پايان سخنان خود نيز با استقبال بسيار پرشور مردم اين منطقه بويژه جوانان مواجه شد به طوري كه مسير ده متري جايگاه تا خودروي خود را حدود چهل دقيقه طي كرد.
جمهوري كومور آخرين مرحله سفر احمدي نژاد
سفر به جمهوري آفريقايي «كومور» آخرين مرحله از سفر سه روزه احمدي نژاد و هيئت همراه بود كه بعدازظهر چهارشنبه با ورود به «موروني» مركز مجمع الجزاير كومور صورت گرفت و مورد استقبال رسمي و بسيار گرم رئيس اين جمهوري قرار گرفت.
در اين استقبال كه پرشورترين استقبال در جريان اين سفرها بود، علاوه بر حضور تمامي مسئولان عالي اين كشور در فرودگاه، خيل عظيمي از زنان ومردان كوموري نيز گرد آمده بودند و با هلهله هاي شادي و حلقه هايي پر از گل هاي ياس سفيد و بهار نارنج كه به گردن احمدي نژاد و تك تك هيئت همراه رئيس جمهور انداختند، فضا را كاملاً معطر كردند.
پس از گفت وگوي كوتاه دو رئيس جمهور در محل فرودگاه و خوشامد گويي سامبي، رئيس جمهور و هيئت همراه مسير دوازده كيلومتري فرودگاه تا محل سخنراني در تالار اين شهر را در شرايطي طي كردند كه در تمام اين مسير زنان و مردان از پير و جوان، با فريادهاي «الله اكبر» و «سلام عليكم» و با هلهله هاي شادي،كل كشيدن و نواختن دست و دف و تنبك و سازهاي محلي، نسبت به آنان ابراز محبت مي كردند و تا مسافت هاي طولاني به دنبال آنان مي دويدند و شادي مي كردند.
رئيس جمهور كومور: ما از شما «ماهي» نمي خواهيم
«ماهي گرفتن» را ياد بدهيد
رئيس جمهور ساعاتي بعد در حالي در تالار مركزي شهر موروني اين جمهوري به سخنراني پرداخت كه وي به خاطر ازدحام جمعيت در خيابان اصلي منتهي به تالار با تاخير به تالار رسيد.
بنابراين گزارش پيش از سخنراني رئيس جمهور كشورمان «احمد عبدالله محمد سامبي» رئيس جمهور كومور طي سخناني از حضور احمدي نژاد در كشورش ابراز خوشحالي كرد و گفت: مطالب زيادي است كه بايد در مذاكرات سران دو كشور مورد بحث و تصميم گيري قرار گيرد اما من در اينجا بايد اعلام كنم كه مردم كومور، رئيس جمهور ايران را چنان در برگرفتند كه گويي برادر خودشان را مي بينند.
وي از حضور ديرپاي ايرانيان به ويژه شيرازي ها در اين جزاير خبر داد و گفت: همين حضور باعث شده كه واژه هاي ايراني بسياري در زبان سواحيلي و محلي ما وجود داشته باشد.
وي تمام جمعيت سه جزيره اين كشور را به طور صد درصد مسلمان اعلام كرد و گفت: تنها در جزيره چهارم به دليل حضور ديرپاي استعمارگران، حدود سه درصد غيرمسلمان داريم.
سامبي كاستي هاي گسترده مالي، ساختاري و فرهنگي كومور را يادآور شد و با اشاره به اينكه كشور ايران در حال حاضر در دنيا به دو چيز مهم شناخته مي شود: علم و ثروت، خواستار توجه ايران به برادران و خواهران مسلمانش در كومور شد.
وي با بيان اينكه ما از شما «ماهي» نمي خواهيم، بلكه ماهي گرفتن را به ما ياد بدهيد تاكيد كرد: ما مردم فقيري هستيم اما صدقه نمي خواهيم؛ ما تنها مي خواهيم كه ايران در اين منطقه بسيار مستعد سرمايه گذاري كند و هم خود به بهره برداري از اين منابع بپردازد و هم كمكي باشد كه اين كشور به رشد و آباداني و توسعه دست يابد.
وي خواستار تاسيس كارخانه هاي خودروسازي، كشتيراني و تبديل و صادرات محصولات كشاورزي ايران در كومور شد و در پايان گفت: ما چيزي جز دعاي خير براي شما نداريم و البته يك هديه كوچك هم براي برادرم آقاي دكتر احمدي نژاد دارم.
سامبي سپس نشان عالي جمهوري متحد كومور را به رئيس جمهوري اسلامي ايران اهدا كرد.
رئيس جمهور كشورمان هم طي سخناني با ابراز خوشوقتي از حضور در ميان مردم خوب و خونگرم كومور و مسئولان دلسوز اين كشور، با اشاره به اظهارات سامبي، وضعيت امروز كشورهاي آفريقايي را ناشي از استعمار و غارت صدها ساله استعمارگراني دانست كه با استفاده از زور و فريب، اجازه ندادند صاحبان اصلي اين سرزمين ها از منابع و ثروت سرشار متعلق به خودشان استفاده كنند و در حقيقت استعمارگران آفريقا را غارت كردند تا خود را آباد كنند.
وي در عين حال گفت: با وحدت و برادري مي توان همه مشكلات را برطرف و كشور خود را آباد كرد.
احمدي نژاد به شعارهاي «الله اكبر» مردم كومور در مسير فرودگاه تا تالار شهر اشاره كرد و گفت: اين شعارها شعارهاي مشترك مردم ايران و كومور است و اين نشانه آن است كه دو ملت در يك جبهه و در كنار هم در اردوگاه خداپرستان قرار دارند.
وي افزود: همان طور كه آقاي سامبي گفتند ملت ايران امروز هيچ نيازي به قدرت هاي فاسد و استعمارگر ندارد كه به همين دليل تحريم هاي آنان هيچ تاثيري بر روي ما نگذاشته است و ما وظيفه داريم و آماده ايم كه تجربيات خود را در قالب دانش هاي فني و آموزش هاي تخصصي در اختيار ملت هاي آزاده جهان به ويژه مردم مسلمان كومور بگذاريم.
به گزارش ايرنا پس از ضيافت شام نيز با حضور رئيسان دو جمهوري، «منوچهر متكي»و «احمد بن سيدجعفر» چهار توافقنامه سياسي و اقتصادي در زمينه هاي توسعه سطح روابط سياسي و تشكيل كميسيون مشترك،لغو رواديد سياسي و خدمت بين دو كشور، كمك هاي توسعه اي دولت جمهوري اسلامي ايران به اتحاديه كومور و تاسيس مركز آموزش فني- حرفه اي از سوي ايران در كومور امضا كردند.
شنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]