واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: توليد New c4 در سايپا منتفي شد
مژگان ميرزاييبحران مالي و ركود حاكم بر صنعت خودروسازي جهان هرچند اين شائبه را به وجود آورد كه قدرت چانهزني خودروسازان داخلي در مقابل شركتهاي خارجي افزايش خواهد يافت و علاوه بر آن شاهد ورود خودرو بيشتر به صورت CBU و حتي خريد پلتفرم خواهيم بود، اما اين بحران ظاهرا نه تنها نفعي براي كشور ما نداشته بلكه به دليل كاهش سرمايه در گردش شركتهاي طرف قرار دارد با خودروسازهاي داخلي امكان سرمايهگذاري جديد نيز معلق مانده است.
حال پيشبيني كارشناسان صنعت خودرو درخصوص تاثير بحران در صنعت خودروسازي كشور با پيشبينيهاي قبلي بسيار متفاوت شده است هر چند كه آنها و خودروسازان اميدوار بودند در كنار ورود خودرو به صورت CBU شرايط براي ورود پلتفرمهاي جديد به كشور نيز فراهم شود.
توليد C4 منتفي شد
همان طور كه گفتيم مشكلات به وجود آمده در صنعت خودروسازي جهان موجب شد كه برخي از مذاكرات شركتهاي خودروساز داخلي با شركتهاي طرف قرارداد خارجي با مشكل مواجه شود به طوري كه به گفته مرتضي شفيعي معاون امور مهندسي شركت سايپا، توليد زانتيا C4 كه قرار بود جايگزين زانتياي فعلي شود هماكنون متوقف شده و شركت سايپا مذاكره براي توليد خودروي ديگري را آغاز كرده كه هنوز اين مذاكرات به نتيجه نرسيده است.
گفته شفيعي در حالي است كه روشنيمقدم، رييس هياتمديره شركت سايپا چندي پيش از اتمام مذاكرات و عرضه اين خودرو در سال 89 با چهلدرصد ساخت داخل خبر داده بود. اما با آغاز بحران مالي در دنيا برنامه توليد C4 در شركت سايپا به دليل كاهش سرمايه در گردش شركت سيتروئن منتفي شده است.
زانتيا توليدي در كشور در سال 1993 ميلادي وارد خط توليد شركت سيتروئن فرانسه شد و پس از آن در سال 2001 ميلادي اين خودرو به خط توليد شركت سايپا پيوست اما توقف توليد اين خودرو در شركت سيتروئن موجب شده كه اين شركت تنها تا يكسال و نيم آينده بتواند قطعات مورد نياز براي توليد اين خودرو را فراهم كند و پس از آن توليد اين خودرو به ناچار بايد متوقف شود.
از سوي ديگر شركت سايپا اواسط بهمن ماه امسال پيش فروش NEWC5 را آغاز كرد كه شنيدهها حكايت از آن دارد كه عرضه اين خودرو در كشور پيش شرط شركت سيتروئن براي توليد C4 در ايران بوده، اما با توجه به توقف توليد اين خودرو و عدم استقبال از مدل قبلي C5 در كشور معلوم نيست واردات NEWC5 چه شرايطي پيدا خواهد كرد.
مرتضي شفيعي معاونت مديرعامل در امور مهندسي شركت سايپا در خصوص دلايل توقف توليد C4 در كشور اظهار داشت: سايپا براي انتخاب جايگزين زانتيا مذاكرات بسياري را با شركت سيتروئن صورت داد كه در اين مذاكرات چندين محصول در نظر گرفته شد اين در حالي است كه مذاكرات براي توليد C4 نسبت به ساير محصولات بيشتر پيش رفت اما بحران جهاني و مشكلات به وجود آمده موجب شد تا اين قرارداد نهايي نشود.
وي در ادامه اظهار داشت: در پروژههاي مشترك دو شركت بايد به ميزان در نظر گرفته شده سرمايهگذاري نهايي كنند، اما بروز بحرانهاي جهاني موجب شده تا شركت سيتروئن امكان سرمايهگذاري در كشور را نداشته باشد به همين دليل توليد C4 در كشور منتفي شد اما مذاكرات براي توليد خودرو ديگر همچنان ادامه دارد.
شفيعي در پاسخ به اين پرسش كه آيا براي توليد خودرو ديگر نيازي به سرمايهگذاري از سوي شركت سيتروئن نيست، افزود: توليد هر محصول جديد نيازمند سرمايهگذاري مشترك است اما به دليل آنكه C4 در نظر گرفته شده براي توليد در ايران در فرانسه توليد نميشود و تغييرات صورت گرفته در اين خودرو نسبت به محصول اوليه بسيار زياد بود، توليد آن نيازمند سرمايهگذاري خاص است كه با توجه به وضعيت كنوني، شركت سيتروئن شرايط براي سرمايهگذاري خاص را ندارد به همين دليل توليد اين خودرو متوقف شد.
به گفته شفيعي توليد اين مدل C4 كه در ايران قرار بود با نام NEWC4 توليد شود علاوه بر ايران براي دو كشور ديگر نيز در نظر گرفته شده بود كه توليد آن قبل از فرارسيدن بحرانهاي كنوني در كشورهاي ديگر آغاز شدهاست.
به گفته مسوولين شركت سايپا NEWC4 روي پلت فرم C4 طراحي شده و خودرويي است صندوقدار با ابعادي بزرگتر از زانتياي فعلي كه توليد آن در كشورهاي چين و آرژانتين آغاز شده است.
به گفته شفيعي در حال حاضر شركت سيتروئن شرايط عرضه خودرو به صورت CBU را در هر كشوري دارد اما امكان سرمايهگذاري براي توليد ندارد به همين دليل شرايط اوليه اين شركت با توجه به بحران اخير جهت مذاكره براي توليد تغيير كرده است.
مذاكره با كيا
شفيعي در خصوص خبر منتشر شده مبني بر توليد برخي محصولات شركت كيا در سايپا نيز اظهار داشت: به دليل آنكه مذاكرات زمانبر است سايپا با تمام شركاي خود به طور مشترك مذاكره ميكند. وي افزود: در حال حاضر نيز به طور همزمان با سيتروئن، رنو، نيسان و كيا در حال مذاكره است و در صورتي كه مذاكرات نتيجه بدهد محصول جديد آغاز خواهد شد.
وي در ادامه اظهار داشت: شركت كيا نيز چندي پيش براي توليد محصول جديد در سايپا ابراز تمايل كرد و طبيعتا آنها محصولي را انتخاب ميكنند كه تمايل دارند در كشورهاي ديگر توليد شود به همين دليل مذاكراتي در كره آغاز شد و مسوولين شركت كيا نيز براي ادامه مذاكرات به ايران آمدهاند اما هنوز نتيجه نهايي اين مذاكرات نامعلوم است. شفيعي در پاسخ به اين پرسش كه شركت كيا چه محصولاتي را براي توليد پيشنهاد داده افزود: اسپورتيج، سراتو و ريو جديد از سوي شركت كيا پيشنهاد شده، شركت سايپا نيز محصولات ديگري را پيشنهاد داده اما هنوز دو شركت در اين خصوص به جمعبندي نهايي نرسيدهاند. معاونت مديرعامل در امور مهندسي شركت سايپا در پاسخ به اين پرسش كه با توجه به آنكه نيمي از خط توليد شركت سايپا به پرايد اختصاص دارد آيا با ورود خودرو جديد اين شركت با مشكل مواجه نخواهد شد، افزود: سايپا از نظر مكان و فضا مشكلي ندارد ولي بايد بازارسنجي كرده و محصولي را كه در بازار جاذبه دارد را جايگزين محصولات قديمي كند.
وي در ادامه اظهار داشت: اما در خصوص پرايد و حذف اين خودرو از خط توليد بايد گفت كه اين خودرو شرايط خاصي دارد و هم اكنون به عنوان محصولي داخلي محسوب ميشود كه از لحاظ قيمتي بخش اعظمي از بازار را در اختيار دارد و با وجود محصول هم قيمت در شركت ايران خودرو متقاضيان اين خودرو را انتخاب ميكنند به همين دليل تيراژ بالايي از شركت را در اختيار گرفته و امكان عرضه محصولي كه بتواند به سرعت به تيراژ پرايد برسد وجود ندارد و به همين دليل نميتوان اين خودرو را به راحتي از خط خارج كرد.
شنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]