واضح آرشیو وب فارسی:حيات: 10 اسفند57 ؛ سالروز بازگشت امام خميني (ره) به قم
تهران - حيات
پس از پيروزي انقلاب اسلامي و استقرار كامل دولت موقت در صحنة سياست كشور، امام خميني(ره)، تصميم به بازگشت به قم گرفتند.
به گزارش حيات، هنوز يك ماه نشده بود كه امام پس از حدود 15 سال تبعيد به وطن بازگشته بودند و در طول اين مدت كوتاه نيز بيشتر وقت خود را به حل مسايل مربوط به انقلاب گذرانده بودند.
ايشان به محض آن كه تا حدودي خيالشان از بابت اوضاع مملكت آسوده شد، عزم سفر به قم را كردند، تا پس از 15 سال تبعيد و مبارزه دوباره به خانه بازگردند.
برنامه بازگشت، با دو روز تأخير از سه شنبه هشتم به پنج شنبه دهم اسفند 1357 موكول گرديد. امام پيش از خروج از تهران به شوراي انقلاب اسلامي مأموريت دادند تمام اموال منقول و غير منقول سلسله پهلوي و شاخه ها و عمال و مربوطين به اين سلسله را كه در طول مدت سلطه غيرقانوني از بيت المال مسلمين اختلاس كرده بودند به نفع مستمندان، كارگران و كارمندان ضعيف مصادره شود.
ايشان همچنين پيش از سفر ضمن نامه اي به اين شرح از مردم تهران خداحافظي كردند: «الحق به همت والاي اين ملت رنجديده بود كه با اتكا به قدرت لايزال الهي و اعتماد به ولي عصر-عجل الله فرجه- پيروزي بر قدرت هاي شيطاني حاصل شد، و نيز از اهالي محترم تهران كه از حين ورود تا كنون (كه مي خواهم صورتاً آنان را وداع كنم، گر چه روحاً و قلباً از آنان و ساير ملت عزيز دور نيستم) زحمات فوق العاده كشيده و عواطف پرشور از خود نشان دادند، تقدير و تشكر مي كنم. من مرهون عواطف همه جناح ها و اقشار محترم هستم. خداوند تعالي به آنان استقلال، آزادي، استقامت و صحت عنايت فرمايد و جمهوري عدل اسلامي را براي آنان مستقر فرمايد. هنوز ريشه هاي استعمار امريكا، شوروي، انگلستان و صهيونيسم و ساير دول چپاولگر از اين مرز و بوم كاملاً قطع نشده است. اكنون احتياج بيشتر داريم به حفظ اين وحدت كلمه و وحدت مقصد. ملت بزرگ بايد هوشيارانه از بعضي عناصر تفرقه افكن كه با شعارهاي فريبنده مي خواهند دست اجانب را به كشور مسلمان ما باز كنند و همان اختناق و چپاولگري را به فرم ديگر برگردانند، احتراز كنند و با تنها گذاشتن آنان و عدم شركت در اجتماعاتشان و با منطق اسلامي، تبليغات سوء آنان را خنثي كنند. اميدوارم با برپايي حكومت اسلامي به اميد خدا اين محروميت ها بر طرف شود. ارتش و شهرباني و ژاندارمري اكنون در خدمت اسلام و از ملت هستند، بايد ملت از آنان پشتيباني كند و كاري كه موجب آزردگي و دلسردي آنان است انجام ندهند و بايد قواي انتظاميه بدانند كه پس از تصفيه از عناصر فاسده، تمام آنان در پناه اسلام و حكومت عدل با احترام و رفاه زندگي مي كنند. كميته هاي انقلاب اسلامي در تمام شهرستان ها موظفند كه به مجرد مسلط شدن دولت بر اوضاع شهرها، فعاليتهاي كميته ها را به قواي دولتي تسليم كنند و از دخالت در امور دولتي خودداري نمايند. من همه افرادي را كه از من غيبت كرده يا به من اهانت كرده اند، عفو كرده ام و از خداي تعالي براي همه طلب عفو مي كنم و تقاضا دارم كه آقايان ائمه جماعت را كه از قرار مسموع تشريف نياورده اند به مسجد دعوت نمايند و احترام آنان را حفظ كنند. اميدوارم در رفراندوم به جمهوري اسلامي رأي دهيد. البته مردم شريف مي دانند كه وزارتخانه ها و ادارات در جمهوري اسلامي بايد از بن تغيير كند تا از فرم غربي و سلطنتي درآمده و به صورتي انساني و اسلامي درآيد.»
امام همچنين پيش از ترك تهران، طي حكمي مهدي هادوي را به سمت دادستان كل انقلاب جمهوري اسلامي منصوب فرمودند.
مردم قم پس از 5744 روز خود را براي استقبال از امام آماده ساخته بودند و تني چند از آيات عظام به همراه مردم در بيست كيلومتري قم به استقبال ايشان آمدند.
امام پس از استقرار در مدرسة فيضية قم به ايراد سخنراني پرداختند، فرازهايي از سخنان ايشان به اين قرار است: «من از شما ملت ايران و از شما قمي ها بايد تشكر كنم كه در اين قيام يكي دو سالة اخير تمام نقشه هاي آنها را بر آب كرديد و عمال استعمار را از مملكت خود رانديد، و بقيه اي كه مانده اند اينها هم خواهند رانده شد. دست استعمار را كوتاه كرديد؛ منفعت خواهان را، چپاولگران بين المللي را، دستشان را قطع كرديد. خون داديد، جوان داديد لكن خون و جوان شما به نفع اسلام و براي اسلام بود. اسلام عزيزتر از آن است كه ما خوف داشته باشيم كه خونمان يا جوانانمان در راه او شهيد شود. اسلام شهيدان زياد داشته است. اميرالمؤمنين (ع) شهيد اسلام است و براي اسلام شهيد شد. حسين بن علي نيز در راه اسلام شهيد شد. ما باكي از شهادت نداريم، ما باكي از كشته دادن نداريم، شما ملت ايران كه با خون خود، با جوان هاي خود اسلام را بيمه كرديد، دست اجانب را قطع كرديد، شما بر همه ما منت داريد. من از همه شما منت مي كشم؛ من خادم همة شما هستم. من نمي توانم شكر اين نعمتي كه به ما داده است و آن، غيرتمندان ايران سرتاسر ايران است، نمي توانم از عهدة شكر آنها برآيم. همة ملت ايران دست به دست هم بدهند و با هم اين خرابه را آباد كند. من بايد به مصادر امور بگويم و اخطار كنم كه اينقدر ضعف نفس به خرج ندهيد! دنبال اين نباشيد كه فرم غربي پيدا كنيد. بيچارگي ما اين است كه دنبال پيدا كردن فرم غربي هستيم. آنهايي كه مي گويند نمي شود اسلام را در اين زمان پياده كرد، براي اين است كه اسلام را نشناخته اند، مهلت بدهيد كه دولت كار خودش را كند. البته بعضي انتصابات هم به طور غيرعمد اشتباه بوده، هر جا اشتباه شد تذكر دهيد اما تضعيف نكنيد. آنهايي كه در پي تضعيف و يا تبليغاتي مي كنند كه موجب تضعيف است خائنند كه مي خواهند از نو يك سازمان ديگري درست كنند. آن چه ملت ما مي خواهد جمهوري اسلامي است نه جمهوري، نه جمهوري دمكراتيك، نه جمهوري دمكراتيك اسلامي؛ فقط و فقط «جمهوري اسلامي».
من از عواطف ملت ايران و از عواطف هموطن هاي خودم، قمي ها تشكر مي كنم. من قبلاً گفته بودم كه از قم «علم» منتشر مي شود، از قم «قدرت» منتشر شد. قم نمونه بود و من مفتخرم كه در قم هستم. من پانزده سال يا قدري بيشتر از شما دور بودم لكن دلم اينجا بود؛ با شما بودم. شما غيرتمندان، شما پاك جوانان، سرمشق همه شديد. »
امام 11 ماه بعد در دوم بهمن 1358 بر اثر ابتلا به بيماري قلبي، مجدداً به تهران بازگشتند و از آن پس، به علت ضرورت رهبري نظام اسلامي و لزوم حضور ايشان در مركز كشور تا پايان عمر پر بار خويش در تهران اقامت گزيدند.
پايان پيام
شنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 259]