واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: معاون پارلماني وزارت علوم: سهم توليد علم جهان در ايران تا افق 1404 بايد به 5 درصد برسد
معاون پارلماني وزارت علوم با اشاره به اينكه امروزه ايران رتبه 21 توليد علم جهان را دارد، گفت: سهم توليد علم جهان در ايران تا افق 1404 بايد به پنج درصد برسد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» از بندرعباس، سيد جواد ساداتي نژاد ساعتي پيش در دوازدهمين جشنواره تجليل از پژوهشگران و فناوران برتر هرمزگان، علم و فناوري و دانايي را عنصر اقتدار كشورها دانست.
وي ضمن مقايسه سطح رشد علم و توليدات علمي در كشور ابراز داشت: امروز جمهوري اسلامي 1.2 درصد از توليدات جهاني را دارد و در واقع ما يك درصد علم دنيا را داريم، بنابراين مي توان گفت از فقر علمي عبور كرده ايم.
معاون پارلماني وزارت علوم افزود: اگر امروز غرب و استكبار جهاني بر كشورهاي دنيا سلطه مي ورزند، در سايه علم و فناوري است، چراكه علم قدرت و ثروت مي آورد و اگر در جامعه نياز به افزايش رفاه اجتماعي داريم، راهكار آن حمايت از علم و فناوري و پژوهش است.
ساداتي نژاد با اشاره به اينكه امروزه ايران رتبه 21 توليد علم جهان را دارد، گفت: در ابتداي انقلاب ما 2./. درصد توليدات علم جهاني را داشتيم، درحالي كه امروز اين رقم به 1.2 درصد علمي جهاني رسيده، بنابراين جمهوري اسلامي ايران در افق 1404 بايد پنج درصد توليد علم جهان را ايران اسلامي داشته باشد.
وي ادامه داد: الان شتاب توليد علم در خاورميانه چهار برابر جهان و در كشور ما 11 برابر جهان است، يعني از نظر شتاب و سرعت علم در دنيا اول هستيم، بنابراين تمام نگراني غرب از همين رشد و شكوفايي تمدن ايراني- اسلامي است و تجربه تاريخ هم نشان داده ايرانيان هميشه در هر كاري كه اهتمام ورزيده اند، پيروز بوده اند.
معاون پارلماني وزارت علوم با بيان اينكه پايه هاي علم را نمي توان ترور كرد، چراكه ترور علم معنا ندارد، اظهار داشت: غرب، دانشمندان هسته اي ايران اسلامي ما را ترور مي كند و اين نشان از ياس و استيصال غرب از اين مسئله است كه ما در شتاب رشد علم در سطح اول دنيا قرار داريم.
سيد جواد ساداتي نژاد اضافه كرد: در ابتداي انقلاب 170 دانشجو داشتيم در حالي كه امروز بالاي چهار ميليون دانشجو در كشور داريم و در استان هرمزگان نيز 85 هزار نفر در دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي تحصيل مي كنند.
امروز 1.2 ميليون ورودي دانشجو به دانشگاه ها داريم
وي گفت: ورودي دانشجويان ما در ابتداي انقلاب 56 هزار نفر بود، اما امروز يك ميليون نفر ورودي داريم و همچنين در زمان انقلاب 5000 عضو هيئت علمي داشتيم و امروز 60 هزار عضو هيئت علمي در كشور در حال فعاليت هستند.
اين مقام مسئول در وزارت علوم خاطرنشان كرد: از سال 58 تعداد كل دانشگاه هاي كشور 28 مورد بود درصورتي كه امروز بيش از 200 دانشگاه و نزديك به 400 مركز تحقيقاتي در كشور فعاليت مي كنند؛ اين درحالي است كه مراكز تحقيقاتي ما در آن زمان فقط 14 مركز بود.
ساداتي نژاد يادآور شد: در زمان انقلاب 250 دانشجوي دكترا در كشور تحصيل مي كردند ولي امروز اين تعداد از مرز 35 هزار نفر گذشته است، به طوري كه در دانشگاه هرمزگان تاكنون چهار دوره جذب دانشجوي دكترا صورت گرفته است.
وي بيان كرد: تعداد محققان ما در ابتداي انقلاب 38 نفر در هر يك ميليون نفر جمعيت بود، درصورتي كه امروز به 10هزار نفر در يك ميليون رسيده است و همچنين در زمان انقلاب پارك علم و فناري وجود نداشت در حالي كه امروز 40 پارك علم و فناوري در كنار ساير فعاليت هاي دانشگاه در حال فعاليت هستند.
معاون پارلماني وزارت علوم به رشد حوزه پزشكي در كشور اشاره كرد و افزود: امروز 18 هزار بيمار از خارج از كشور در بيمارستان هاي ما خدمات درماني دريافت مي كنند.
50 هزار شركت دانش بنيان تا پايان 1404 نياز داريم
سيد جواد ساداتي نژاد اظهار داشت: تا پايان سال 1404 بايد 50 هزار شركت دانش بنيان در كشور راه اندازي شود، در اين راستا رسالت دانشگاهيان بسيار مهم است تا براي توليد علم نه فقط براي خود پژوهش بلكه براي رفع موانع و مشكلات جامعه قدم بردارند.
وي خاطرنشان كرد: دانشگاه ها به اين دليل كه بخش اعظم هزينه هاي آن ها بر دوش مردم است، به مردم بدهكار هستند، بنابراين بايد در خدمت مردم باشند، و اگر روزي دانشگاهي بسته شود به معناي اين است كه دانشگاه نتوانسته رسالت خود را به خوبي در حق مردم انجام دهد.
معاون پارلماني وزارت علوم اضافه كرد: دانشگاه بايد در جهت افزايش رفاه جامعه حركت كند، بنابراين تا زماني كه رفاه اجتماعي افزايش نيابد، به مردمي كه تمامي هزينه هاي دانشگاه را مي پردازند و در بحث علم و فناوري نيز از هيچ كوششي فرو گذار نيستند، بدهكار مانده ايم.
ساداتي نژاد در پايان با اشاره به اينكه استان هرمزگان دروازه تجارت ايران به شمار مي رود، يادآور شد: دانشگاه هاي هرمزگان در دهه پيشرفت و عدالت بايد در اين استان كه از نظر ظرفيت و پتانسل هاي خدادادي در جايگاه بسيار بالايي قرار دارد، تلاش و اهتمام جدي كنند و مسئولان استاني و ملي نيز حمايت هاي لازم را از آنها داشته باشند.
لازم به ذكر است، در اين جشنواره از 25 طرح و مقاله پژوهشگران و محققان و سه غرفه برتر از 28 غرفه موجود در نمايشگاه هفته پژوهش در حوزه هاي مختلف تجليل شد.
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 329]