واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سينما در سالي كه گذشت-2/باشهآهنگر: مهمترين اتفاق سال 88 ورود نيروي پرانرژي به سينما بود
خبرگزاري فارس: «محمدعلي آهنگر» مهمترين اتفاق سال 88 را ورود نيروي پرانرژي به سينما دانست و بودجه درنظرگرفته شده براي سينما را يك خبر بد خواند.
«محمدعلي باشه آهنگر» در گفتوگو با خبرنگار سينمايي فارس، درباره ارزيابي خود از سالي كه سينماي ايران پشت سرگذاشت، اظهار داشت: بدترين اتفاق در سال 88 كمبود بودجه و عدم اختصاص بودجه مناسب از سوي مجلس محترم است كه فكر ميكنم كميسيون فرهنگي بايستي جديتر بايد وارد اين عرصه شود. چون اگر ما بودجه مناسب نداشته باشيم و زيرساختهايمان همچنان مربوط به دو،سه دهه قبل باشد با وجود فكرها، انديشهها و جوانان پرانرژي باز هم راه به جايي نخواهيم برد.
وي افزود: چون از نظر تكنيكي، وسايل فيلمبرداري،به لحاظ لابراتوار مجهز، پلاتو خوب و شهركهاي مجهز همچنان دچار مشكل هستيم و فيلمهاي ما مدام در لوكيشنهاي بيهويت، لطمههاي جبرانناپذيري به فرهنگ بومي و قومي ميزند و تصاوير بيهويت از درون آپارتمانهاي بازاري ساز و كپي دست چندم از غرب، نوع و شيوه زندگي ما از ايراني بودن خارج ميكند كه اين بسيار خطرناك است و تعجب ميكنم كه چرا مسئولين به اين مسئله توجه ندارند.
كارگردان «فرزند خاك» گفت:اين سينما ثابت كرده كه مهمترين رسانه و عصاي دست است و اين بودجهبندي خبر خوبي براي سينما نيست.
ورود سينماگران جوان بهترين اتفاق
----------------------------------------
باشه آهنگر بهترين اتفاق در سال 87 را توجه به سينماگران جوان دانست و گفت: به نظرم يك اتفاق خوب سينما، ورود جوانان پرانرژي به سينما بود، اين جوانان ميتوانند مسير جديدي براي سينماي ايران بوجود بياورد كه اين مسير با تجربه شرايط بسيار خوبي فراهم ميكند.
وي افزود: توجه به جوانان از سوي مركز گسترش سينماي مستند و تجربي يكي از بهترين اتفاقاتي بود كه در سينماي 87 رخ داد و اغلب آثاري كه من ديدم اين مركز حمايتهاي خوبي كرده بود، از طرف ديگر نيز حوزه هنري آرام آرام به حمايتهاي مالي خود مسير و سمت و سو ميدهد.
«دلخون»، «شبانهروز» و «حيران» بهترين فيلمهاي 87
--------------------------------------------------------------
اين كارگردان درباره بهترينهاي سينماي 87 گفت: در فيلمهايي با نگاه جديد، بايد به فيلم دلخون(محمدرضا رحماني) توجه كرد. اين فيلم كاري بود كه با رويكرد جديد و نگاه انسانمدارانه به زندان و حبس و قتل و قاتل توجه كرده بود. وي ادامه داد: همچنين فيلم شبانهروز(كيوان عليمحمدي،اميد بنكدار) عليرغم اينكه ممكن است اين نوع روايت خيلي نو نباشد و به هر حال بزرگاني در سينماي جهان به اين نوع روايت مسلطتر از ما هستند،ولي به نظرم كارگردانان اين فيلم آينده درخشاني براي چگونه گفتن بدست خواهند آورد و آقاي استركي كه نويد فيلمسازي خوشقريحه را ميدهد.
باشه آهنگر افزود: در بزرگان نيز همچنان اصغر فرهادي(درباره الي) و واروژ كريم مسيحي(ترديد) فيلمهاي خوبي ساختند و نبايد از فيلم زادبوم (ابوالحسن داوودي)غافل شد.همچنين فيلم حيران (شاليزه عارفپور) كه فيلمي صميمي و ساده است.
وي گفت: در كل فكر ميكنم امسال با تنوع مضمون، سينما حق مطلب را ادا كرد و اميدوارم ابتدا خودمان قدر سينما را بدانيم و مردم بدانند و اگر مسئولين ندانستند چندان مهم نيست.
«دلخون»،«شبانهروز» و«صندليخالي» پديده سال 87
------------------------------------------------------------
وي دلخون ، شبانهروز و صندلي خالي را پديده سال 87 دانست و گفت: به خاطر مضمون نو و ايدههاي متنوعي كه اين فيلمها داشتهاند فكر ميكنم اين سه فيلم پديدههاي سال87 باشند.
كارگردان فيلم «فرزند خاك» در انتها سينماي 87 را ارزيابي كرد و گفت به نظرم سال 87 كورسوي اميد بيشتر، روشنتر و آينده درخشانتري داشت و فقط نگراني ما مسئله بودجه است كه با رفع آن ميتوانيم سالهاي سال به سينما بباليم.
انتهاي پيام/
شنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]