واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تحزب در جامعه از نگاه قرآن/16 حجتالاسلام مصباحيمقدم:احزاب دولتفرموده در نظام اسلامي ايران موفق نخواهند بود
گروه سياسي: نماينده مردم تهران در مجلس با اشاره به روند شكلگيري احزاب مختلف در سالهاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي تصريح كرد: احزاب دولتفرمودهاي كه با شروع كار هر دولتي تشكيل شده و با پايان كار آن دولت افول ميكنند در جامعه اسلامي ايران موفق نخواهند بود.
حجتالاسلام والمسلمين غلامرضا مصباحيمقدم رئيس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي و عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با اشاره به آيه 32 سوره روم؛ «كُلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَيْهِمْ فَرِحُونَ» گفت: بنابر نص قرآن هر حزبي به آنچه كه در اختيار خود دارد، خوشحال است ولي در عين حال قرآن ميفرمايد: «أَلَا إِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْمُفْلِحُونَ» يعني حزب خداست كه رستگارانند.
وي با بيان اينكه وجود حزب در يك جامعه اسلامي ضروري است، تصريح كرد: البته اين حزب بايد حزبالله باشد؛ يعني تشكيلاتي كه به جاي حركت روي منافع باندي، جناحي و گروهي در مسير مصالح اسلام و مسلمين باشد و سعي كند وحدت جامعه را حفظ كند.
مصباحيمقدم ادامه داد: گروههاي مختلف در قالب تشكيل احزاب اسلامي ميتوانند توانمنديهاي خود را براي اداره امور كشور نشان داده و در فضايي سالم براي عرضه خدمت و نه سلطه بر قدرت با يكديگر رقابت كنند كه اگر اين موارد رعايت شود، حركت متشكل مردم كارآيي جامعه را افزايش داده و فوايد اجتماعي و سياسي خوبي بر آن مترتب است.
عضو جامعه روحانيت مبارز يادآور شد: اگر اين همتها ( گروههاي مختلف) توزيع و تقسم شده و متمركز و انباشته نشود، هدر ميرود ولي وقتي اين توانمنديها متمركز شده و بين صاحبنظران سياسي تبادل نظر انجام شود، نتايج خوبي را به بار ميآورد.
وي در ادامه اين گفتوگو بر اين نكته نيز تأكيد كرد كه تشكيل حزب در جامعه اسلامي مفيد و مثبت است ولي نه با رويكردي كه غرب در اين امر داشته بلكه با رويكرد اسلامي كه همانطور كه گفته شود حفظ وحدت، حركت به سمت تحقق رضايت خداوند و مردم و رقابتكردن براي خدمت به مردم است.
از اين نماينده مجلس هشتم سؤال شد كه آيا به نظر شما احزاب در طول سي سالي كه از استقرار نظام جمهوري اسلامي در ايران ميگذرد، كارنامه موفقي از خود به جاي گذاشتهاند، كه وي در پاسخ گفت: من اين تاريخ سيسال را به صدسال تبديل ميكنم و ميگويم كه در صد سالي كه حزب در ايران به وجود آمده ناموفق بوده است.
عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز در تشريح علت اين ناكامي ابراز كرد: احزاب قبل از انقلاب عموما يا وابسته به بيگانگان بوده و يا به نوعي حزب شاهساخته بودند كه حزب رستاخير نمونهاي از آن بود.
مصباحيمقدم با اشاره به روند شكلگيري احزاب در سالهاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي يادآور شد: اين احزاب به استثناي حزب جمهوري اسلامي كه يك حزب موفقي بود و نيز پارهاي از احزابي كه به قدرت نرسيدند ولي آن خصوصياتي را كه درباره تحزب اسلامي گفته شد، رعايت كردند، بقيه احزاب دولتفرموده بوده و با روي كار آمدن يك دولت ظهور كرده و با پايان كار آن دولت آنها نيز افت كردهاند.
از نظر اين نماينده مجلس هشتم حزب بايد كاملا مستقل از دولت و با پايگاه مردمي تشكيل شود و خود را وابسته به دولت و قدرت خاصي نكند كه در اين صورت است كه ميتواند ظرفيت ايجاد يك دولت را پديد بياورد.
وي همچنين علت اينكه در سخنان حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبري تبليغ چنداني از تحزب در جامعه ديده نميشود را ناشي از عملكرد احزاب در طول سالهاي قبل و نه اصل تحزب بيان كرد و در بيان علت اين سخن خود گفت: مقام معظم رهبري خود عضو شوراي مركزي حزب جمهوري اسلامي بودند كه يك حزب توانمند و پرقدرت بود كه توانست دولت نيز تشكل دهد.
يادآور ميشود نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي به سؤال خبرنگار ايكنا درباره قانون احزاب در كشور (مصوب سال 1360) و نقاط ضعف آن به دليل آنچه كه عدم آگاهي كامل نسبت به اين قانون بيان كرد، پاسخ نداد.
شنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]