واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: چهارشنبه سوري مراسمي براي آزار ديگران
سرهنگ يارندي گفت: متاسفانه امروزه برخي از اين آيين ها ماهيت خود را ازدست داده اند و آييني همچون «چهارشنبه سوري» به مراسمي براي آزردن ديگران تبديل شده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي برنا،معاون اجتماعي پليس استان تهران ناهنجاري هايي كه در چهارشنبه آخر سال باعث از بين رفتن سلامت و امنيت شهروندان مي شود را دور از آيين سنتي دانست.
مردم سرزمين پهناور ايران اسلامي ، با تاريخي كهن و گذشته اي سرشار از فراز و نشيب ، گنجينه ارزشمندي از فرهنگ و تمدن را در سينه ستبر خويش حفظ كرده و داراي آداب ، رسوم و سنت هاي متعددي مي باشند كه يكي از اين سنت هاي ديرينه ، چهارشنبه آخر سال است.
متاسفانه امروزه برخي از اين آيين ها ماهيت خود را ازدست داده اند و آييني همچون «چهارشنبه سوري» به مراسمي براي آزردن ديگران تبديل شده است.
شبي كه در گذشته هاي نه چندان دور فرصتي براي ياد آوري «در گذشتگان» بود ، شبي كه يادآور خاطرات شيرين ، شب نشيني ها و دوستي ها و بهترين فرصت براي شادي ، خنده و گفتگو بود ، اكنون به شبي ترسناك و دلهره آور مبدل شده است.
سرهنگ يارندي ، معاون اجتماعي پليس استان تهران به آسيب شناسي چهارشنبه آخر سال پرداخت و گفت : كساني كه با مواد منفجره و امثال آن به شيوه هاي مختلف سلامتي مردم را به خطر مي اندازند ، با تن دادن به رفتاري آميخته با هرج و مرج ، آيين چهارشنبه سوري را تحريف كرده اند ، آداب زيبا و معنا دار چهارشنبه سوري جاي خود را به انفجارهاي مهيب و آزار دهنده اي داده كه گاه در آغاز سال نو ، اشك و ماتم را جايگزين شادي خانواده ها مي سازد.
وي افزود : بسي مايه تاسف است كه اين وسيله سلب آرامش افراد جامعه ، امروزه به بهانه برگزاري مراسم ملي و سنتي اتفاق مي افتد ، در حالي كه هيچ شباهتي با آن ندارد.
يارندي با ذكر اين سوالات كه ، چرا بايد پيرمرد 70ساله شاهد مرگ نوه كوچكش در اثر انفجار اكليل سرنج باشد ؟
چرا بايد مادري داغديده ، يك عمر شاهد نابينايي دو چشم فرزند جوانش باشد؟
ادامه داد : متاسفانه اين قبيل حوادث تلخ آن طور كه شايسته است ، براي عاملين رفتارهاي پر خطر مايه عبرت نمي شود.
آنها حادثه را تنها براي ديگران مي دانند ، غافل از اينكه ممكن است قرباني بعدي خود آنها يا اعضاء خانواده شان باشند.
كارشناس ارشد روانشناسي پليس استان تهران اضافه كرد : نكته قابل تامل اينكه در كنار همه خطرات و آلودگي هاي صوتي به اصطلاح پر هيجان ، خانم هاي بارداري هستند كه در روياي شيرين مادر شدن خود هستند و هر گونه ترس و اضطراب مي تواند براي آنها فاجعه آفرين باشد و كودكان خردسالي كه در آغوش مادران خود خوابيده اند و بيماران و سالخوردگاني كه نياز به سكوت و آرامش دارند و دلهره و استرس ممكن است حتي به قيمت جانشان تمام شود.
وي تاكيد كرد : آيا با اين شرايط مي توان نام «آيين سنتي» بر اين همه ناهنجاري گذاشت؟آيا در آستانه فرا رسيدن بهار و شكوفايي طبيعت ، شايسته است كه به خاطر چند ساعت شادي و سرگرمي كاذب آرامش ، سلامتي و امنيت خود و ديگران را به خطر اندازيم ؟
يارندي با اشاره به اينكه : هر ساله در آستانه ايام نوروز ، شاهد گزارش هاي زيادي از نقص عضو افراد هستيم كه فقط در اثر يك لحظه غفلت رخ مي دهند ، خاطرنشان كرد : انفجار تنها 250 گرم مواد محترقه مي تواند علاوه بر تخريب شديد يك ساختمان ، منجر به شكستن شيشه ساختمان هاي مجاور تا شعاع زيادي شود.
مواد منفجره تركيبي به قدري حساس هستند كه حتي در اثر جابه جايي ، حمل و نقل ، وارد شدن ضربه ، رسيدن حرارت اندك و حتي گاهي در اثر ارتعاشات صوتي ، فعل و انفعالات شيميايي و قرار گرفتن در محدوده يك فركانس خاص ، خود به خود فعال شده و منفجر مي شوند.
وي تصريح كرد : صداي ناهنجار ناشي از انفجار مي تواند موجب اختلال آني در سيستم عصبي افراد گردد به طوري كه ترس از انفجار در افراد كاملاً طبيعي است.چرا كه حتي نوزادان با وجود نداشتن هيچ تصوري از محيط زندگي خود ، از صداهاي ناهنجار مي ترسند.
شنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]