واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اسكورسيزي، وودي آلن، اسپيلبرگ،... انجمن تهيهكنندگان آمريكا نامزدهاي جايزه بهترين فيلم 2011 را معرفي كرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما
جديدترين ساختههاي «مارتين اسكورسيزي»، «وودي آلن» و «استيون اسپيلبرگ» نامزد جايزه بهترين فيلم 2011 از نگاه انجمن تهيهكنندگان آمريكا شدند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، انجمن تهيهكنندگان آمريكا روز گذشته فهرست فيلمهاي نامزد جايزه بهترين فيلم سال 2011 را با حضور آثار برجسته كارگردانان بزرگ سينما اعلام كرد.
فيلم «هنرمند» به تهيهكنندگي «توماس لانگمن» در رتبه اول قرار دارد. اين فيلم به كارگرداني «ميشل هازاناويكيوس» در جشنواره كن نامزد نخل طلا بود كه جايزه بهترين بازيگر مرد جشنواره را براي «ژان دوجاردين» بههمراه آورد و در جشنواره سنسباستين جايزه منتخب تماشاگران را كسب كرد. «هنرمند» يك درام عاشقانه فرانسوي است كه داستان آن مربوط به سالهاي 1927 تا 1932 در هاليوود است كه سينماي صامت در حال افول بوده و بازيگران آن دچار مشكل شدهاند. اين فيلم خود بصورت صامت و سياه-سفيد فيلمبرداري شده است. «هنرمند» نامزد 6 جايزه گلدن گلوب است.
فيلم «هوگو كابرت» به تهيهكنندگي «مارتين اسكورسيزي و «گراهام كينگ» نيز نامزد اين جايزه شده است. اين فيلم سهبعدي اقتباسي از كتاب پرفروش «خلاقيت هوگو كابرت» است كه داستان آن در پاريس دهه 1930 اتفاق ميافتد و زندگي پسر يتيم 12 سالهاي به نام «هوگو» را بهتصوير ميكشد كه به صورت پنهاني در پشت ديوارهاي ايستگاه قطار پاريس زندگي ميكند. فيلمنامه اين اثر را را «جان لوگان» نوشته است كه پيشتر در فيلم «هوانورد» با «اسكورسيزي» همكاري كرده بود.
«نيمهشب در پاريس» ساخته وودي آلن و تهيهكنندگي «لتي آرونسون» كه كارلا بروني، همسر رييسجمهوري فرانسه و «ماريو كوتيلار» در آن بازي كردهاند، چشم به جايزه دوخته است.
«عيد مارس» به كارگرداني و تهيهكنندگي جرج كلوني نيز از سوي انجمن تهيهكنندگان آمريكا نامزد جايزه بهترين فيلم سال شده است. اين فيلم كه با اقتباس از يك رمان سياسي ساخته شده و در افتتاحيه جشنواره ونيز اكران جهاني شد، زندگي سياسي سخنگوي مطبوعاتي يك كانديداي انتخاباتي را به تصوير ميكشد كه در جريان رقابتهاي انتخاباتي با خيانتها و حقههاي انتخاباتي اين كانديد مواجه ميشود و به همين دليل درگير اتفاقاتي ناخواسته ميشود.
فيلم «اسب جنگي» كه كارگرداني و تهيهكنندگي آن را «استيون اسپيلبرگ» برعهده داشته است، ديگر اثر سرشناس نامزد اين جايزه است. اين فيلم داستان انس و الفت پسري نوجوان و يك اسب در خلال سالهاي بحراني جنگ جهاني اول را به تصوير كشيده است.
برندگان بيستوسومين دوره جوايز سالانه
انجمن تهيهكنندگان آمريكا روز 12 ژانويه در لسآنجلس اعلام خواهند شد.
اسپيلبرگ از 12 سالگي شروع به ساخت فيلمهاي آماتوري كرد و در 16 سالگي فيلم بلندي بهنام «نور بلند» را ساخت. اسپيلبرگ از كالج ايالتي كاليفرنيا در رشته سينما فارغالتحصيل شد و با فيلم كوتاه «آمبلين» در سال 1968 مورد توجه قرار گرفت.
وي همدوره فيلمسازان سرشناسي چون جورج لوكاس، فرانسيس فورد كوپولا، مارتين اسكورسيزي، جان ميلوش و برايان دي پالما است كه در ابتداي ورود به حرفه سينما با كمپاني «كلمبيا پيكچرز» براي ساخت چند فيلم تلويزيوني به توافق رسيد و اولين فيلم بزرگ و مهم خود را كه در سينماها به نمايش درآمد را در سال 1971 با نام «دوئل» ساخت.
سه سال بعد وي فيلم «شوگرلند اكسپرس» را ساخت. اين فيلم در جشنواره كن 1974 نامزد نخل طلا بود و جايزه بهترين فيلمنامه را دريافت كرد.
فيلم «آروارهها» محصول 1975 از موفقترين و مهمترين آثار كارنامه سينمايي اسپيلبرگ است. اين فيلم داستان يك كوسه است كه ساكنان يك شهر ساحلي را به وحشت مياندازد. اين فيلم به يكي از پرفروشترين آثار سينمايي در زمان اكران تبديل شد و شهرت و موفقيت اسپيلبرگ را دوچندان ساخت.
«برخورد نزديك از نوع سوم» فيلم بعدي اسپيلبرگ بود كه براساس داستاني كه خود او نوشته بود ساخته شد كه سفر موجودات فضايي به كره زمين را به تصوير كشيده است.
اسپيلبرگ در فيلم بعدي خود وارد دنياي خيالي شد و فيلم «اينديانا جونز و مهاجمين صندوقچه گمشده» را در سال 1981 ساخت.
اين كارگردن نامدار يك سال بعد فيلمي درباره دنياي كودكان و افسانههاي تخيلي و فضايي ساخت كه توجه مخاطبين بزرگسالان را نيز به خود جلب كرد. «اي. تي» كه در زمان اكران پرفروشترين فيلم تاريخ سينما شد و هماكنون يكي از موفقترين آثار اسپيلبرگ در زمينه تجاري محسوب ميشود. اين فيلم جايزه بهترين فيلم خارجي جوايز ديويد دوناتلو ايتاليا را در سال 1983 كسب كرد.
فيلم بعدي اسپيلبرگ «رنگ ارغواني» بود كه در سال 1985 ساخته شد و نامزد 11 جايزه اسكار شد، هرچند هيچيك را كسب نكرد. اسپيلبرگ در سال 1993 فيلم بهيادمادني «پارك ژوراسيك» را با بهرهگيري از جديدترين فناوريهاي جلوههاي ويژه ساخت و پس از آن اثر علمي-تخيلي اما پرفروش «مايكل كرايتون» را به سينما آورد.
يكي از موفقترين فيلمهاي كارنامه سينمايي اسپيبرگ بيشك فيلم «فهرست شيندلر» محصول 1994 است. اين فيلم موفق شد در جوايز اسكار و جوايز بافتا عنوان بهترين فيلم و بهترين كارگرداني را كسب كند و در جوايز گلدن گلوب جايزه بهترين كارگرداني را براي اسپيلبرگ بههمراه آورد.
در سال 1998 بود كه اسپيلبرگ ديگر شاهكار حرفهاي خود يعني «نجات سرباز رايان» را به رخ اهالي سينما كشيد. اين فيلم جنگي درباره جنگ جهاني دوم و نبرد سربازان آمريكايي با ژاپنيها بود كه هنر استفاده از تكنيكهاي جلوههاي ويژه در آن بينظير بود. اين فيلم براي دومينبار جايزه اسكار بهترين كارگرداني را براي اسپيلبرگ بههمراه آورد و در جوايز گلدن گلوب نيز جايزه بهترين كارگرداني را گرفت.
«هوش مصنوعي» محصول 2001، «گزارش اقليت» محصول 2002 و «ترمينال» محصول 2004 و «جنگ دنياها» محصول 2005 فيلمهاي بعدي اسپيلبرگ بودند.
اين فيلمساز ثروتمند در سال 1993 جايزه شير طلاي افتخاري جشنواره ونيز، در سال 1995 جايزه سزار افتخاري فرانسه، در سال 1987 جايزه اسكار افتخاري و در سال 2004 جايزه «آكيرا كوروساوا» جشنواره توكيو را گرفت و در سال 2003 نام وي در تالار مشاهير هاليوود جا گرفت.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]