واضح آرشیو وب فارسی:موج: خلفاپور خواستار شد:تقويت كتابخانه هاي عمومي شهر ميانهخبرگزاري موج -
۱۴ دي ۱۳۹۰ (۱۱:۱۰ق.ظ)
خلفاپور خواستار شد:
تقويت كتابخانه هاي عمومي شهر ميانه
خبرگزاري موج - سومين جلسه انجمن كتابخانه هاي عمومي ميانه به صورت مشترك با انجمن هاي كتابخانه هاي عمومي بخش هاي تابعه و با حضور مديركل كتابخانه هاي عمومي استان و تمامي بخشداران و ساير اعضاء حقوقي و حقيقي انجمنها در فرمانداري ميانه تشكيل شد.
به گزارش خبرگزاري موج، ابتداي اين جلسه خلفاپور فرماندار و رئيس انجمن كتابخانه هاي عمومي شهرستان ميانه ضمن تسليت ايام سوگواري اباعبدالله الحسين خواسته هاي مركز شهرستان را در دو زمينه بهسازي وضعيت موجود كتابخانه و ايجاد امكانات بيشتر مطرح كرده و افزود: بعضي شهرستانها نسبت به ايجاد كتابخانه مركزي ، زميني در اين رابطه تحويل و در اختيار استان قرار داده اند كه شهرستان ميانه نيز در اين خصوص اقداماتي انجام ، و قطعه زميني در شهرك انديشه ميانه در نظر گرفته كه اميد است با همكاري شهرداري ميانه در اسرع وقت نسبت به پيگيري مجدد اين مسئله و يا در نظر گرفتن زميني ديگر اين مشكل مرتفع گردد و سهم شهرستان محفوظ بماند.
خلفاپور در ادامه خواستار تقويت كتابخانه هاي عمومي ميانه و هم وزن شدن با شهرستان هاي بزرگ استان و تبريز شد. وي با اشاره به كمبود فضاي سالن مطالعه براي جمعيت صد هزار نفري شهرستان و ازدحام در سالن و تكميل ظرفيت مخزن كتاب و با وجود سالن اجتماعاتي تصريح كرد: با وجود سالن هاي مدرن اداره فرهنگ وارشاد اسلامي ميانه و ساير سالن هاي ديگر ، مي بايست با كمك اداره كل كتابحانه ها و امكانات شهرستان نسبت به توسعه و گسترش مخزن و قرائت خانه و تبديل وضعيت و كاربري آمفي تئاتر كتابخانه به كاربري كتابخانه اي اقدام لازم صورت پذيرد.
رنجبران از اعضاء منتخب انجمن ميانه نيز گفت: كتابخانه هاي ميانه با افزايش 40 درصدي منابع در عرض 40سال و با توجه به سند چشم انداز و جايگاهي كه براي ما در نظر گرفته اند تا در زمره 16 كشور جهان قرار بگيريم، كار سختي را در پيش خواهيم داشت.
وي براي شهرستان ميانه در عرض 10 سال آينده طبق سند چشم انداز 4758 مترمربع فضا را نياز دانسته و رسيدن به اين جايگاه را منوط به توجه بيشتر به لحاظ برنامه ريزي و هم به لحاظ موقعيت خاصي كه شهرستان ميانه دارد دانسته و در پايان با اشاره به مشكل فضا در كتابخانه هاي شماره 1 و 2 ميانه گفت: اميد است بتوانيم همسو با سند چشم انداز قدمهاي مثبتي در حل مسائل كتابخانه برداريم.
محسن عبداللهي رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي و دبير انجمن كتابخانه هاي عمومي ميانه گفت: از آنجائيكه در قانون نهاد اعتبارات در نظر گرفته شده عمدتا نيم درصد شهرداري ها است و اين امر در سطح كشور عموما و به شكل كامل محقق نمي شود لذا هر كجا كه بحث اعتبارات و هزينه باشد ، برنامه ها به صورت كج مدار پيش مي رود و بحث نيروي انساني و بحث تعميرات با مشكل مواجه مي شود ، به ويژه در كتابخانه مركزي ميانه كه بالاي عمر 30 ساله دارد و عملا كلنگي است. با واقف بودن به تنگناهاي نهاد در بحث اعتبارات ، در نگاه به كتابخانه هاي هم شان ميانه ، به نظر مي رسد شهرستانهاي نزديك به مركز از توزيع امكانات خوبي برخوردارند، در اين ميان شهرستان ميانه به لحاظ زيربنا ، تعداد كتابخانه ، تعميرات و تجهيزات مشكل دارد ، گرچه انتظار نيست يك شبه اين مشكلات حل شود ، حداقل در بحث اعتبارات انتظار اين است كه طبيعتا شهرستاني كه بيشتر نياز دارد و با توجه به چشم انداز كه بايستي به آن جايگاه برسد ، ضرورت دارد به شهرستان ميانه با آن ديد نگاه شود.
خدايي مديركل كتابخانه هاي عمومي استان با اشاره به توفيق ديدار كتابداران و مسئولان كتابخانه هاي عمومي كشور با مقام معظم رهبري در اشاره به فرازهائي از فرمايشات ايشان گفت: كتاب هيچ وقت ارزش خودرا از دست نخواهد داد و هيچ چيز جاي كتاب را نخواهد گرفت و بحث وسيع مطالعه كتاب و كتابخواني تنها از عهده يك ارگان خارج است و انتظار است تمامي ارگانها خصوصاً صدا و سيما در امر تبليغ و اطلاع رساني همكاري نمايند.
خدايي افزود: رياست محترم جمهور در شوراي عالي فرهنگ عمومي سند ملي نهضت مطالعه مفيد را تصويب و ابلاغ كردند كه در اين خصوص اين كميته در استان ها نيز با حضور 17 دستگاه به رياست استاندار و در شهرستانها به رياست فرمانداران تشكيل مي شود تا با بهره مندي از همكاري و امكانات تمامي ارگانها ، منويات مقام معظم رهبري اجرايي شود. وي با تاكيد بر وضعيت كتابخانه هاي عمومي استان گفت: در شش ماهه اول سال جاري از تمامي كتابخانه هاي عمومي سطح استان با تيمي از كارشناسان ستادي اداره كل بازديدي انجام يافته و راهكارهاي لازم در خصوص بهبهود وضعيت كتابخانه ها ارائه شده و اين نظارت به صورت مستمر ادامه دارد.
خدايي در رابطه با بحث توسعه و ايجاد كتابخانه ها با اشاره به برنامه افق 1404 و سفر رياست جمهوري به استان گفت: بر اساس استانتدارد نهاد، براي هر 25 هزار نفر يك باب كتابخانه استاندارد مد نظر است كه در دور سوم سفرهاي استاني رئيس جمهور احداث 11 باب كتابخانه عمومي استاندارد و نيز كتابخانه در روستاهاي پرجمعيت مصوب شد كه گامي در راستاي حصول به افق چشم انداز به شمار مي رود.
وي خاطرنشان كرد: در راستاي اجراي شدن مصوبات سفر سوم، اغلب شهرستانها زمين هاي مربوطه را به نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور تحويل داده اند ليكن تاكنون شهرستان ميانه زمين را تحويل نداده است كه با اميدواريم با تأكيدات ويژه فرماندار محترم و همكاري مسئولين ذيربط، در اسرع وقت اقدامات صورت پذيرد تا مدارك آن به معاونت برنامه ريزي استانداري و ارشاد اسلامي استان و نهاد تحويل گردد تا پيگيري هاي لازم از سوي اين اداره كل انجام گيرد.
وي در پايان با بيان اينكه در رابطه با منابع كتاب و كتابخواني در سطح كشور ، استان آذربايجان شرقي با رتبه سوم به جايگاه خوبي دست يافته است گفت : در رابطه با امانت كتاب رتبه دوم و تعداد مراجعين رتبه اول را دارا هستيم و در زيربناي كتابخانه ها با اخذ رتبه چهارم ، از ميانگين كشوري بالا هستيم اما بايد تلاش كنيم به جايگاه واقعي خود برسيم.
در اين جلسه مقرر شد شهرداري ميانه طي يك هفته نسبت به تغيير كاربري زمين واقع در شهرك انديشه مجدداً پيگيري لازم را انجام و يا زميني ديگر جهت تحويل به نهاد كتابخانه هاي عمومي استان براي احداث كتابخانه استاندارد قرار دهد.
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]