تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع): مؤمن نه بدى مى كند و نه معذرت مى خواهد و منافق هر روز بدى مى كند و معذرت مى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837265739




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جغرافياي سياسي جهان نابود مي‌شوند! برژينسكي از محو اسرائيل خبر داد


واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: جغرافياي سياسي جهان نابود مي‌شوند! برژينسكي از محو اسرائيل خبر داد
زبيگنيو برژينسكي ژئواستراتژيست، سياست‌مدار لهستاني-آمريكايي و مشاور امنيت ملي در دولت جيمي كارتر در تازه ترين نوشتار خود براي نشريه فارين پاليسي به معرفي هشت منطقه ژئوپليتيك جهان پرداخته كه در سال 2012 ميلادي به واسطه تضعيف جايگاه آمريكا در سطح بين‌المللي نوعي سقوط را تجربه خواهند كرد. در بين 8 كشوري كه از نگاه زبيگنيو برژيينسكي، مشاور امنيت ملي جيمي كارتر، در انتظار نابودي سياسي هستند، نام اسرائيل نيز به چشم مي‌خورد.وي تاكيد مي‌كند كه هند و چين در حال گسترش نفوذ خود نه تنها در منطقه كه در سطح بين‌المللي هستند. او روسيه را كشوري مي‌خواند كه حد ميانه را طي مي‌كند و خاورميانه را منطقه اي كه همچنان بي ثبات است.
1- گرجستان: سقوط قدرت ايالات متحده در منطقه منجر به افزايش نفوذ روسيه بر اين كشور همسايه خود خواهد شد. از سال 1991 تاكنون آمريكا سالانه 3 ميليارد دلار به گرجستان كمك مي‌كند. البته يك ميليارد اين رقم از سال 2008 و حمله روسيه به گرجستان به 2 ميليارد سابق اضافه شد. سقوط امريكا مي‌تواند به بازاحياي قدرت روسيه در منطقه خود منجر شود.
خطر جدي: افول گرجستان به معناي افزايش نفوذ روسيه بر كانال هاي انتقال انرژي به اروپا است. روسيه مي‌تواند با استناد به اين موقعيت از اروپا باج هاي سياسي كلان بگيرد.
2- تايوان: از سال 1972 تاكنون ايالات متحده به نوعي سعي در حفط توازن رابطه با چين و تايواني دارد كه يكي از سايه ديگري مي‌گريزد و ديگري اصرار بر برافراخته نگاه داشتن سايه خود دارد. پكن همچنان با توسل به زور بر تايوان سلطه دارد و همين مساله بهانه اي شد تا امريكا هم كمك هاي نقدي و تسليحاتي خود به تايوان را ادامه دهد. البته در چند سال اخير چين و تايوان بدون توجه به آمريكا بر حجم همكاري ها با يكديگر افزوده اند. سقوط قدرت واشنگتن مي‌تواند تايوان را به سمت چيني كه هر روز بر توان اقتصادي و سياسي اش افزوده مي‌شود سوق دهد.
خطر جدي: افزايش احتمال تضاد ميان چين و آمريكا
3- كره جنوبي: امريكا از زمان حمله كره شمالي به همسايه جنوبي اش در سال 1950 تاكنون شريك دفاعي و استراتژيك اين كشور است. بسياري موفقيت هاي سياسي و دستاوردهاي اقتصادي سئول را ريشه داشته در كمك هاي امريكا در بيش از نيم قرن گذشته مي‌دانند. در چند سال گذشته كره شمالي به سبك و سياق متفاوت به كره جنوبي تعدي هايي داشته است. افول قدرت واشنگتن مي‌تواند سئول را با گزينه هاي ناگوار بسياري روبه رو كند: مواجه شدن با چين قدرتمند، وابستگي بيشتر به پكن براي دفع خطر كره شمالي هسته اي، دوستي جدي تر و البته اجباري با ژاپن.
خطر جدي: وخيم تر شدن اوضاع نظامي و اقتصادي در شبه جزيره كره، احتمال تقابل ميان سئول و توكيو بر سر دوستي با واشنگتن.
4- بلاروس: بيست سال پس از سقوط اتحاد جماهير شوروي سابق، لاروس همچنان تنها كشور اروپايي باقي مانده كه از ديكتاتوري رنج مي‌برد. اين كشور همچنان از منظر سياسي و اقتصادي به روسيه وابسته است. يك سوم از صادرات اين كشور به روسيه است و البته به شدت هم از بعد انرژي به مسكو وابسته است. ديكتاتوري 17 ساله اين كشور هم علاقه چنداني به احياي رابطه با غرب ندارد. هرگونه افول امريكا مي‌تواند دست روسيه در بلاروس را بالاتر از گذشته نگاه دارد.
خطر جدي: امنيت همسايگان بلاروس به شدت در خطر است.
5- اوكراين: رابطه ميان كي يف و مسكو همان اندازه نامشخص است كه دوستي اين كشور با غرب. در سال هاي 2005، 2007 و 2009 روسيه يا رسما انتقال گاز به اوكراين را متوقف كرده و يا تهديد لفظي در اين خصوص داشته است. اخيرا هم رئيس جمهوري روسيه وادار به تمديد قرارداد استقرار روسيه در بندري در اين كشور به مدت 25 سال ديگر شده است. كرملين همچنان اوكراين را براي پيوستن به يك محدوده اقتصادي مشترك با خود تحت فشار قرار داده است.افول كاخ سفيد به معناي چرخش اوكراين از غرب به شرق و دوستي هرچند مصلحتي و اجباري با روسيه خواهد بود.
خطرجدي: ازسرگيري دوران سلطنت گونه روسيه بر منطقه.
6- افغانستان: نه سال حضور نظامي اتحاد جماهير شوروي سابق، ده سال اغفال غرب از اين كشور به دنبال آن سالها و سپس ده سال حضور نظامي امريكا در اين كشور از 2001 تا كنون به اضافه اوضاع اقتصادي بسيار نابسامان كابل دست به دست هم داد تا از اين كشور ورطه اي هميشه مهيا براي سقوط بسازد. 40 درصد نرخ بيكاري و درآمد ناچيز اين كشور تقريبا اقتصاد و تجارت را براي افغان ها بي معنا كرده است. نبود دولتي مقتدر و كارآمد در كابل به همراه افول قدرت امريكا در سطخ منطقه اي مي‌تواند اين كشور را به جبهه نبرد ميان سرداران جنگ و افراط تبديل كند.
خطرجدي: ظهور مجدد طالبان، جنگ ميان هند و پاكستان و مهيا شدن بهشتي ديگر براي القاعده و تروريسم.
7- پاكستان: شايد پاكستان به تسليحات هسته اي دستيابي داشته و بيستمين ارتش مجهز دنيا را به نام خود سند زده باشد اما بافت عمومي در اين كشور بسيار ضدغربي و بسيار عقب مانده است. مخالفت با هند تبديل به نوعي هويت ملي براي پاكستاني ها شده است. بحث كشمير همچنان پتانسيل آغاز جنگي جدي ميان دو طرف را در خود جاي داده است. ثبات سياسي در اسلام آباد به پايين ترين حد خود در سال هاي اخير رسيده است. افول امريكا مي‌تواند اوضاع پاكستان را بدتر از اين كند. پاكستان در آستانه تبديل شدن به بهشت تروريست ها و جريان افراط است.
خطر جدي: فاجعه هسته اي، ظهور جريان هاي اسلام گراي افراطي، تهييج فضاي ضدامريكايي، بي ثباتي در منطقه آسياي ميانه و شيوع خشونت به چين، هند و روسيه.
8- اسرائيل: افول امريكا مي‌تواند به معناي زير سوال رفتن بيشتر ثبات سياسي در خاورميانه باشد. تمام كشورهاي منطقه در آستانه بي ثباتي هاي سياسي، امنيتي، نظامي، اجتماعي يا اقتصادي قرار گرفته اند. در شرايطي كه فلسطين و اسرائيل نتوانند مشكلات قديمي خود را حل كنند، ادامه اين روند مي‌تواند بن بست سياسي در منطقه را عميق تر كند.مخالفت منطقه اي با اسرائيل هم مانند زخمي كهنه سرباز خواهد كرد. جايگاه حماس فلسطين و حزب الله لبنان تقويت مي‌شود.
خطر جدي: تقابل ميان امريكا يا رژيم صهيونيستي با ايران،قدرت گرفتن اسلام افراطي، بحران بين‌المللي انرژي و زير سوال رفتن قدرت متحدان آمريكا در منطقه خليج فارس.

ارسال نظر

چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ابتکار]
[مشاهده در: www.ebtekarnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن