واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: جزييات سه پرونده فساد در فوتبال تشريح شد؛ هشدار پليس به دلالان ورزشي
اين روزها همه جا صحبت از فساد و سواستفاده و دلالي در عرصه فوتبال و برخي ورزش هاي ديگر در كشور است. در دو هفته اي كه ليگ برتر فوتبال ايران در تعطيلات بين دو نيم فصل به سر ميبرد، برنامه پر طرفدار ورزش فوتبال ايران يعني «90» در اقدامي بي سابقه افشاي لايه هاي پنهاني از فساد و تباني و دلالي در پشت پرده فوتبال در كشور را در دستور كار خود قرار داده است.
بر اساس اظهاراتي حجت الاسلام عليپور رئيس ستاد مبارزه با تخلفات حرفهاي در ورزش فوتبال در برنامه اخير نود مطرح كرده است، طي ماههاي اخير 83 پرونده تخلف مرتبط با فوتبال تشكيل شده است كه از بين آنها 63 پرونده بررسي شده و 40 پرونده به مراجع ذيصلاح ارجاع داده شده است. پروندههاي زيادي به مراجع قضايي ارسال شده و براي بسياري از دلالان متهم به فساد در عرصه فوتبال حكم جلب گرفتهشده است. به تبع اين حركت كه مورد حمايت فدراسيون فوتبال و مسئولين ورزشي و رسانه اي كشور قرار گرفته است برخي مراجع انتظامي و قضايي كشور نيز به فراخور حال و موضوعيت مباحث طرح شده به ماجراي دلالي و فساد موجود در فوتبال ورود كرده اند. در اين رابطه معاون مبارزه با جعل و كلاهبرداري پليس آگاهي نيروي انتظامي با اعلام آمادگي پليس براي رسيدگي و برخورد با دلالان ورزشي، سه پرونده تشكيلشده درخصوص دلالي و واسطهگري در فوتبال را تشريح كرد. سرهنگ مهرداد اميدي در گفتوگو با ايسنا، با بيان اينكه يكي از شگرد و روشهاي كلاهبرداران در طول ساليان اخير، دلالي و واسطهگري است، گفت: براساس آمارهاي موجود 5 درصد از كلاهبرداريها از طريق دلالي و واسطهگري انجام ميگيرد. وي با بيان اينكه دلالي و واسطهگري در پوششهاي مختلف از جمله گرفتن وام، دريافت كارت پايانخدمت و معافيت و غيره صورت ميگيرد، گفت: پديده دلالي و واسطهگري در عرصه فوتبال، مدتي است كه به دليل جاذبهها و گردش مالي اين شاخه از ورزش، مورد توجه كلاهبرداران قرار گرفته است. اميدي با بيان اينكه كلاهبرداران اين حوزه از بيرون حوزه ورزشي نيستند، گفت: اين افراد اطلاعات و ارتباطات كافي، در حوزه ورزشي دارند و با نشست و برخاست با افراد متعدد، اسم و رسمي براي خود ايجاد كردهاند و به كلاهبرداري از جوانان ميپردازند. اميدي با بيان اينكه اگر فردي احساس كرد كه مورد كلاهبرداري قرار گرفته است، بايد با مراجعه به مراجعقضايي از كلاهبردار شكايت كند، گفت: مراجع قضايي نيز ضمن ثبت دلايل و شواهد بزهديده رسيدگي به پرونده را در اختيار پليس آگاهي نيروي انتظامي قرار ميدهند. وي گفت: پليس تنها با ثبت شكايت افراد ميتواند به بررسي پرونده مبادرت ورزد و بدون شكايت نميتواند به مسايل ورود كند.
بررسي پروندهها و دستگيري برخي از اين «دلالها»
وي با بيان اينكه از مردادماه سال جاري تاكنون سه فقره پرونده درخصوص دلالي و كلاهبرداري در حوزه فوتبال به پليس آگاهي ارجاع شده است، گفت: در پرونده اول كه در اصفهان رخ داده بود، فردي با انتشار كارت ويزيت و اطلاعيههاي متعدد عنوان كرده بود كه به عنوان استعدادياب يك باشگاه معروف وارد اصفهان شده است و به شناسايي فوتباليستهاي توانا اقدام ميكند. اميدي با بيان اينكه اين فرد كارت و حكم جعلي چاپ كرده بود، گفت: اين فرد كه با معرفي خود به عنوان استعدادياب، وارد جامعه ورزشي اصفهان شدهبود، پس از دريافت مبالغي از مالباختگان متواري شد. معاون مبارزه با جعل و كلاهبرداري پليس آگاهي نيروي انتظامي افزود: با ثبت شكايت مالباختگان، تحقيقات براي شناسايي اين كلاهبردار آغاز شد و نهايتا با راهنمايي شكات، جواني 20 ساله كه اقدام به كلاهبرداري از ورزشكاران اصفهاني ميكرد، دستگير و تحويل مقام قضايي شد. وي در تشريح پرونده دوم با بيان اينكه اين پرونده در استان مازندران اتفاق افتاده است، گفت: در شهريورماه سال جاري با شكايت سه فوتباليست باشگاههاي محلي مازندران پروندهاي تحت عنوان كلاهبرداري پيش روي كارآگاهان گشوده شد. وي در تشريح شيوه اين دلال گفت: اين فرد با معرفي خود به عنوان سرپرست يكي از تيمهاي معروف مشهد، عنوان كرده بود كه ميتواند زمينه انتقال اين سه فوتباليست به تيم معروف مشهد را فراهم كند و در قبال اين وعده واهي، خود از هر نفر مبلغ دو ميليون تومان اخذ كرده بود. به گفته اميدي پس از ثبت شكايت كارآگاهان پليس آگاهي نسبت به شناسايي و دستگيري اين فرد اقدام و وي تحويل مقام قضايي داده شد. معاون مبارزه با جعل و كلاهبرداري پليس آگاهي ناجا در تشريح سومين پرونده كه در ديماه سال جاري به پليس آگاهي ارجاع داده شده بود، گفت: در پرونده اخير كه در شهرستان نوشهر رخ داد، فردي خود را به عنوان واسطه و دلال معرفي كرده و از دو فوتباليستي كه در ليگ نوشهر بازي ميكردند، با دادن وعده بازي در ليگهاي دسته يك مبلغ دو ميليون تومان دريافت كردهبود. وي با بيان اينكه تحقيقات كارآگاهان براي شناسايي اين دلال كلاهبردار آغاز شد، گفت: كارآگاهان در بررسي نحوه انتقال واريز پول به حساب اين فرد متوجه شدند كه حساب بانكي كه اين دلال به فوتباليستهاي نوشهري داده بود، متعلق به فرد ديگري است. اميدي افزود: هنگامي كه اين دلال متوجه شد كه پليس به دنبال يافتن سرنخي از مخفيگاه وي است، ضمن تماس با فوتباليستهاي بزهديده مبالغ دريافتي را به آنها بازگرداند، با اين حال اين فرد تاكنون متواري است. معاون مبارزه با جعل و كلاهبرداري پليس آگاهي ناجا با تاكيد بر اينكه اين سه پرونده، تنها پروندههاي ارجاعي به پليس آگاهي در حوزه دلالي و واسطهگري در حوزه ورزش بوده است، گفت: ممكن است در روزهاي اخير كه رسانه ملي اقدام به شفافسازي درخصوص اين پديده كرده است، پروندههايي در اينباره در مراجع قضايي تشكيل شده باشد، اما تاكنون پروندهاي جديد در اين موضوع براي رسيدگي به پليس آگاهي ارجاع داده نشده است. وي با بيان اينكه بخشي از تخلفات را فدراسيونهاي ورزشهاي مربوط پيگيري ميكنند، گفت: اما آن زماني كه مسئله فريب و كلاهبرداري مطرح ميشود، حتما بايد موضوع در حوزه قضايي بررسي شود.اميدي گفت: پليس براي رسيدگي تخصصي و هرچه سريعتر پروندههايي كه در اين زمينه تشكيل ميشود، آمادگي كامل دارد.
ارسال نظر
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]