تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): فضاى هر ظرفى در اثر محتواى خود تنگ‏تر مى‏شود مگر ظرف دانش كه با تحصيل علوم، فضاى آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840397299




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ادعا يك مسئول درباره بارور ابرها در سال 88


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ادعا يك مسئول درباره بارور ابرها در سال 88
ادعا يك مسئول درباره بارور ابرها در سال 88
صفحه R03 گزارش (رضوي) ، شماره سريال 17213 ، تاريخ انتشار 871211

به دنبال انعكاس دو گزارش درباره اما و اگرهاي اجراي طرح بارورسازي ابرها دراستان خراسان رضوي يك مسئول از اجراي اين طرح در كل كشور خبرداد. مشاور وزير نيرو در امور آب و آبفا گفت: هم‌اكنون در حدود يك ميليون دلار سرمايه‌گذاري خارجي و 6 ميليارد تومان سرمايه‌گذاري داخلي براي عمليات بارورسازي ابرها صورت گرفته و تا پايان نيمه اول سال 88 تمام استان‌هاي كشور تحت پوشش عمليات بارورسازي ابرها قرار مي‌گيرند. رسول زرگر افزود:‌ در حال حاضر عمليات باروري ابرها به مركزيت يزد انجام مي‌شود كه استان‌هاي كرمان و اصفهان را نيز تحت پوشش خود قرار داده است. وي با اشاره به ميزان پيشرفت طرح مذكور در كشور اظهار داشت: اجراي اين طرح‌ها موفقيت‌هايي را در راستاي افزايش نزولات جوي به‌طور سالانه در پي خواهد داشت. وي اهداف بارورسازي ابرها را افزايش ميزان بارندگي، جابه‌جايي زماني و مكاني بارش، از بين بردن مه به ويژه در جاده‌ها، جلوگيري از بارش تگرگ و كاهش خشكسالي بيان و تصريح مي‌كند: در برخي از كشورها اين اهداف محقق شده، اما در ايران در حال حاضر از اين روش براي كاهش خشكسالي استفاده مي‌شود و با آغاز سال جديد عمليات جابه‌جايي مكاني و زماني ابرها نيز اجرايي مي‌شود.

كاهش خشكسالي با باروري مصنوعي ابرها
بارش، تابع ايجاد شرايط و عواملي است كه تا فراهم نشود، قطره باراني هم از آسمان نخواهد باريد. وي آغاز بارش باران در اين روش را آذرماه تا ارديبهشت ماه هر سال عنوان كرد و گفت: اين روش 10 تا 25 درصد بارش هر منطقه را افزايش مي‌دهد كه خشكسالي‌‌هاي كشور را تا حدود زيادي كاهش دهد. زرگر در بيان اين سخن خود‌ مصداق مي‌آورد: در تابستان سال 86 استان گيلان نياز داشت تا با يك بارش شاليزارها را از گزند خشكسالي نجات دهد كه با باروري ابرها توانستيم آب مورد نياز شاليزارها را تامين و سطح توليد برنج را بالا ببريم. باروري ابر يا تهيه باران مصنوعي، تكنولوژي جديدي است كه عمر آن به بيش از چند دهه نمي‌رسد مطالعات مربوط به تحريك ابرها و ايجاد باران مصنوعي در دهه اول قرن حاضر شروع شد و كم‌كم مورد توجه كشورها قرار گرفت. در حال حاضر بيش از 40 كشور دنيا مبادرت به انجام پروژه‌هاي عملياتي و تحقيقاتي باروري ابرها مي‌كنند، از جمله كشورهاي پيشرفته مي‌توان به آمريكا، كانادا، روسيه، استراليا، چين و ... اشاره كرد كه داراي پيشرفت‌هاي فراواني در اين امر هستند. در ايران نيز براي نخستين‌بار در سال 53 عمليات بارورسازي در منطقه لتيان و رودخانه جاجرود انجام شد كه به گفته مشاور وزير نيرو در امور آب و آبفا نوع فناوري به كار گرفته شده بسيار متفاوت با امروز بود. از سال 53 تا 57 چندين‌بار عمليات تكرار و بعد از انقلاب نيز اين امر نخستين‌بار در سال 73 پي گرفته شد. رسول زرگر افزود: در همين راستا سال 77 نخستين مركز بارورسازي ابرها در شهر يزد به شعاع 400 كيلومتر كه 10 استان ديگر را نيز تحت پوشش باروري ابرها قرار مي‌داد، ايجاد شد.

توقف طرح از سال 80 تا 84
مشاور وزير نيرو در امور آب و آبفا ادامه داد: پس از ايجاد مركز بارورسازي ابرها قراردادي پنج‌ساله با روسيه منعقد و بر اساس آن اين كشور متعهد شد طي پنج سال علاوه بر آموزش نيروي انساني ايراني و انتقال فناوري مربوط به عمليات بارورسازي ابرها، تجهيزات مورد نياز طرح را نيز عهده‌دار شود. رسول زرگر خاطرنشان ساخت: اين پروژه به دليل بعضي ديدگاه‌هاي نادرست و نامعلوم، از سال 80 تا 84 متوقف و موجب ايجاد خسارات فراوان براي كشور شد. اما از ابتداي سال 85 طرح باروري ابرها با نگاه ويژه دولت فعلي از سر گرفته شد.

پيشرفت‌ها و بومي‌سازي طرح
به گفته مشاور وزير نيرو در امور آب و آبفا پس از اتمام قرارداد ايران با روسيه در سال 86،‌ با پي‌گيري‌هاي متخصصان ايراني و پيشرفت در اين امر، كشور بومي‌سازي اين فناوري را در داخل اجرايي كرد. رسول زرگر مي‌افزايد: در پروژه بارورسازي ابرها تاكنون نسبت به خريد تجهيزات باروري و نصب آنها روي 2 فروند هواپيماي آنتونوف اقدام و 3 دستگاه رادار هواشناسي نيز تامين شده است. وي ضمن اشاره به اين مطلب كه همچنان در حال گسترش امكانات خود در اين رابطه هستيم اظهار داشت: تا پايان سال‌جاري 2 فروند هواپيماي ديگر خريداري مي‌شود تا با مجموع 4 هواپيما فناوري جديد در كل كشور قابل استفاده باشد. مشاور وزير نيرو گفت: قرار بود چهارمين دستگاه رادار هواشناسي در تهران نصب شود كه با توجه به امكانات سازمان هواشناسي، مركز ايران هم‌زمان با ديگر شهرهاي كشور در نيمه اول سال 88، مجهز به اين تجهيزات خواهد شد. به گزارش وطن امروز، زرگر در پاسخ به اين سؤال كه ابرها تا چه ميزان مي‌تواند در تغيير اقليم يا كاهش خشكسالي و كم‌آبي موثر باشد، خاطر‌نشان ساخت: براساس روش‌هاي علمي، تخمين و اندازه‌گيري كه در نقاط مختلف دنيا و ايران به اين منظور صورت گرفته، مشخص شده كه باروري ابرها به طور قطع در كاهش خشكسالي نقش موثري دارد اما با توجه به اينكه اين طرح براي نخستين‌بار در تمام كشور اجرا مي‌شود، سال آينده ميزان كاهش خسارات، خشكسالي و كم‌آبي اندازه‌گيري و اعلام خواهد شد. وي در ادامه افزود: در آينده‌اي نزديك كشور قادر است با امكانات داخلي پروژه‌ها را اجرا و در سال‌هاي آينده در اجراي پروژه باروري ابرها در كشورهاي منطقه نيز سهم قابل توجهي داشته باشد.

اجراي طرح جامع خشكسالي
وي همچنين از اجراي طرح جامع خشكسالي در سال 88 خبر داد. رسول زرگر درباره طرح جامع مقابله با خشكسالي گفت: برنامه طرح جامع مقابله با خشكسالي از سال 86، تهيه شده و در سال‌جاري نيز براي اظهار نظر به دستگاه‌هاي ذي‌ربط فرستاده شده است. وي درباره تصويب يا عدم تصويب طرح مذكور اظهار داشت: خشكسالي تنها به يك دستگاه اجرايي مربوط نمي‌شود، بنابراين همه بايد در زودتر به تصويب رساندن اين طرح فعاليت و مشاركت كنيم. زرگر تصريح كرد: پيش‌نويس اين طرح آماده است و يك بند آن اين‌گونه است كه تهيه برنامه‌هاي مقابله با خشكسالي به صورت استاني خواهد بود. وي خاطرنشان ساخت: با تصويب اين پيش‌نويس از سوي دستگاه‌هاي ذي‌ربط، سال آينده براي تصويب به مجلس خواهد رفت. برنامه‌ريزي مديريت مقابله با خشكسالي مي‌تواند به صورت ناحيه‌اي، ملي، منطقه‌اي و حتي جهاني انجام شود و اين در كشور ما نيز همانند ديگر كشورهاي پيشرفته در حال اجراست و به قول مشاور وزير نيرو در امور آب و آبفا در آينده‌اي نزديك شاهد تصويب طرح مذكور خواهيم بود.

يکشنبه|ا|11|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 963]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن