تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس درصدد عيب جويى برادر مؤمنش برآيد، تا با آن روزى او را سرزنش كند، مشمول اين ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838111501




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بررسي تحولات بازارهاي جهاني نفت خام در هفته گذشتهمديريت اوپك و بهبود قيمت نفت


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: بررسي تحولات بازارهاي جهاني نفت خام در هفته گذشتهمديريت اوپك و بهبود قيمت نفت
غلامعلي رحيمي- مهرزاد زماني: بهاي نفت خام در بازارهاي جهاني طي هفته گذشته، به دنبال كاهش سقف توليد اوپك و نمايان شدن آثار آن بر بازار جهاني نفت روند افزايشي در پيش گرفت.
قيمت نفت خام WTI در بازار بورس نايمكس (آتي‌هاي ماه اول)، طي دوره 19 فوريه تا 27 فوريه 2009، به رغم انتشار آمار مربوط به ذخيره‌سازي‌هاي نفت خام و فرآورده‌هاي ميان تقطير آمريكا كه حاكي از افزايش قابل توجه اين ذخيره‌سازي‌ها است، به دليل خوشبيني معامله‌گران به بهبود وضعيت اقتصادي آمريكا و صعود بورس‌هاي آسيايي و همچنين پايبندي 89‌درصدي اعضاي اوپك به كاهش توليد برنامه‌ريزي شده اين سازمان، از حدود 85/38 دلار در هر بشكه به بيش از 1/44 دلار در هر بشكه (معادل 5/13‌درصد) افزايش يافت.
خوشبيني معامله‌گران به وضعيت اقتصادي آمريكا و در نتيجه احتمال افزايش تقاضاي نفت، موجب بالا رفتن قيمت نفت در بازارهاي جهاني شده است. در شرايط كنوني كه اقتصاد آمريكا در وضعيتي نابسامان به سر مي‌برد، بازار بورس اين كشور، شاخص مناسبي براي سرمايه‌گذاران نفتي در جهت پيش‌بيني ميزان تقاضاي نفت در آينده به شمار مي‌رود. البته بايد خاطر نشان كرد كه اخبار مربوط به اقتصاد كلان آمريكا به خصوص در مورد افزايش بيكاري، تاثير منفي زيادي بر اقتصاد واقعي آمريكا داشته است.
آمريكا با شديدترين بحران و ركود اقتصادي طي دهه‌هاي اخير روبه‌رو است و اگر دولت و كنگره سياست‌هاي مناسبي را اتخاذ نكنند، ركود اقتصادي طي سال 2010 نيز ادامه داشته و تقاضاي نفت در كوتاه مدت به روند نزولي خود ادامه خواهد داد و اين مساله فشار زيادي را بر قيمت نفت وارد خواهد كرد. اقتصاد آمريكا از ابتداي سال 2009 تا كنون با كاهش فرصت‌هاي شغلي، افت توليدات صنعتي روبه‌رو شده و شركت‌هاي بزرگ آمريكايي نيز با كاهش سود و افزايش زيان و ضرر روبه‌رو شده‌اند.
ديگر عامل تاثير گذار در افزايش قيمت‌هاي نفت خام در بازارهاي جهاني، مصمم بودن اعضاي سازمان كشورهاي صادركننده نفت (اوپك) به كاهش توليد خود براي مطابقت كامل با تصميم‌هاي اخير اين سازمان است. در واقع تصميم اوپك براي كاهش 4 ميليون و 200 هزار بشكه در روز طي ماه سپتامبر گذشته، مانعي بر سر راه كاهش بيشتر قيمت‌ها بوده است. با توجه به برآوردهاي اداره اطلاعات انرژي آمريكا، انتظار مي‌رود متوسط قيمت نفت خام در سال‌هاي 2009 و 2010 به ترتيب در حدود 14/43 و 55 دلار در هر بشكه باشد. همچنين پيش‌بيني مي‌شود مصرف جهاني نفت خام در حدود 2/1 ميليون بشكه در روز كاهش يابد كه اين رقم 400 هزار بشكه نسبت به پيش‌بيني ماه گذشته اين مركز كمتر است. انتظار مي‌رود بازار نفت خام در نيمه دوم سال جاري با تغييرات مثبتي از نظر تقاضا و قيمت روبه‌رو شده و اقدامات اوپك مانع از كاهش بيشتر قيمت‌ها در بازارهاي نفت شود. بر اساس آمار دبيرخانه سازمان كشورهاي صادركننده نفت (اوپك) قيمت سبد نفتي اوپك طي هفته منتهي به 26 فوريه 2009 از يك روند افزايشي برخوردار بوده و از 64/38 دلار در هر بشكه به بيش از 95/42 دلار در هر بشكه افزايش يافته است. طي هفته مذكور، انتشار آمار ذخيره‌سازي‌هاي نفت خام و فرآورده‌هاي نفتي آمريكا كه حاكي از افزايش قابل توجه اين ذخيره‌سازي‌ها است از عوامل تضعيف كننده قيمت‌ها و پايبندي اعضاي اوپك به كاهش توليد برنامه‌ريزي شده و خوش‌بيني معامله‌گران به بهبود وضعيت اقتصادي آمريكا در سال 2009 و در نتيجه احتمال افزايش تقاضاي نفت و همچنين صعود بورس‌هاي آسيايي از عوامل تقويت‌كننده قيمت‌ها به شمار مي‌روند. ميانگين هفتگي بهاي سبد نفتي اوپك در هفته منتهي به 27 فوريه 2009 با 1 دلار و 3 سنت افزايش (6/2درصد) نسبت به هفته پيش از آن به هر بشكه 40 دلار و 48 سنت رسيده است. همچنين ميانگين ماهانه بهاي سبد نفتي اوپك طي ماه فوريه 2009 (تا 26 فوريه)با 26 سنت كاهش نسبت به ميانگين ماه ژانويه به هر بشكه 41 دلار و 26 سنت رسيده است. ميانگين بهاي سبد نفتي اوپك در ماه ژانويه 2009 معادل 41 دلار و 52 سنت در هر بشكه بود. سبد نفت خام اوپك در بردارنده 13 نوع نفت خام اعضاي اين سازمان شامل مخلوط الجزاير، گريسول آنگولا، اورينته اكوادور، ميناس اندونزي، سنگين ايران، سبك بصره، صادراتي كويت، اس ‌سيدر ليبي، سبك «بوني» نيجريه، مارين قطر، سبك عربي عربستان سعودي، موربان امارات و بي.سي.اف 17 ونزوئلا است.
پيش‌بيني قيمت
بازار نفت بعد از كاهش اندك ذخيره‌سازي‌ها بار ديگر افزايش اندكي را در ذخيره‌سازي‌هاي نفت خام آمريكا در هفته گذشته شاهد بود. اين در حالي است كه سطح ذخيره‌سازي‌هاي بنزين با كاهش روبه‌رو شد. پيش‌بيني ماهانه سطح ذخيره‌سازي‌هاي نفت خام نيز نشان مي‌‌دهد كه سطح بالاي فعلي در ماه‌هاي آينده نيز ادامه خواهد داشت، بنابراين بحران اقتصادي همچنان سايه خود را بر مصرف نفت در آمريكا و به تبع آن در ديگر نقاط جهان افكنده است.
در هفته گذشته قيمت نفت WTI در سطح بالاي 39 دلار در بشكه با حمايت مواجه شد. سطوح حمايتي تشكيل شده در بالاتر از 35 دلار در بشكه نشان مي‌دهد كه بازار اين سطح را بعنوان كف قيمتي پذيرفته به طوري كه قيمت‌ نفت در هفته گذشته واكنشي نسبت به افزايش‌ ذخيره‌سازي‌هاي نفت خام نشان نداد و در عوض به كاهش سطح ذخيره‌سازي بنزين نشان داد. اختلاف قيمت پيش آمده در قيمت‌هاي نفت خام آمريكا و برنت نيز در هفته گذشته كاهش يافت. اين موضوع نشان مي‌دهد كه قيمت‌هاي بالاتر از 40 دلار در بشكه كه قيمت برنت در اين سطح با حمايت روبه‌رو شده مورد تاييد بازار است و شرايط به‌وجود آمده در منطقه آمريكا موقتي است كه با بر طرف شدن آن قيمت WTI نيز به سطوح مورد پذيرش بازار بين‌المللي افزايش مي‌يابد. محاسبات اخير نيز نشان مي‌دهد كه هزينه نهايي توليد جهاني نفت خام در حدود 44 دلار در بشكه است، بنابراين كاهش قيمت از اين سطح مي‌تواند بسياري از پروژه‌هاي سرمايه‌گذاري به خصوص در مناطق اروپا و آمريكا را مورد ترديد قرارداده و به تعويق اندازد.
عامل مهم ديگري كه در تعيين قيمت‌هاي نفت نقش مهمي دارد ظرفيت مازاد توليد اوپك است كه آمار مربوطه ماهانه منتشر مي‌شود. آمار منتشره حاكي است كه در ماه ژانويه ظرفيت مذكور در حدود 9/3 ميليون بشكه بوده كه نسبت به ماه‌هاي قبلي افزايش نشان مي‌دهد و براي ماه فوريه در حدود 37/4 ميليون بشكه پيش‌بيني شده است كه نشان از افزايش دارد. افزايش مداوم سطح مذكور يكي از دلايل تعويق در ايجاد روند افزايشي قيمت نفت بوده است. پيش‌بيني مي‌شود كه در روند افزايشي ايجاد شده از هفته گذشته قيمت‌هاي 45 و سپس 50 دلار موانع موجود براي افزايش بيشتر قيمت ‌باشند. قيمت بسته شده در هفته گذشته دلالت بر اين دارد كه افزايش قيمت در طي هفته جاري تا سطح 50 دلار دور از انتظار نيست.
منبع: سايت موسسه مطالعات بين‌المللي انرژي (www.iies.org)
كارشناسان ارشد اقتصاد انرژي

يکشنبه|ا|11|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن