واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: هندبال جام باشگاههاي آسيا يا غرب آسيا؟! بررسي عملكرد نمايندگان ايران در بازيهاي عربستان
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: قهرماني - همگاني
يازدهمين دورهي مسابقات هندبال قهرماني باشگاههاي آسيا درحالي با قهرماني تيم الاهلي عربستان در جده عربستان به پايان رسيد كه نمايندگان ايران در اين رقابتها عملكرد ضعيفي داشتند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين دوره از رقابتها با حضور 16 تيم از 24 بهمن در جده آغاز شد و پس از سيزده روز برگزاري تيم الاهلي عربستان، تيم النور ديگر نماينده كشور ميزبان را شكست داد و قهرمان شد. السد قطر نيز با پيروزي بر الفهاهيل كويت مقام سوم را كسب كرد. فولاد مباركه سپاهان نماينده ايران با كسب سه شكست، سه پيروزي و يك تساوي مكان هفتم را به خود اختصاص داد. تيم پارس جنوبي نيز در اين رقابتها با كسب دو پيروزي و سه شكست مقامي بهتر از دهمي را كسب نكرد.
نكتهي جالب توجه جام باشگاههاي قهرماني آسيا عدم حضور هيچ تيمي از جنوب شرق يا آسياي ميانه در اين رقابتها بود. با اين حال آيا ميشود اين رقابتها را جام باشگاههاي قهرماني آسيا دانست يا خير؟
عليرضا رحيمي، نايب رييس كنفدراسيون هندبال آسيا در اين رابطه به خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: حدود 10 سال است كه باشگاههاي آسيا بدون حضور جنوب شرق آسيا برگزار ميشود. كشورهاي آسياي ميانه به خاطر ضعيف بودن در اين رقابتها شركت نميكنند. به هر حال اين رقابتها زير نظر كنفدراسيون آسيا و به نام باشگاههاي آسيا برگزار ميشود و قهرمان آن هم در صورت برگزاري مسابقات جام باشگاههاي جهان نماينده قاره كهن خواهد بود.
وي در ارزيابي از عملكرد نمايندگان ايران در اين رقابتها افزود: سپاهان و پارس جنوبي تلاش كردند اما، نداشتن بازيكن خارجي تاثير زيادي روي عملكرد آنها گذاشت. سپاهان با همان مشكلي روبهرو شد كه سال گذشته تيم ملي با آن از رسيدن به مسابقات قهرماني جهان بازماند. در آن دوره از بازيها ايران به دليل مصدوميت پيمان صادقي مقدار زيادي از قدرت تهاجمياش را از دست داد و نتوانست جايگزين پيدا كند.
رييس فدراسيون هندبال ايران ادامه داد: سپاهان از مهاجمي سوريهاي سود ميبرد كه بازيكن خوبي بود اما، به يكباره رها كرد و رفت. مسوولان فولاد از او شكايت كردند اما، فايدهاي نداشت. اين مهاجم سوريهاي تا پايان ليگ برتر ايران قرارداد داشت و قول داده بود تا پايان جام باشگاههاي آسيا در اين تيم بماند كه پيش از شروع مسابقات به كشورش رفت و ديگر بازنگشت.
وي ادامه داد: عملكرد پارس جنوبي راضي كننده نبود. آنها ميتوانستند نتيجهي بهتري كسب كنند. بازيكنان اين تيم ناهماهنگ نبودند.
رحيمي گفت: بهترين چيزي كه فدراسيون به سپاهان و پارس داد اين بود كه بازهاي ليگ را به نحوي طراحي كرد كه آنها پس از پايان ليگ يك ماه براي آماده سازي زمان داشتند.
همچنين "كيوان صادقي" سرمربي تيم پارس جنوبي هم تيمهاي حاضر در مسابقات را بسيار پرقدرت ارزيابي كرد و گفت: گروه بسيار سختي داشتيم و دو تيم از همگروههاي ما جزء چهار تيم برتر قرار گرفتند.
سرمربي تيم پارس جنوبي با تاكيد بر اينكه بسياري از بازيكنان اين تيم نخستين حضور آسيايي خود را تجربه ميكردند، خاطرنشان كرد: تجربهي بازيكنان ما با تجربهي سپاهانيها اصلا قابل قياس نيست. آنها حضور در ميادين آسيايي را تجربه كرده بودند اما، بازيكنان ما نحوهي دفاع و حمله در آسيا را نميدانستند.
صادقي برنامهريزي مسابقات آسيايي را بزرگترين ايراد وارد بر اين رقابتها در عربستان دانست و گفت: اين تيمها به نفع تيمهاي كشور ميزبان طراحي شده بود. مثلا تيمي سه روز بازي ميكرد ولي تيمهاي كشور ميزبان با استراحت به مصاف حريفان ميرفتند. اين نوع برنامهريزي باعث تجربه شد كه اگر ما ميزبان شديم از آن به سود تيمهاي خودمان استفاده كنيم.
وي ادامه داد: بازيكنان پارس ناهماهنگ بودند و نميشد با 20 روز تمرين بازيكنان را هماهنگ كرد. از چند بازيكن كمكي استفاده كرديم كه بسياري از پستهاي ضعيف ما را تقويت كردند. برخي ميگويند اگر از همان بازيكنان قبلي خود استفاده ميكرديم، بهتر بود اما؛ معتقدم اگر از آنها استفاده ميكرديم وضعيت ما بدتر ميشد.
سرمربي تيم پارس جنوبي گفت: بازيكنان كمكي كه به تيم اضافه كرديم از نظر بدني ضعيف بودند.
صادقي درمورد عدم حضور تيمهاي شرق آسيا در عربستان گفت: به خاطر بعد مسافت بود كه آنها به اين رقابتها نيامدهاند. اين رقابتها جام باشگاههاي قهرماني آسيا است و زيرنظر كنفدراسيون آسيا برگزار ميشود.
* عملكرد ضعيف نمايندگان ايران
فولاد مباركه سپاهان در دوره گذشته اين رقابتها سوم شده بود. اين تيم در اين دوره از مسابقات در ديدار افتتاحيه 27 بر 29 مغلوب الاهلي قطر شد. سپس اين تيم در بازي يك طرفه 36 بر 17 الصدقاء لبنان را از پيشرو برداشت. پيروزي 39 بر 27 برابر النوايير سوريه آخرين ديدار مرحله مقدماتي اين تيم بود. سپاهان با اين پيروزي به عنوان تيم دوم راهي مرحلهي دوم شد تا با القادسيه كويت قهرمان دورهي قبل مصاف كند. بازي با القادسيه كويت 29 بر 29 به تساوي انجاميد. فولاد در دومين ديدار دور دوم با حساب 23 بر 27 مغلوب الاهلي عربستان (قهرمان اين دوره) شد. الفهاهيل كويت سومين حريف فولاد در دور دوم بود كه با نتيجهي 27 بر 22 نمايندهي كشورمان را شكست داد تا فولاديها با قرار گرفتن در مكان چهارم گروه خود براي كسب مقامهاي هفتم يا هشتم به مصاف الاهلي قطر برود. سپاهان در آخرين ديدار خود با نتيجهي 35 بر 21 نمايندهي قطر را شكست داد و هفتم شد.
پارس جنوبي ديگر نمايندهي ايران در جام باشگاههاي آسيا در نخستين حضور خود در رقابتهاي آسيايي مقامي بهتر از دهمي را كسب نكرد. اين تيم در نخستين ديدار خود 28 بر 23 السالت اردن را از پيشرو برداشت. اين پيروزي شايد غروري كاذب بر بازيكنان كم تجربه اين تيم داشت چرا كه در بازي دوم 17 بر 27 مغلوب النور عربستان شد. پارس در آخرين ديدار مرحلهي مقدماتي 29 بر 24 بازي را به الفهاهيل كويت واگذار كرد تا با سومي در گروه خود براي كسب مقام نهم تا دوازدهم به مصاف النوايير سوريه برود. پارس در ديدار با النوايير تا 10 دقيقه به پايان با شش گل عقب بود اما، به يكباره دگرگون شد و در پايان با نتيجهي 42 بر 38 پيروز شد تا براي نهمي يا دهمي بجنگد. پارس جنوبي در آخرين ديدار خود در مسابقات قهرماني آسيا 27 بر 39 مغلوب النجمه بحرين شد تا در جاي دهم قرار گيرد.
* اعزام به عربستان هديه به مسوولان فدراسيون
علي حياتپور؛ رييس كميتهي برگزاري مسابقات و عليرضا سليماني رييس كميتهي داوران فدراسيون هندبال به عنوان ميهمان ويژه در قالب تيم پارس جنوبي به عربستان اعزام شدند تا اين اقدام پارسيها شائبههاي دو فصل گذشته درمورد حمايت فدراسيون از اين تيم را قوت بخشد.
* دليل ديگري براي ناكامي پارس جنوبي
رحيم مومنزاده؛ بغل چپ زن سرشناس تيم ملي كه تواناييهايش را در مسابقات آسيايي اصفهان نشان داد و جزء هفت نفر برتر قرار گرفت پس از يك ماه دوري از اين تيم براي مسابقات باشگاههاي آسيا به اين تيم بازگشت در صورتي كه از لحاظ روحي به خاطر برخورد مسوولان پارس و فدراسيون بسيار ناراحت بود. او در عربستان در پست توپ پخش كن بازي ميكرد كه تجربهي چنداني نداشت و نميتوانست آن مومنزاده هميشه باشد.
پيمان صادقي بازيكن كند اما، موثر است او در عربستان عملكرد خوبي داشت اما، روند كند تيمي پارس را كندتر ميكرد و همين باعث ميشد حملههاي زيادي از اين تيم از دست بروند چون سرعت كافي براي رسيدن توپ به خط حمله وجود نداشت.
مسوولان تيم پارس جنوبي بازيكنان كمكي را به اين تيم اضافه كردند اما، هيچ يك از اين بازيكنان، در حد يك ايراني نبودند و در واقع بازيكنان در جه دو جايگزين بازيكنان درجه دو پارس جنوبي شدند. اين جايگزيني اشكالي داشت و آن اين بود كه بازيكنان تازه وارد با ديگران ناهماهنگ بودند و اگر همان بازيكنان خود پارس بودند شايد نتايج بهتري بدست ميآمد چون حداقل يك سال در كنار هم تيميهاي خود بازي كرده و آشنا شده بودند.
حسين هزاردستان كه دو سال قبل به خاطر استفاده از مواد نيروزا از ميادين دور بود به يكباره وارد ليست اعزامي پارس به جام باشگاههاي آسيا شد تا ناكاميهاي اين تيم پريال و كوپال شركت نفت را كامل كند.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|11|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 251]