واضح آرشیو وب فارسی:مهر: برخورد غيرصادقانه با گره ترافيكي تهران كه هر روز كورتر ميشود
رسول عباسي (مديركل حمل و نقل سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور): حمايتهاي جدي دولتي كه رئيس آن، خود پيشتر شهردار تهران بوده و بنا بر ملاحظات علمي و دانشگاهي نيز در زمينه حملونقل صاحبنظر است، با آنكه طي 3 سال اخير نسبت به مدت مشابه دورههاي قبل در كلانشهرها از جمله تهران از رشد قابلتوجهي برخوردار بوده است، اما بهدليل سوء مديريت و غيرتخصصي بودن عملكرد مسئولين حوزه حملونقل و ترافيك شهرداري تهران و عدم وجود برنامه ريزي جامع در مديريت حمل ونقل شهري تبعات مثبت متناسب با هزينههاي انجام شده را درپي نداشته است.
استفاده مردم از وسايل حملونقل عمومي رشد منفي داشته است، اين در حالي است كه با توجه به تحويل بيش از 2700 دستگاه اتوبوس در مدت فعاليت دولت نهم به شهرداري تهران، عمر ناوگان اتوبوسراني اين شهر نسبت به گذشته بيش از 6 سال جوان شده است. اين يعني ناوگان اتوبوسراني تهران توان و كارايي بيش از آنچه كه مسئولين شهري تهران اعلام كردند، دارد.
با اين حال، عدم برنامهريزي و شبكهبندي توسط مسئولين امر، شهروندان تهراني را از اين امكانات و خدمات بيبهره ساخته و شيريني حمايت دولت از حمل ونقل عمومي تهران را به كام شهروندان اين شهر، تلخ كرده است، بهطوري كه هنوز سرگرداني در ايستگاهها ادامه دارد.
مشكلات ترافيكي تهران هر روز بدتر از ديروز
از طرفي مشكلات حمل ونقل و ترافيكي تهران روز به روز بيشتر مي شود، عليرغم اينكه مسئولين شهرداري تهران در مصاحبه هاي خود با ارائه آمارهايي، عملكرد خود را مثبت جلوه ميدهند اما مشكل هنوز باقي است.
در تهران 22 كمسيون توافقات در 22 منطقه شهرداري تهران مثل 22 چاه نفت مختص و در اختيار شهردار تهران در 3 سال گذشته و هم اكنون بدون نظارت و فقط با هدف درآمدزايي شهرداري با يك عده خاص مشغول فعاليت هستند كه اين تخلفات اكثراً در مراكز تجاري و اداري صورت مي پذيرد. حذف فضاي پاركينگ مورد نياز و پيش بيني شده، تبديل فضاي پاركينگ به تجاري غيرمجاز و ساير كاربريهايي كه براي برخي شهروندان خاص منافع داشته و براي شهرداري تهران نيز درآمد دارد، جزء اين موارد است. غافل از اينكه حذف پاركينگ ضمن ايجاد مراكز توليد سفر، در افزايش گرههاي ترافيكي نقش مستقيم دارد در صورتي كه اين امر بر خلاف ضوابط و مقررات شهرسازي و نظر كارشناسان حملونقل است. اين موارد در مراكز شهر و محدوده هاي تجاري كاملاً براي شهروندان تهراني آزاردهنده است.
مسئول كيست؟
اما واقعاً چه كسي مسئول اين نابساماني در ترافيك شهري است، آيا شهرداري هيچ وظيفهاي در برخورد با تخلفات ساختماني از جمله تخلفاتي كه در افزايش مشكلات ترافيك مؤثر هستند، ندارد، درآمدزايي به چه قيمتي؟! كوچههاي فرعي و محل بازي كودكان تبديل به محل تجمع خودروها شده است. با توجه به اينكه چند برابر درآمد بهدست آمده از طريق توافقات ذكر شده بايد صرف كرد تا بتوان گوشه اي ازآن مشكل توليد شده براي شهروندان را حل كرد. در برخي موارد خسارت وارده ناشي از اين توافقات غير قانوني به شهروندان غيرقابل جبران است.
شهرداري تهران در حل مشكل ترافيكي تهران صادقانه برخورد نمي كند از جمله در فرهنگ سازي و برنامه ريزي در راستاي روان سازي ترافيك به اندازه جمع آوري زباله بازيافت و پسماند شهري در 3 سال گذشته سرمايه گذاري نكرده است. در صورتي كه شهرداري امكانات فراواني در اختيار دارد زيرا شهرداري بهجاي صدور مجوز تبليغات اجناس خارجي بيارزش در بدنه اتوبوسها و ساير مناظر شهري كه متأسفانه نقش اساسي درنشر فرهنگ مصرفگرايي در جامعه دارد، ميتواند در امر فرهنگسازي و رشد اعتلاي فرهنگ شهروندان تهراني برنامهريزي و گامهاي اساسي بردارد.
نظرات كاربران:
يکشنبه|ا|11|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 281]