واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ديدار اعضاي كنگره بين المللي ابن شهرآشوب با چند تن از آيات عظام
اسفندياري طبسي - اعضاي كنگره بين المللي بزرگداشت علي بن شهرآشوب روز دوشنبه و سه شنبه با آيات عظام مكارم شيرازي، صافي گلپايگاني جوادي آملي ، سبحاني ، مقتدايي و علوي گرگاني ديدار كردند. به گزارش خبرگزاري ها، آيت ا...مكارم شيرازي ابن شهرآشوب را يكي از علماي برجسته قرن ششم دانست كه توانست در اين قرن توفاني اسلام و تشيع را زنده بدارد. ايشان برگزاري كنگره بزرگداشت را نوعي اداي حق اين بزرگان توصيف و اظهار اميدواري كرد آثار ابن شهرآشوب توسط اين كنگره احيا شود. آيت ا...صافي گلپايگاني هم بزرگداشت اين شخصيت ها را ترويج مكتب اهل بيت (ع) برشمرد و گفت: همه آثار علمي ابن شهرآشوب از جمله مناقب و متشابهات القرآن وي معروف است و نشان دهنده دانش بالاي تفسيري او محسوب مي شود. آيت ا...علوي گرگاني هم علامه شهرآشوب را رجال و فقيهي توانا در عصر و زمان خودش توصيف كرد.
هم چنين آيتالله جعفر سبحاني از مراجع تقليد هم شامگاه دوشنبه در ديدار اعضاي برگزار كننده همايش ابن شهر آشوب اظهار داشت: يكي از شخصيتهاي بزرگ جهان اسلام و تشيع مرحوم ابن شهر آشوب است او متولد 488 و متوفي 588 قريب صد سال و چند ماه عمر كرده است و بيشتر عمر خود را در بلاد عرب گذرانده در دمشق و بغداد چون در آنجا خطيب بوده و سخنراني ميكرد و خطابههاي او بهترين خطابههاي دوران آن زمان بود، به قدري اين مرد عظيم و عجيب است كه مخالفان از قلم و بيان او در آن زمان در هراس بودند چون از هر نظر فرد جامعي بود.اين مرجع تقليد تصريح كرد: ابن شهر آشوب در حديث، محدثي عاليمقام بود، در خطابه خطيبي عظيم، در تفسير همچنين، در رجال كتاب متمم شيخ طوسي را نوشته، يك انسان جامع به تمام معناست، معرفي چنين افرادي افزون بر افتخارات استاني براي مازندران، افتخار شيعه است و نسل جديد را آشنا كردن با اين شخصيت بسيار مهم است.وي ادامه داد: ايشان در شيعه همانند خطيب بغدادي در ميان اهل سنت است اگر واقعا چنين منزلتي را دارد مناقبش به صورت روشن چاپ شود، چاپ جهان پسند كه همگان بتوانند از آن بهره ببرند، رسالهاي كه ايشان نوشته است در حقيقت متمم رجال شيخ است و اين كتاب بايد به صورت زيبا چاپ شود. مرجع تقليد جهان تشيع با اشاره به شخصيت علمي ابن شهرآشوب ساروي مازندراني از مسئولان فرهنگي كشور خواست تا تمام كتب علمي اين عالم شهير خطه مازندران را چاپ و انتشار دهند.
آيت ا... عبدا... جوادي آملي هم در ديدار اعضاي كنگره بين المللي ابن شهرآشوب ساروي مازندراني كه نماينده ولي فقيه در مازندران نيز در اين جلسه حضور داشت، افزود: محمد ابن علي ابن شهرآشوب ساروي مازني توانست يك قرن زندگي با بركت علمي فراواني داشته باشد.
ايشان همچنين به مسئولان وزارت خارجه پيشنهاد داد كه در حوالي محل دفن آن عالم شهير در حلب حوزه علميه مناسب، رواق شايسته و بارگاه رفيعي ايجاد تا همه جهان تشيع مشمول بركات و شناخت اين عالم جليل القدر استان علويان شوند. آيت ا... مرتضي مقتدايي هم قبل از ظهر ديروز سه شنبه در ديدار اعضاي كنگره بين المللي ابن شهرآشوب ساروي مازندراني و آيت ا... طبرسي، نماينده ولي فقيه در استان مازندران با وي، ابن شهرآشوب را عالمي جليل القدر و جامع در علم و عمل عنوان و تصريح كرد: با برگزاري اين كنگره بايد شخصيت اين عالم بزرگ آن طور كه بايد نشان داده شود.
وي احياي اين بزرگان را احياي علم، سنت و علماي تشيع عنوان كرد و گفت: برگزاري كنگره اي براي اين شخصيت عظيم اسلامي و از علماي بزرگ حدود هزار سال قبل براي شما يك توفيق است و اين كار را بايد از افتخارات دوران زندگي خود بدانيد و با نشاط به آن بپردازيد.مديركل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران و از اعضاي ستاد برگزاري كنگره در ديدار با آيت ا...مكارم شيرازي گزارشي از روند برگزاري اين همايش ارائه داد و با اشاره به اين كه كنگره از سوي دبيرخانه شوراي فرهنگ عمومي استان مازندران و با حمايت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار مي شود، گفت: فراخوان كنگره براي ارسال مقاله به تمامي مجامع علمي استان هاي كشور و حدود ۸۰ كشور جهان ارسال شده است.وي زندگي و شخصيت، انديشه ها، اوضاع سياسي، اجتماعي و كتاب شناسي ابن شهرآشوب را چهار محور اصلي اين كنگره برشمرد.
لازم به ذكر است، ابن شهرآشوب در سال ۴۸۸ه. ق در بغداد و به قولي در ساري متولد شد و از محضر استاداني چون ابوعلي طبرسي صاحب مجمع البيان، ابومنصور طبرسي صاحب احتجاج، ابوالفتوح رازي و قطب راوندي بهره برد.او علاوه بر تربيت شاگردان آثاري چون متشابه القرآن و مختلفه و مناقب آل ابي طالب را تاليف كرد. سرانجام اين فقيه و عالم فرزانه در سال ۵8۸ در شهر حلب به ديار باقي شتافت.
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]