تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات عقل تحمّل نادانان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826551125




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به دلايل گرايش روز افزون مردم جهان به‌معنويت خيز جهان به سمت معنويت


واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: نگاهي به دلايل گرايش روز افزون مردم جهان به‌معنويت خيز جهان به سمت معنويت
محسن عباسي
انسان همواره نياز به معنويت و ارتباط با ماوراي جهان مادي دارد. هيچ كس نمي تواند خود را تنها سرگرم دنيا و امور دنيوي كند.
حتي كساني كه موفقيت هاي زيادي در زندگي به دست مي آورند، پس از مدتي از آن خسته و دلزده شده و گويا گم كرده اي دارند كه به درستي نمي دانند چيست.
پس انسان ها در هر شرايطي در جستجوي فراروي از محدوديت جهان مادي هستند، اگر معنويت حقيقي را پيدا كنند كه بهره مند خواهند شد، در غير اين صورت سرابي از معنويت براي خود مي سازند و به سوي آن حركت مي كنند.
دنياي متمدن به‌واسطه يك اشتباه، دين را در جامعه نابود كرد .
با نابودي دين در جامعه، بشر از فطرتش دور ماند و دنيا با مشكلات بسيار بسيار جدي روبه رو شد.اين مشكلات دنيا را به مخاطره انداخت كه مباحثي چون پايه خانواده، اخلاق، محيط زيست، همزيستي مسالمت آميز، صلح جهاني و... از مهمترين چالشهاي بشر شد چراكه انسان در اين دوره نسبت به همه چيز تعدي كرد.
از آن پس بود كه بزرگان انديشه جهان ديدند كه با اين روند بشر تا چندي ديگر نابود مي شود بنابراين تصميم به جايگزيني مفاهيمي به جاي دين گرفتند كه يكي از آن مسئله «معنويت» بود.
لذا امروز بشر با معنويت در پي تجديد بناي تخريب شده دين است.در اين ميان سرخوردگي از اديان بزرگ مثل مسيحيت يا تبليغات سوء و ارائه نادرست معارف ديني مثلا درباره اسلام، زمينه ساز استقبال گروهي از مردم از معنويت هاي نوظهور شده است.
در اين شرايط ضعف معرفت و سستي ايمان باعث شد كه پيروان يك دين به تلفيقي از دو يا چند دين دست بزنند و اديان ساختگي را به وجود آورند.
همين پديده گاهي به اينجا مي رسيد كه باورها و مناسك اديان را كنار گذاشته و به يك حس دروني و خيال خوش از معنويت راضي مي شدند و جنبشي صرفا معنوي پديد
مي آوردند.
اتفاقا اين نوع دوم بسيار بيشتر طرفدار پيدا كرد و از اين رو بيشتر اين جريان ها در حدي نيستند كه آنها را بتوان دين ناميد.
بلكه رويكردي معنوي به جهان، انسان و زندگي دارند. مثلا انسان را موجودي بزرگ، راز آميز و سرشار از نيروهاي ناشناخته مي دانند. يا همين نگاه پر از شگفتي را به جهان هستي يا طبيعت پيدا كرده اند بدون اينكه هيچ اعتقادات و يا مناسك مذهبي مشخصي داشته باشند.
اگر اعتقادات و مناسك زايد بود كه پيامبران الهي و اديان بزرگ شامل اين موضوعات نبود.
البته اين مطلب مفصل است و در جاي خود بايد اثبات شود.بشر در قرون وسطي به دليل سختگيري هاي كليسا از دين زده شد و بعد از آن با فاجعه هاي مختلف روبه‌رو و متوجه شد كه به دليل دوري از دين دست به تخريب همه چيز زده است. بنابراين الان بشر به يك نقص رسيده است؛ هرچند كه هنوز برخي نمي خواهند به شكل درست اين نقص را جبران كنند بلكه مي خواهند با معنويتهاي كاذب نياز بشر را به صورت غيرواقعي رفع كنند.
بشر به معنويت نياز دارد ولي بايد به معنويتي كه جزئي از اديان است برگردد.
گرايش به عرفان و معنويت ناشي از فطرت خداجو و حقيقت طلب انسان است كه در مواردي به انحراف كشيده شده و سر از عرفان هاي ساختگي در مي‌آورد.نبود آگاهي كامل از دين در ميان افراد جامعه يكي از دلايل گرفتار شدن آنها در دام معنويت هاي غير ديني است.
اگر تمام ابعاد دين به‌طور صحيح و كامل براي مردم تبيين شود انسان ها مي فهمند كه مي توانند گمشده فطري خود يعني معنويت را در دين اسلام بيابند.
بسياري از افراد به‌خاطر نا آگاهي نسبت به زواياي مختلف اسلام ، براي پر كردن خلأ معنويت در وجود خود به سراغ اديان و معنويت هاي مختلف مي روند اما وقتي با تهي بودن آنها مواجه مي شوند از اصل ديانت بريده و دچار سردرگمي مي شوند.عرفان‌هاي نوظهور با نشان دادن جذابيت هايي، به جذب افراد مي‌پردازند اما مشاهده بي پايه بودن ادعاهاي اين مدعيان موجب سرخوردگي پيروانشان مي شود.
معنويت مدرن بر پايه‎‎هايي استوار است كه مدرنيته غرب روي آن بنا شده. اگر مدرنيسم غرب را بر اصولي مانند اومانيسم، سكولاريسم و ليبراليسم و برخي از پايه‎‎هاي ديگر برقرار بدانيم، معنويت مدرن نيز بر همين پايه‎‎ها استوار است، يعني معنويت مدرن يك معنويت اومانيستي است، يك معنويت سكولاريستي است؛ لذا بعضي‌‏‎ها هم به فرقه‎‎هاي عرفاني، فرقه‎‎هاي سكولار و معنويت ليبراليستي مي‌گويند؛ البته با تعاريف خاصي كه از اومانيسم، ليبراليسم و سكولاريسم مي‌شود. فرقه‎‎هاي نوپديد كه از آن به عرفان‌‏‎هاي كاذب تعبير مي‌شود، در حقيقت فرقه‎‎هايي هستند كه معنويت عرضه شده از سوي آنها معنويت مدرن است؛ معنويتي كه مبتني بر مباني اومانيستي، سكولاريستي و ليبراليستي است. مديران فرهنگي در دنياي غرب كوشيدند گرايش معنوي مردم را مديريت كنند و به‎سمت‌و‌سوي معنويت مدرن با توليد و اشاعه فرقه‎‎هاي گوناگون بكشند و تا براي‎شان امكان داشت، بر تعداد اين فرقه‎‎ها افزودند.‏

سه|ا|شنبه|ا|13|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: رسالت]
[مشاهده در: www.resalat-news.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن