واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس سازمان جهاد كشاورزي فارس خبر داد
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان فارس از استفاده انرژيهاي پاك در بخش كشاورزي اين استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از شيراز به نقل از روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي استان فارس، مهرزاد خرد در جلسه ستاد هدفمندي يارانهها در بخش كشاورزي استان فارس اظهار داشت: كاهش قيمت تمام شده محصولات كشاورزي در كنار اجراي قانون هدفمندي يارانهها به صورت جدي در دستور كار قرار دارد و بايد ترتيبي اتخاذ شود تا با حمايت گسترده بتوان قيمت تمام شده محصولات را كاهش داد تا ضرر و زياني متوجه كشاورزان نشود.
خرد روي آوردن به كشاورزي حفاظتي را مهمترين دستاورد مثبت اين قانون عنوان كرد و بيان داشت: در راستاي اجراي قانون هدفمندي يارانهها، عمليات كشاورزي حفاظتي به روي 155 هزار و 431 هكتار از اراضي صورت پذيرفته كه سبب كاهش 25 درصدي مصرف كود و 14 درصدي مصرف آب شده است.
وي تصريح كرد: همچنين استان فارس با اجراي كشاورزي حفاظتي، حفظ بقاياي گياهي و استفاده از شيوههاي نوين آبياري توانسته است 7 هزار و 213 ميليون متر مكعب آب صرفهجويي و ميزان مصرف كود را نيز به 6،9 ميليون كيلو گرم كاهش داده و فارس را به عنوان يكي از استانهاي پيشرو در زمينه توليد محصول سبز و ارگانيك در سطح كشور معرفي كند.
جذب صددرصدي تسهيلات تامين نقدينگي خريد سوخت
رئيس سازمان جهاد كشاورزي فارس با بيان اينكه در جذب تسهيلات تامين نقدينگي خريد سوخت به كشاورزان، رتبه نخست كشوري را داريم، گفت: پس از اجراي قانون هدفمندي يارانهها و مديريت سوخت، استقبال كشاورزان در به كارگيري ماشينها، ادوات جديد و فناوريهاي نوين با مصرف سوخت پايين، افزايش قابل توجهي داشته است.
وي تصريح كرد: در اين راستا، فارس با به كار گيري 400 كمباين مدرن و منطبق با فناوري روز سبب كاهش از هفت درصد به دو درصدي ريزش غلات كشور و جلوگيري از هدررفت غلات به ميزان 96 هزار تن شده است.
خرد علاوه بر كاهش بار تردد ادوات و ماشينآلات در اراضي زراعي، كاهش 75 درصدي زمان عمليات زراعي را از ديگر نتايج مثبت روي آوردن به كشاورزي حفاظتي دانست و گفت: كشاورزي حفاظتي همچنين سبب كاهش 479 هزار و 244 ساعت در تهيه زمين و كاشت محصولات زراعي در استان فارس شده است.
تاثير مثبت قانون هدفمندي يارانهها بر صنعت دام و طيور
رئيس سازمان جهاد كشاورزي فارس اظهار داشت: با اجراي طرح بهينهسازي مصرف سوخت در واحدهاي مرغداري استان فارس سرانه سوخت مصرفي جوجه در طول دوره پرورش از 1،5 به هشت ليتر رسيده و كاهش سوختي معادل 6 ميليون و 500 هزار ليتر را در پي داشته باشد كه اين امر سبب شده تا شاخص كارايي نيز از 150 به 200 ارتقا يابد.
خرد بيان داشت: توليد گوشت مرغ استان فارس در سال آغاز هدفمندي يارانهها نيز رشدي معادل 12 درصد را نشان ميدهد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي فارس ادامه داد: همزمان با اجراي اين قانون، رتبه فارس در توليد گوشت قرمز نيز به جايگاه نخست ارتقا يافت.
خرد گفت: در راستاي اجراي قانون هدفمندي يارانهها، طرح افزايش دام سبك پربازده به مرحله اجرا در آمد كه سبب افزايش ظرفيت توليد گوشت اين استان به 121 هزار كيلوگرم شد.
وي ايجاد خلاقيت و توليد محصول جديد را از ديگر آثار مفيد و مثبت قانون هدفمندي رايانهها عنوان كرد و ابراز داشت: پس از اجراي اين قانون، براي نخستين بار در فارس خوراك دام با استفاده از ضايعات كشاورزي توليد شد كه همراه با غنيسازي، افزايش ضريب جذب و كاهش قيمت تمام شده، توليد شده بود.
استفاده از انرژيهاي پاك
رئيس سازمان جهاد كشاورزي فارس خاطرنشان كرد: اجراي اين قانون سبب گرايش صنايع كشاورزي به سوي استفاده از انرژي پاك (گاز) شده است.
خرد افزود: پس از اجراي اين قانون مصرف برق به ميزان قابل توجه كم شده و بيش از 70 درصد صنايع تبديلي كشاورزي از بانك خازني براي كاهش مصرف برق استفاده ميكنند، به طوري كه براساس آمار از زمان اجراي قانون هدفمندي يارانهها ميزان مصرف سوخت بخش كشاورز ي در 9 ماه اجراي آن، 23 درصد كاهش نسبت به سال 89 نشان را ميدهد.
جذب صد در صدي تسهيلات بهينهسازي گلخانهها
رئيس سازمان جهاد كشاورزي فارس در ادامه تشريح دستاوردهاي قانون هدفمندي يارانهها، گفت: فارس توانسته است تسهيلات بهينهسازي واحدهاي گلخانهاي و قارچهاي خوراكي را به صورت صد درصد جذب كند.
خرد بيان داشت: پس از اجراي قانون هدفمندي يارانهها، به منظور اصلاح و احياي باغات نيز 363 كارگاه آموزشي و كلاسهاي آموزشي علمي و عملي برگزار شده است.
آبياري نوين و صرفهجويي در ميليونها ليتر آب
خرد در ادامه سخنان خود گفت: استان فارس پس از اجراي قانون هدفمند كردن يارانهها با توسعه 20 هزار هكتار تسطيح ليزري در اراضي زراعي موجبات صرفهجويي 60 ميليون متر مكعبي آب را فراهم كرده است.
وي تصريح كرد: با استفاده از محل تسهيلات هدفمندي يارانهها، بيش از 300 طرح به مبلغ 25 ميليارد ريال را براي تجهيز كشاورزي هزينه كرده و با اجراي 300 كيلومتر كانال بتوني و افزايش راندمان آبياري از 30 درصد به 65 درصد در 30 ميليون متر مكعب آب صرفهجويي به عمل آمده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي فارس افزود: فارس با توسعه 17 هزار هكتار آبياري نوين سبب صرفهجويي 80 ميليون متر مكعب و با اجراي 670 كيلومتر خطوط انتقال آب با لوله به جاي كانالهاي سنتي سبب صرفهجويي 94 ميليون متر مكعبي شده است.
خرد در پايان تصريح كرد: در بخش آب و خاك نيز 264 ميليون متر مكعب آب صرفهجويي به عمل آمده است.
انتهاي پيام/ش30
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]