واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: چهرههاي برتر ICT سال را در بخش خصوصي ميجوييم
با معرفي چهره سوم يعني آقاي سعيدي در حقيقت وارد انتخاب در بخش خصوصي ميشويم كه به نظرم بسيار بيشتر از بخش دولتي بايد به آن توجه شود و اين مساله در انتخاب دورههاي بعدي با جديت دنبال خواهد شد.
صاحب امتياز و مدير مسئول ماهنامه دنياي كامپيوتر و ارتباطات:
چهرههاي برتر ICT سال را در بخش خصوصي ميجوييم
فناوران اطلاعات
بعد از 2 دوره انتخاب چهره سال براي حوزه ICT، امسال نيز اين ابتكار براي سومين بار توسط ماهنامه دنياي كامپيوتر و ارتباطات انجام گرفته است و بناست در مراسمي از امير حسين سعيدي نائيني به عنوان چهره برگزيده قدرداني شود.
انتخاب سعيدي به عنوان رييس سازمان نظام صنفي رايانهاي كشور، در حالي كه روزهاي پاياني مسووليتش را طي ميكند، ميتواند نمايانگر اين نكته باشد كه در گزينشهاي بعدي، بخش خصوصي در كانون توجه قرار ميگيرد. درباره ساز و كار اين انتخاب با محمود اروجزاده، صاحب امتياز و مدير مسئول اين ماهنامه گفتوگويي كردهايم كه در ادامه ميخوانيد.
• ايده انتخاب چهره آي.تي سال را در ماهنامه دنياي كامپيوتر و ارتباطات از چه زماني دنبال ميكرديد؟
ببينيد اساسا يكي از كاركردهاي مهم رسانهها توجه به عامل تاثيرگذاري است، يعني اگر رسانهها و مطبوعات در چرخه كار خودشان توجهي به ميزان تاثيرگذاري خروجيشان نكنند و فقط سرگرم كار باشند، به نظرم نوعي نقض غرض خواهد بود. اين مسئله در حوزه كاريشان هم صادق است، يعني طبيعي است كه در هنگام انتخاب و انعكاس اخبار مربوط به وقايع گوناگون، خبرها و اطلاعاتي را گزينش و منتشر ميكنند كه داراي وزن تاثيرگذاري بيشتري باشد، پس اين فاكتور توجه به تاثيرگذاري جزو ماهيت كار رسانهاي و مطبوعاتي خواهد بود. در اين ميان حتما افراد و چهرههاي شاخص و تاثيرگذار هم جاي خود را دارند.
با اين مقدمات بايد بگويم كه ايده اين انتخاب، تقريبا از زمان شروع به كار مجله يعني بيش از هشت سال پيش وجود داشت، اما در آن زمان اين حوزه آنچنان بزرگ و متنوع و وسيع نبود كه بتوان چهرهاي در ابعاد ملي در آن يافت، چند سالي گذشت تا تحرك در اين حوزه بيشتر شد و صنعت آي.تي توانست بيشتر پابگيرد و رشد كند، در آن زمان ديگر كاملا ميشد اين ايده را عملي كرد كه تقريبا در اوج بروز آثار برنامه ملي تكفا بود.
• و انتخاب اول كه نصرالله جهانگرد بود.
بله همينطور است. با شاخصهاي مورد نظرمان، بهترين و مناسبترين انتخاب آن زمان مهندس جهانگرد بود، در پايان سال 1384
• شاخصهاي مورد نظر ماهنامه در اين انتخاب چيست؟
از ديد ماهنامه دنياي كامپيوتر و ارتباطات، شاخصهاي اصلي مورد نظر در انتخاب چهره سال عبارتست از مطرح بودن و موثر بودن در حوزه آي.سي.تي، و فعاليت و تلاش براي گسترش صنف يا صنعت يا بازار اين بخش.
• اما سال بعد چهرهاي معرفي نشد.
بله، حتما بهخاطر داريد كه در سال بعد و در پي تغيير و تحولات در دولت، بخش آي.تي دچار ركود شديدي شد و فعاليتها غالبا به حالت تعليق درآمد. عدم انتخاب چهره آي.تي در آن سال، به اين معنا بود كه فعاليتي قابل توجه در اين عرصه ديده نميشود و نتيجتا چهرهاي را هم نميشود يافت، ضمن اينكه در دل خود انتقادي از اين ركود و سكون را هم داشت.
• چرا در انتخاب دوم به سراغ مجلس رفتيد؟
واقعيت اين است كه همانطور كه خودتان هم بهخوبي ميدانيد، دولت و دستگاههاي اجرايي عملا دچار رخوت و بيتحركي شده بودند و هيچ برنامه و كار جدي و تحركي ديده نميشد و اكثر پروژهها و طرحهاي در دست اجرا متوقف شده بود، و تنها صداي جدي و موثري كه در اين حوزه شنيده ميشد، از مجلس و از سوي كميته مخابرات بود. به اين دليل دكتر صادقزاده به عنوان چهره آي.سي.تي سال 1386 انتخاب شد.
• اما اينكه پس از انتخاب در زمينه آي.تي سال بعد به انتخاب در زمينه مخابرات پرداختيد به نظرتان سازگار است؟
ببينيد البته اينكه كميته مخابرات مجلس عمدتا به بحث مخابرات ميپرداخت، اشكال واردي است و اميدوارم در آينده اين كميته به بحث آي.تي هم توجه داشته باشد، دكتر صادقزاده هم بيشتر روي مخابرات مانور ميداد، اما اتفاقا از آنجا كه زمينه فعاليت مجله ما هم آي.تي و هم سي.تي است، يعني هم آي.تي و هم مخابرات را پوشش ميدهد، بنابراين ايده ما در مجله براي انتخاب چهره از همان ابتدا انتخاب چهره آي.سي.تي بود، كه با برگزيدن آقاي جهانگرد از آي.تي شروع شد و با برگزيدن آقاي صادقزاده در سي.تي تكميل شد. از اين به بعد هم طبق تعريف اوليه، هر دو حوزه مدنظر ما خواهد بود و چهرههايي در هر دو عرصه انتخاب خواهد شد.
• تاثير اين اقدام را چه ميدانيد؟
انتخاب چهرههاي موثر اقدامي است كه در دنيا نيز رايج است، اينها البته اقداماتي نمادين است اما نوعي نشانهگذاري و ارجگذاري است و به نظرم حتما به ترغيب و تشويق چهرهها و تصميمگيران و تصميمسازان و سياستگذاران منجر ميشود كه ببينند جامعه در قبال تلاش آنها بيتفاوت نيست، اين امر هم بهنوبه خود باعث تحرك بيشتر در اين عرصه و بزرگتر شدن بازار و صنعت ميشود.
من با اينكه خودم شكي در اين اثرگذاري نداشتم، اما برايم شنيدنش از زبان دكتر صادقزاده خيلي دلنشين بود كه ايشان ميگفت اين انتخاب را به انتخابها و تقديرها و تشويقهاي رسمي دولتي ترجيح داده است.
• آيا اين انتخابها از ديد شما معناي ارزشگذاري هم دارد؟
ببينيد در خيلي انتخابهاي رايج در دنيا، اصولا ارزشي مطرح نيست و حتي گاهي فردي كه از نظرشان منفي است را فقط به اين دليل كه چهره شده و در رسانهها مطرح است انتخاب ميكنند و نمونههاي آن را حتما شما هم سراغ داريد. انتخاب ما براي چهره آي.تي تاثيرگذاري مثبت است، اما طبيعي است به معناي بدون انتقاد بودن هم نيست. مثلا در زمان انتخاب اول، مجله ما ضمن آنكه سياستگذاريها در عرصه فناوري اطلاعات و ارتباطات را معرفي و تحليل ميكرد، هر زمان كه لازم ميديد نقد و انتقادات را هم منتشر ميكرد و اتفاقا اين نكته در زمان انتخاب اول براي برخي دوستان و همكارانم جالب بود.
• اما در مورد انتخاب آقاي سعيدي بگوييد.
بله فكر ميكنم از هر زاويهاي كه نگاه كنيم، مهندس سعيدي بهترين گزينه براي انتخاب چهره آي.سي.تي امسال است. آقاي سعيدي در اين حوزه به خصوص در تقويت بخش خصوصي نقش غيرقابل انكاري داشته است كه شايد بتوان مهمترين خروجي آن را در شكل دادن به سازمان نظام صنفي رايانهاي دانست و اين كار يعني كار جمعي و سامان دادن به يك تشكل بزرگ در كشوري مانند ما بسيار دشوار است. الان كه در حال تغيير و تحول در اين سازمان هستيم و دوره جديد مديريت آن شروع به كار ميكند، اين نهاد شكل خوبي گرفته و اين موضوع قطعا مرهون تلاش آقاي سعيدي هم هست. به اين جهت ماهنامه دنياي كامپيوتر و ارتباطات، عنوان چهره آي.سي.تي سال 1387 را به ايشان داد.
• پس انتخاب چهره آي.سي.تي فقط محدود به مديران دولتي نيست؟
نه ابدا، با معرفي چهره سوم يعني آقاي سعيدي در حقيقت وارد انتخاب در بخش خصوصي ميشويم كه به نظرم بسيار بيشتر از بخش دولتي بايد به آن توجه شود و اين مسئله در انتخاب دورههاي بعدي با جديت دنبال خواهد شد.
يکشنبه|ا|11|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 350]