واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: نگاهي به گزينههاي احتمالي اكران نوروزبهار سينما با اكران 5 فيلم مهم
فيلمهاي درباره الي، شبانه روز، وقتي همه خوابيم، اخراجيها 2و سوپر استار مهمترين گزينههاي حضور در اكران نوروز هستند. به نظر ميرسد سينماي ايران باز قرار است دار و ندارش را در تعطيلات عيد خرج كند
نگاهي به فهرست فيلمهايي كه احتمالاً نوروز 88 به نمايش درميآيند نشان ميدهد اين آثار با توجه به تنوع مضامين، جوايز و حاشيههاي جذاب ميتوانند مخاطبان را به سالنهاي سينما كشانده و به اين فصل رونق دهند. در فاصله چند هفته اي مانده تا نوروز و تغيير اكران به رسم سالهاي گذشته هنوز فهرست قطعي فيلمهايي كه قرار است آغازگر فصل سينمايي سال 88 باشند مشخص نيست.
هر چند از زمان برگزاري جشنواره بيست و هفتم فجر و حتي پيش از آن صحبت از اكران احتمالي چند فيلم در نوروز 88 بود، اما اين احتمال به قطعيت نرسيد. به اين شكل با وجود اعلام آمادگي غيررسمي پنج فيلم براي نمايش نوروزي هنوز منابع رسمي اين اخبار را تأييد نكرده و تكليف اكران نامشخص است.
در اين ميان با توجه به گزينههاي احتمالي نمايش نوروزي ميتوان مروري كوتاه بر اين آثار داشت. در اين بررسي آثار با توجه به تنوع مضموني، بازتاب جشنوارهاي فيلمها، تناسب با ايام عيد و تعطيلات خانوادهها و البته انديشيدن به تمهيدي براي رقابت با تلويزيون ارزيابي ميشوند كه در ايام نوروز به طور نامحدود فيلم و مجموعه ايراني و خارجي پخش ميكند.
شبانهروز
دومين فيلم اميد بنكدار و كيوان عليمحمدي از جمله گزينههايي است كه از زمان ساخت صحبت اكران نوروزي آن مطرح بود. فيلمي كه با توجه فهرست پرتعداد بازيگران چهره سينما، حال و هواي عاشقانه فيلم، تنوع خطوط روايي براي درگير كردن سلايق مختلف و البته ساختار تصويري و خاص ميتواند مخاطب نوروزي را به سينماها بكشاند.
بازيگراني چون نيكي كريمي، مهتاب كرامتي، مهناز افشار، پارسا پيروزفر (پس از چند سال دوري از سينما)، محمدرضا فروتن، حامد بهداد (با گريمي خاص در نقشي خاص)، حميدرضا پگاه و... با نقشآفريني متفاوت با كارنامه تثبيت شده خود از جمله برگهاي برنده "شبانهروز" هستند.
در اين ميان بازتاب جشنوارهاي فيلم كه مورد توجه نسبي منتقدان و مخاطبان قرار گرفت، جوايزي كه از جشنواره بيست و هفتم فجر گرفت و حاشيههاي ايجاد شده از جمله مواردي هستند كه ديدن اين فيلم را توصيه ميكنند. سيمرغ بلورين بهترين فيلمبرداري براي مرتضي پورصمدي و نامزد شدن در بخش بهترين چهرهپردازي و طراحي صدا در كنار نامزدهاي غايب اين فيلم در رشتههاي مختلف از امتيازهاي بالقوه آن است. اين فيلم استعداد آن را دارد كه با تغيير ذائقه مخاطبان و بها دادن به فرصتي كه با آنها سهيم ميشود پايهگذار گيشه مناسب يك فيلم ساختارمند باشد.
درباره الي
چهارمين فيلم اصغر فرهادي از گزينههايي است كه هر چند به عنوان اكران نوروزي مطرح است اما با توجه به حرفهاي كارگردان و تهيهكننده احتمال نمايش آن ضعيف است. فرهادي نويسنده و كارگردان و سيدمحمود رضوي تهيهكننده فيلم در نشست رسانهاي به اكران نوروزي آن اشاره كردهاند، اما با توجه به فضا و حال و هواي تلخ فيلم، آنها تابستان را فصلي مناسبتر براي نمايش دانستهاند.
اين فيلم با توجه به حاشيههاي ايجاد شده و روندي غيرمعمول كه براي حضور در جشنواره بيست و هفتم فجر طي كرد و رئيس جمهوري و وزير ارشاد را به تعامل كشاند، خود به خود كنجكاويبرانگيز است، اما مهمتر اينكه "درباره الي" در حاشيههاي خود متوقف نماند و بازتاب نمايش آن در جشنواره نشان داد ويژگيهاي بالقوه براي درگير كردن مخاطب دارد.
خرس نقرهاي بهترين كارگرداني پنجاه و نهمين جشنواره فيلم برلين براي فرهادي، سيمرغ بلورين بهترين كارگرداني از بيست و هفتمين جشنواره فجر و سيمرغ فيلم برگزيده تماشاگران (به طور مشترك با "بيپولي)" از ديگر امتيازهاي فيلم به شمار ميروند.
حضور فهرستي از بازيگران حرفهاي كه در اين فيلم خوش درخشيدهاند همچون شهاب حسيني، مريلا زارعي، صابر ابر، ترانه عليدوستي، رعنا آزاديور، احمد مهرانفر و نخستين نقشآفريني موفق ماني حقيقي و پيمان معادي از برگهاي برنده "درباره الي" است. ميتوان به اين موارد فيلمنامه روان و خوشريتم فرهادي، كارگرداني و فيلمبرداري و فضاي دلهرهآور و تعليقي فيلم را نيز اضافه كرد كه مخاطب را به ديدن آن ترغيب ميكند.
اخراجيها 2
دومين فيلم مسعود دهنمكي است كه با همه حاشيهها و جنجالهاي ايجادشده در طول ساخت و نمايش در جشنواره فجر، قطعيترين گزينه اكران نوروز 88 است. اين فيلمساز از زمان ساخت اين پروژه به نمايش نوروزي آن تأكيد داشت كه به نظر ميرسد قراري از پيش تعيين شده است.
"اخراجيها 2" با تكيه بر سابقه خوش اكران نوروزي "اخراجيها" در نوروز 86، از همان آغاز براي كارگردان به منزله حركت بر مسيري امتحان پس داده بود و تجربه هم نشان ميدهد هيچ چيز نميتواند پيشبينيهاي كارگردان را نقض كند. حضور بازيگران "اخراجيها" به جز كامبيز ديرباز و اضافه شدن جمعي ديگر از بازيگران به اين جمع از گزينههاي بالقوه براي جذب مخاطب است.
اين فيلم با يدك كشيدن عنوان اولين پروژه دنبالهدار سينماي ايران، فروش يك ميلياردي "اخراجيها" و محبوبيت آن، دريافت جايزه ويژه هيئت داوران بخش نگاه نو (مسابقه فيلمهاي اول و دوم) جشنواره بيست و هفتم و البته حركت بر مسير حاشيهها و حرف و حديثها ميتواند گزينهاي باشد كه حتي ركورد فروش فيلم قبلي را بشكند، اما بازتابهاي جشنوارهاي فيلم حتي براي علاقمندان "اخراجيها" حكايتي ديگر است.
وقتي همه خوابيم
دهمين فيلم بهرام بيضايي از گزينههاي احتمالي اكران نوروزي است كه به جهت دوري هفت ساله اين كارگردان پيشكسوت ميتواند مخاطبان را جذب سينما كند. بيضايي از جمله هنرمنداني است كه نامش در عرصههاي مختلف ميتواند براي همگان جذاب و كنجكاوي برانگيز باشد.
حاشيههاي جشنوارهاي فيلم و بازتاب نمايش آن بخصوص ميان منتقدان فضايي ايجاد كرد كه در مطبوعات و رسانهها از اين فيلم در فيلم بسيار گفته شود و در واقع موجسازي كند. در اين ميان از مولفههاي مستعد و غير حاشيهاي فيلم ميتوان به مضمون جذاب پشت صحنه سينماي ايران با نگاه طنازانه خاص بيضايي، نقشآفريني حسام نوابصفوي، شقايق فراهاني و مجيد مظفري در نقشهايي طنز و خاص (و البته پيشينهدار) و زاويه ديد خاص فيلمساز اشاره كرد.
سيمرغ بلورين بهترين فيلم از نگاه تماشاگران بخش بينالملل بيست و هفتمين جشنواره فجر و سيمرغ بلورين بهترين طراحي صحنه و لباس براي ايرج رامينفر و آتوسا قلمفرسايي در بخش سوداي سيمرغ از بازتابهاي جشنوارهاي فيلم هستند كه ميتواند براي مخاطب نوروزي همچنان جذاب باشد.
سوپراستار
نهمين فيلم تهمينه ميلاني نيز از جمله آثاري است كه احتمال حضور آن در نوروز 88 ميرود. فيلمي كه با مضمون پشت صحنه سينماي ايران و محوريت زندگي يك بازيگر ستاره، خود به خود كنجكاويبرانگيز است. بخصوص كه پرداخت سهلالوصول ميلاني ميتواند ارتباطي سهل با مخاطب برقرار كند.
اين فيلم موفق شد ديپلم افتخار بهترين بازيگر زن را براي فتانه ملكمحمدي از بخش در جستجوي حقيقت (مسابقه سينماي معناگرا) از بخش بينالملل و همچنين سيمرغ بلورين بهترين بازيگر مرد را براي شهاب حسيني از بخش سوداي سيمرغ (مسابقه سينماي ايران) جشنواره بيست و هفتم به همراه بياورد كه از امتيازهاي بالقوه فيلم است. حاشيههاي فيلم و حضور بازيگراني چون شهاب حسيني، نسرين مقانلو، ليلا زارع، السا فيروزآذر، فريبا كوثري و... وجه سهلالوصول معناگرايي و البته ورود به حاشيههاي سياه و خاص زندگي يك ستاره سينما از جمله مواردي هستند كه ميتوانند اكران نوروز را با اين فيلم واجد تنوع كرده و گيشهاي مناسب را برايش رقم بزنند.
يکشنبه|ا|11|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]