واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: انتقاد تند رئيس خصوصيسازي از سازمان بازرسي
او افزود: به غيراز سازمان هواپيمايي كشوري كه ناظر و نهاد تنظيمكننده بخش صنعت حملونقل هوايي است و بايد حاكميت دولت را اعمال كند، ساير بخشها بدون هيچ استثنايي بايد به بخش خصوصي واگذار شوند.
رئيس سازمان خصوصيسازي به انتقادهاي سازمان بازرسي كل كشور از روند اجراي اصل 44 پاسخ داد و نسبت به طرح پرسشهاي سازمان بازرسي انتقاد كرد.
غلامرضا حيدري كردزنگنه، رئيس سازمان خصوصيسازي كه در همايش خصوصيسازي در صنعت حملونقل هوايي سخن ميگفت، از طرح پرسشهاي نماينده سازمان بازرسي انتقاد كرد و گفت: پيش از اين هم سابقه دريافت اين پرسشها را داشتيم و نامهاي از سازمان بازرسي با محتواي60 سؤال براي ما ارسال شده بود.
اما پاسخ به اين پرسشها به پيش زمينههايي نياز دارد. براي اجراي خصوصيسازي در آلمان تمامي اختيارات به سازمان خصوصيسازي داده شد و براي فروش يك سهم به تشكيل چندين پرونده نياز نبود، در حالي كه در ايران براي واگذاري هر شركت دولتي چندين شكايت مطرح و پروندهسازي آغاز ميشود.
سابقه نشان داده، پرسيدن و سؤالكردن، آسان است اما اجرا مشكل. بنابر اين نبايد انتظار داشت تمام اقدامات انجام شده بدون عيب و نقص باشد و به سرعت، مقصود حاصل شود.
كرد زنگنه در اين همايش اعلام كرد: سهام شركت هواپيمايي ايران ايرتور، هتلهاي هما و پس از آن هواپيمايي هماو فرودگاههاي كشور بهزودي به بخش خصوصي واگذار ميشود.
او افزود: به غيراز سازمان هواپيمايي كشوري كه ناظر و نهاد تنظيمكننده بخش صنعت حملونقل هوايي است و بايد حاكميت دولت را اعمال كند، ساير بخشها بدون هيچ استثنايي بايد به بخش خصوصي واگذار شوند.
رئيس سازمان خصوصيسازي با بيان اينكه واگذاري شركت هما، ايران ايرتور و هتلهاي هما، با اولويت ورود به بورس براي واگذاري پيشبيني شدهاند، اظهار داشت: در آييننامههاي جديد اصل 44 تسهيلاتي مانند طرح اقساط طويلالمدت و كاهش نرخ سود تسهيلات در نظر گرفته خواهد شد.
كردزنگنه با بيان اينكه اصلاح ساختار و بازسازي براي شركتهايي كه به بورس وارد ميشوند، ضروري است، افزود: تعداد كاركنان زياد، از مشكلات شركت هماست كه بايد اين مشكل رفع و سپس واگذاري انجام شود.
رئيس سازمان خصوصيسازي گفت:از 11هزار و500 ميليارد تومان واگذاري در 8 سال، 8هزار و800 ميليارد تومان آن مربوط به2سال اخير است و در اين مدت 83 درصد از واگذاريها به بخش خصوصي واقعي منتقل شده است.
رئيس سازمان خصوصيسازي تصريح كرد: اساسنامه سازمان خصوصيسازي نيز بر اين اساس است كه به واگذاري و سپس توانمندسازي بخش خصوصي بپردازد.
خوشبختانه فرهنگسازي در زمينه اين قانون با برگزاري چنين همايشهايي اتفاق افتاده و مشكلاتي كه درخصوص بعد نظارت اجراي قانون اصل44 مطرح ميشود در آييننامههاي مربوطه ديده شده و شركتهاي صدر و خارج از صدر اصل 44 طبقهبندي شدهاند.
او در بيان اقدامات انجام شده براي تحقق سياستهاي كلي اصل44 گفت: نظام اقساطي كه براي حمايت از توليدكنندگان و بخش خصوصي بود با تدوين و تصويب آييننامه آن به بهبود شرايط ارائه تسهيلات نظام بانكي منجر شد.
زيرا تا پيش از اين قرار بود كه بانك مركزي 3هزار ميليارد تومان تسهيلات ارائه دهد اما مشكلاتي در اين مسير قرار دارد. همچنين آييننامه مشوقهاي مالي براي افزايش اشتغال و ورود تكنولوژيهاي جديد تهيه شده است.
او در حاشيه اعلام كرد: شركتهاي صدر اصل 44 تا پايان سال93 فرصت دارند تا تصديگري خود را به بخش غيردولتي واگذار كنند و بيش از 14 نهاد پيشبيني شده در قانون تاكنون شكل گرفتهاند و چند مورد از آييننامههاي مورد نياز تصويب شدهاند و ساير آييننامهها نيز در دستور كار قرار دارند. بدين ترتيب بستر قانوني مورد نياز براي اجراي سياستها فراهم شده است.
مديرعامل سازمان خصوصيسازي ادامه داد: در مورد استمهال پرداخت اقساط خريد سهام شركت ملي مس هنوز تصميمي گرفته نشده، ولي در هيأتمديره فولاد خوزستان همه اعضا از جمله سهام عدالت حضور دارند؛
البته سهامدار بخش خصوصي هنوز وضع خود را مشخص نكرده و با توجه به اينكه هيات واگذاري تسهيلاتي را براي اوقائل شده، آقاي جابريان مشخص نكرده اين شرايط را قبول دارد يا خير، اما ما آمادگي داريم تا او در تركيب هيأتمديره قرار گيرد.
منبع: همشهري
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]