تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از مرد يا زن مسلمانى غيبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804691843




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

الحاق ايران در سازمان تجارت جهاني نيازمند بستر سازي است


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه اطلاع رسانی اقتصادی ایران: الحاق ايران در سازمان تجارت جهاني نيازمند بستر سازي است
عضو هيات رييسه اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران گفت: الحاق ايران در سازمان تجارت جهاني نيازمند بستر سازي مناسب است


ايران از جمله كشورهاي متقاضي الحاق به سازمان تجارت جهاني است. اولين درخواست ايران براي پيوستن به سازمان تجارت جهاني در 19 جولاي 1996 به اين سازمان ارسال شد و پس از گذشت نه سال و مطرح شدن 23 بار درخواست در شوراي عمومي سازمان تجارت جهاني بالاخره ايران در26 مه 2005 به عنوان عضو ناظر سازمان تجارت جهاني پذيرفته شد ولي گروه كاري ايران براي پيوستن به اين سازمان هنوز تشكيل نشده‌ است.
اولين ويرايش يادداشت نظامنامه تجارت خارجي (گزارش رژيم تجاري ايران) در سال 1378 تهيه شده كه طي سنوات بعد متناسب با تغييرات در قوانين و مقررات گزارش اوليه به طور مكرر مورد بازبيني و تكميل قرار گرفته است. دو ماه پس از پذيرش درخواست الحاق ايران توسط شوراي عمومي سازمان جهاني تجارت در پنجم خردادماه سال 1384، آخرين ويرايش گزارش رژيم تجاري جهت بررسي و ارائه نظرات دستگا‌ه‌ها، انجام بررسي‌ها و اعمال تغييرات و تعديلات لازم در سال 85 به دولت ارائه شد، در حال حاضر نيز گزارش رژيم تجاري توسط دولت و مسولان وزارت بازرگاني در دولت نهم تهيه شد اما دولت آن را بعد از بررسي به وزارت بازرگاني برگشت داده و آنان نيز با رفع ايرادات وارده به دولت تقديم كردند.
به هرحال پيش‌بيني مي‌شود در صورت پذيرش ايران، مذاكرات با سازمان تجارت جهاني از زمان موافقت حدود 6-5 سال به طول بينجامد. مدت مذاكرات برخي كشورها بسيار كوتاه و برخي بسيار طولاني بوده است. مثلاً مذاكرات سازمان تجارت جهاني با ارمنستان براي قبول عضويت اين كشور تنها 2 ماه طول كشيد. در حالي كه مدت مذاكرات با چين حدود 9-8 سال است و رقم زمان مذاكره سازمان تجارت جهاني با ايران فقط يك برآورد مي‌تواند باشد.
"محمد قلي يوسفي " استاد دانشگاه علامه طباطبايي در اين باره به خبرنگار شبكه اطلاع رساني بازرگاني ايران (شابا)گفت: جهاني شدن، پديده چندان تازه اي نيست بعضي از تحليلگران استدلال مي كنند كه اقتصاد جهاني سابقه اي صد ساله دارد؛ اما امروزه تجارت و خدمات مالي، توسعه بيشتري يافته و عميقا يكپارچه تر از گذشته شده است.
وي ادامه داد: چشمگيرترين بعد اين پديده، يكسان شدن بازارهاي مالي است كه ارتباطات مدرن الكترونيك، آن را ميسر ساخته است و قرن بيستم با افزايش تقريبا 5 برابر توليد ناخالص داخلي جهان، رشد اقتصادي بي نظيري را شاهد بوده است.

اين كارشناس مسايل اقتصادي اظهار داشت: اما اين رشد تا كنون يكنواخت و پايدار نبوده و بيشترين رشد و توسعه در نيمه دوم قرن بيستم شكل گرفته و بطور كلي جهاني شدن، وسيله اي است كه بازارهاي مالي و تجاري جهان را يكپارچه تر مي سازد، اما كشورهاي مختلف تجارب متفاوتي در دستيابي به اقتصادي پيشرفته كسب كرده اند و درآمد بسياري از كشورها به سرعت به طرف سطوح درآمدي كشورهاي صنعتي در حركت بوده و در برخي كشورها نيز پيشرفت كندي و يا كاهش داشته است.
يوسفي ياد آور شد: روند عضويت جمهوري اسلامي ايران در سازمان تجارت جهاني مي تواند براي اقتصاد كشور هم فرصت و هم تهديد باشد زيرا اگر اين عضويت با برنامه ريزي و تقويت ظرفيتهاي اقتصادي در بخشهاي مختلف اقتصادي همراه باشد، براي كشور فرصت پديد خواهد آمد و اگر بدون برنامه ريزي وارد روند عضويت شويم، مسلماً تهديد بزرگي عليه منافع ملي و اقتصاد كشور خواهد بود.
وي گفت: بايد به عضويت ايران در سازمان تجارت جهاني به عنوان يك " فرصت تهديدآميز" نگريست زيرا جهاني شدن، فرصتهاي وسيعي را براي توسعه فراهم مي كند، اما هيچ گاه اين فرصتها به طور يكسان و برابر در دسترس همه كشورها قرار نمي گيرد.
به گفته يوسفي " برخي كشورها سريعتر از ديگران درون اقتصاد جهاني ادغام مي شوند ، به نظر مي رسد كشورهايي كه قادرند به اقتصاد جهاني ملحق شوند، سريعتر رشد كرده و فقر را كاهش مي دهند. "
" ابراهيم جيملي " عضو هيات رييسه اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران نيز در اين باره گفت: به طور حتم، براي انجام هر كاري بايد بستر مناسب فراهم شود و در غير اين صورت، زيانهاي انجام كار بي شك از منافع آن بيشتر خواهد بود.
وي اظهار داشت: در مورد پيوستن ايران به سازمان تجارت جهاني كه فوق العاده مهم و حساس است، چنانچه زمينه هاي پيوستن فراهم نشود، كشور ما متضرر خواهد شد و پيوستن به اين سازمان در شرايط فعلي، تهديدي است كه مي توان با بسترسازي مناسب آن را به فرصت طلايي براي پيشرفت كشور تبديل كرد.

عضو هيات رييسه اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران تصريح كرد: پيوستن ايران به سازمان مذكور مانند طوفاني است كه همه مؤسسات توليدي و نهادهاي غير كاراي اقتصادي را نابود مي كند، اما آنها كه مي مانند، قادرند در صحنه اقتصاد جهاني ايفاي نقش كنند.

عضويت در سازمان تجارت جهاني مستلزم پذيرفتن اصول و معاهدات متعددي است كه مورد قبول كشورهاي عضو قرار گرفته‌است، اين مراحل شامل تقاضاي عضويت، پذيرش درخواست (الحاق به عنوان عضو ناظر)، تدوين گزارش سياست‌هاي تجاري كشور، تشكيل گروه كاري الحاق و در نهايت مذاكرات دوجانبه و چندجانبه‌اي به‌منظور تعيين شرايط عضويت و حصول توافق براي الحاق است. هم اكنون سازمان تجارت جهاني 146 عضو دارد، 29 كشور در حال الحاق، دو كشور فرايند خارج از الحاق، يك كشور متقاضي الحاق و 15 كشور هيچ گونه در خواستي را براي الحاق به سازمان ارايه نكرده اند.
انتهاي پيام/11

------------

دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه اطلاع رسانی اقتصادی ایران]
[مشاهده در: www.shabanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن