واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سخنگوي وزارت خارجه در نشست هفتگي با خبرنگاران -150 حقوقدان از فردا در تهران زمينه محاكمه سران اسرائيل را بررسي ميكنند
خبرگزاري فارس: سخنگوي وزارت خارجه گفت: 50 حقوقدان از فردا صبح در تهران در خصوص تبادل اسناد متقن براي زمينهسازي محاكمه سران جنايتكار رژيم صهيونيستي فعاليت ميكنند.
به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، حسن قشقاوي سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان پيش از ظهر امروز دوشنبه در نشست هفتگي خودبا خبرنگاران با اشاره به حضور امروز متكي در اجلاس ادواري حقوق بشر در ژنو كه سالي سه بار تشكيل جلسه ميدهد افزود: ايشان امشب به تهران باز ميگردد.
وي از سفر اواخر هفته متكي به صربستان بنا به دعوت همتاي صربش خبر داد و همچنين خاطرنشان كرد: رئيس كميسيون سياست خارجي مجلس دانمارك به همراه هيئت پارلماني در تهران حضور دارد و ملاقاتهاي ايشان از صبح امروز آغاز شده است.
سخنگوي وزارت خارجه همچنين از سفر وزير انرژي روسيه به ايران ظرف يكي دو روز آينده خبر داد و خاطر نشان كرد: معاون وزير خارجه گرجستان نيز در ايران حضور دارد و در اين سفر ديدارهايي با منوچهر متكي و همتاي خودش در وزارت خارجه داشته است.
قشقاوي به سفر امروز وزير بازرگاني قبرس به كشورمان به دعوت همتاي ايرانياش نيز اشاره كرد.
وي با اشاره به كنفرانس حمايت از فلسطين با شعار حمايت از فلسطين، غزه قرباني جنايت و فلسطين مظهر مقاومت در تهران اظهار داشت: پيشبيني ميكنيم حداقل بين 16 تا 20 هيئت در سطح رئيس مجلس در اين كنفرانس بينالمللي شركت كند و بسياري از هيئتهاي ديگر دعوت شده از 80 كشور در سطوح عاليه در اين اجلاس حضور يابند.
سخنگوي وزارت خارجه با اشاره به سه كميته اين كنفرانس خاطرنشان كرد: كميته قضايي از فردا سهشنبه كارش را با حضور 50 حقوقدان بينالمللي آغاز ميكند و 50 حقوقدان از فردا صبح در خصوص تبادل اسناد متقن براي زمينهسازي محاكمه سران جنايتكار رژيم صهيونيستي فعاليت ميكنند.
قشقاوي اضافه كرد: علاوه بر روساي مجالس اكثريت سران گروههاي فلسطيني اعم از فتح، جهاد اسلامي و حماس و همچنين رئيس مجلس ملي فلسطين در اين اجلاس حضور خواهند يافت.
وي در ادامه با بيان اينكه دولت جمهوري اسلامي در چارچوب سياست تقويت همگرايي منطقهاي از طريق مشاركت فعال در سازمانهاي منطقهاي و بينالمللي هفته آينده ميزبان هيجدهمين اجلاس شوراي وزيران خارجه اكو و دهمين اجلاس سران اين سازمان است، گفت: 17 و 18 اسفند ماه مقامات ارشد اكو، 19 اسفند هجدهمين اجلاس شوراي وزيران و 21 اسفند ماه نيز دهمين اجلاس سران در تهران برگزار ميشود و مقامات ارشد مسائلي از قبيل آخرين وضعيت موافقتنامههاي اكو، تاسيس چندين موسسه وابسته به اكو و ... را مورد بررسي قرار ميدهند.
قشقاوي همچنين افزود: اتصال برق كشورهاي اكو، بازسازي افغانستان، مبارزه با مواد مخدر، برنامه 10 ساله عمل اكو در مورد حمل و نقل و ... در دستور كار اين اجلاس است.
سخنگوي وزارت خارجه ادامه داد: در اجلاس تهران قرار است رابطه سازمان اكو با سازمانهاي بينالمللي و منطقهاي ديگر همچون اتحاديه اروپا، آسهآن، سازمان ملل، اسكاپ و ... مورد بررسي قرار گيرد. در اجلاس سران با حضور روساي جمهور و نخستوزيران كشورهاي عضو، چشمانداز آينده همكاريهاي اين سازمان در پرتو تحولات جهاني ترسيم ميشود.
يكي از خبرنگاران در ادامه به اظهارات قائم مقام وزير خارجه كشورمان مبني بر افتتاح نيروگاه بوشهر تا شهريور 88 اشاره كرد و نظر سخنگوي وزارت خارجه را جويا شد كه وي در پاسخ گفت: با پيش راهاندازي نيروگاه بوشهر اين اطمينان در جمهوري اسلامي حاصل شد كه به سمت راهاندازي كامل نيروگاه در آينده به پيش رود.
وي با تاكيد بر اينكه هيچ مشكلي در اين راه وجود ندارد، خاطرنشان كرد: طرفين (روسيه و ايران) براي اتمام اين كار جدي هستند و همانطور كه مسئولين فني عنوان كردند زمان طبيعي و عادي براي تست آزمايش بخشهاي مختلف نيروگاه در حال شكلگيري است و ترديدها هيچ محلي از اعراب ندارد.
قشقاوي افزود: نيروگاه بوشهر سر برنامه و در موعد مقرر با اطمينان كامل راهاندازي خواهد شد.
همان خبرنگار به سكوت وزارت امور خارجه در خصوص اهانتهاي صورت گرفته به شيعيان در عربستان و پاكستان اشاره كرد كه سخنگوي وزارت خارجه در اين باره با اشاره به دغدغههاي مراجع عظام تقليد در خصوص جهان تشيع گفت: مراجع عظام تقليد همگام با بقيه مومنان نسبت به سرنوشت كل مسلمانان از جمله شيعيان حساسيتهاي لازم را به خرج ميدهند و وزارت خارجه نيز گزارش مكتوبي از واقعيات موجود خدمت مراجع عظام ارسال كرده و برنامههايي نيز در آينده در دستور كار است كه ديدگاهها و واقعيات موجود از نمايندگيهاي ايران در خارج از كشور را خدمت آيات عظام ارائه دهيم.
سخنگوي وزارت خارجه با بيان اينكه اين وزارتخانه همواره به جا و مناسب حضور كاملي دارد، اظهار داشت: از اين حيث جاي نگراني نيست و دفاتر مراجع عظام نيز از گزارشهاي دريافتي وزارت خارجه ابراز رضايت كردند.
قشقاوي در باره اظهارات رجبطيب اردوغان نخست وزير تركيه در مصاحبه با گاردين مبني بر اينكه ايران به منظور ارتباط با آمريكا پيشنهاد ميانجيگري به تركيه داده است، با اشاره به اظهارات قبلياش در اين باره گفت: قطعا اظهارات آقاي اردوغان و بقيه برادران ترك از سر خيرخواهي و دلسوزي، لطف و عنايت است. ضمن احترام به اينگونه نظرات تاكيد ميكنم كه از سوي جمهوري اسلامي هيچ گونه درخواستي براي ميانجيگري به ايشان يا ديگر مقامات صورت نگرفته است.
خبرنگاري به گزارش البرادعي مبني بر نصب سانتريفيوژهاي IR40 اشاره كرد و از قشقاوي سوال كرد كه آيا نصب اين سانتريفيوژها آغاز شده؟ كه وي پاسخ داد جزئيات فني كار، عدد، زمان و نوع كار را بايد متخصصين فني درباره آن اظهار نظر كنند.
وي با تاكيد بر اينكه هيچ چيز پنهاني نيست و همه فعاليتها تحت نظارت آژانس بينالمللي انرژي اتمي قرار دارد و آنها در جريان جزئيات هستند، اظهار داشت: كليه برنامههاي مدوني كه در جمهوري اسلامي براي پيگيري حقوق هستهاي در اين خصوص صورت گرفته تحت نظارت آژانس و مفاد جامع پادمان در حال انجام و در حال پيشرفت است.
سخنگوي وزارت خارجه درباره سفر محمود احمدينژاد رئيسجمهور كشورمان به مزارشريف به منظور شركت در اجلاس روساي جمهور سه كشور فارسي زبان گفت كه چنين اجلاسي بنا نيست در افغانستان برگزار شود.
قشقاوي در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس در خصوص آزادي دو تن از ديپلماتهاي ربوده شده ايراني در اربيل ظرف يكي دو روز آينده خاطرنشان كرد تلاشهاي فراواني از سوي جمهوري اسلامي براي آزادي ديپلماتهاي ربوده شده ايراني در اربيل صورت گرفته است به ويژه ديدارهاي رئيسجمهور و وزير خارجه با همتايان عراقي در سفر اخير جلال طالباني رئيسجمهور عراق به تهران و همچنين سفر اخير منوچهر متكي به بغداد و سفر اينجانب به عراق.
وي ادامه داد: ما نيز اين اظهارات را از صليب سرخ عراق و قائم مقام وزير خارجه اين كشور داشتهايم و اميدواريم حاصل تلاشها و پيگيريهاي دولت جمهوري اسلامي به زودي منجر به آزادي قريبالوقوع اين افراد و بازگشت آنها به خانوادههايشان شود.
خبرنگار فارس ادعاي مقامات افغان مبني بر توقيف محموله كتاب ايران كه به گفته آنها ضد پشتون بوده است را مورد اشاره قرار داد و در خصوص صحت و سقم اين خبر سوال كرد كه قشقاوي اين خبرها را درست ندانست و افزود: هيچ گزارشي از نمايندگي جمهوري اسلامي در افغانستان در اين خصوص ارسال نشده است و ما ارتباط خوبي با همه طوايف افغانستان از جمله پشتون، هزاره، تاجيكها و .. داريم.
وي با اشاره به اينكه ايران ساليان طولاني ميزبان مهاجران افغان بوده است، تصريح كرد: ما رابطه دوستي بسيار عميقي با همه طوايف افغانستان داريم. در حال حاضر آقاي كرزي رئيسجمهور افغانستان كه پشتون است در راس كار هستند.
قشقاوي به استقبال گرم به عمل آمده از پرويز داودي معاون اول رئيسجمهور در سفر اخيرش به افغانستان اشاره كرد و آن را نشانگر عمق مناسبات و ارتباطات و همچنين دوستي بين ايران با همه طوايف، قبايل، و ملت افغانستان برشمرد.
يكي از خبرنگاران به اخبار مطرح شده در خصوص سفر افراد وابسته به القاعده به ايران اشاره كرد و نظر سخنگوي وزارت خارجه را جويا شد كه وي در پاسخ با بيان اينكه مشكل تردد مرزي با افغانستان و پاكستان همواره وجود دارد و از جمله بحثهاي مهم در سفر وزير كشور پاكستان در چارچوب كميسيون امنيتي مشترك با اين كشور و همچنين كميته مرزي مشترك با پاكستان در همين زمينه بوده است. يكي از بحثها جلوگيري از افراطيون است.
وي ادامه داد: متاسفانه موقعيت جغرافيايي و مرزي باعث شده كه علاوه بر اشرار و قاچاقچيان مواد مخدر برخي از افراطيون نيز اقدام به تردد از طريق اين مرزها كنند.
قشقاوي سفر وزير كشور پاكستان به تهران را سفري بسيار خوب برشمرد و افزود: دور نماي مناسبي براي همكاري در جهت تامين امنيت مرزها و مبارزه با مواد مخدر در پيش است و اميدواريم حاصل اين مذاكرات از نفوذها و سفرهاي احتمالي افراد وابسته به القاعده جلوگيري كند.
سخنگوي وزارت خارجه در خصوص سياست دستگاه ديپلماسي كشور براي بهبود وضعيت سرمايهگذاري خارجي در ايران با بيان اينكه عليرغم تحريمها آمار منتشر شده حتي از سوي غربيها حاكي از اين است كه مشكل حاد و جدي در بحث سرمايهگذاري وجود ندارد، گفت: اين آمارها بعد از بحران اقتصادي در جهان نشان ميدهد كه ما شاهد هجوم و گسيل سرمايهگذاران عربي، چيني و برخي كشورهاي اروپايي در حوزههاي انرژي، حمل و نقل، خدمات و ... بودهايم.
وي بر اصلاح قوانين سرمايهگذاري، آسان شدن روند بوروكراتيك و نظام اداري و ... تاكيد كرد و افزود: جمهوري اسلامي در خصوص پيش نياز اوليه يعني ارتباط خوب با كشورها، بازار مصرف مناسب، قانون خوب سرمايهگذاري و امنيت كه پيش شرط سرمايهگذاري است، مشكلي ندارد.
قشقاوي بر هماهنگي بيشتر بين ارگانها تاكيد كرد و گفت: سيستم بانكي نيز بايد مساعدتهاي لازم را به عمل آورد تا به عطش سرمايهگذاري در ايران پاسخ مناسب داده شود.
وي روند سرمايهگذاري و حجم تجارت در ايران را رو به رشد خواند.
ادامه دارد ... .
انتهاي پيام/
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]