واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: كارشناسان و استادان، اقتصاد را در متن علم اقتصاد نقد كنند
وزير اقتصاد و دارايي:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: وزير امور اقتصادي و دارايي از كارشناسان و استادان دانشگاه خواست اقتصاد را در متن علم اقتصاد نقد كنند و به حاشيه سياست نبرند و به دولت هم براي مديريت اقتصاد با استفاده از از متن علم اقتصاد كمك كنند.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، " سيد شهاب الدين حسيني" در همايش طرح تحول اقتصادي در افق چشم انداز ، افزود: يكي از مشكلات اقتصاد ايران و علت اصلي پايين بودن تراز عملكرد اقتصادي ، نادرست بودن تركيب نهادي در اقتصاد است كه سياست هاي كلي اصل 44 در جهت اصلاح اين تركيب اجرا مي شود.
وزير اموراقتصادي و دارايي گفت : نظام تخصيص كه نتيجه اش اين باشد نتوانيم از يك بشكه نفت بيش از 220 هزار تومان توليد كنيم ما را به جايي نمي رساند.
وي افزود: ميانگين جهاني اين شاخص در حدود 670 هزار تومان و در كشورهاي اروپا يك ميليون و 320 هزار تومان است.
حسيني ، فلسفه اصلي طرح تحول اقتصادي را اصلاح نظام هاي كليدي دانست و افزود: بايد در كنار اين طرح ، برنامه ها و سياست هاي كلان اقتصادي كشور را نيز تدوين كنيم.
وي ابراز اميدواري كرد با در نظرگرفتن اهداف سند چشم انداز در برنامه ريزي ها، پذيرش سياستهاي كلي اصل 44 و تبيين برنامه هاي تحول اقتصادي و نيز سياست هاي كلان مناسب بتوانيم در مسير اعتلاي كشور و همتراز كردن عملكردها با ظرفيت ها و ارمان ها گام برداريم.
وزير اقتصاد از كارشناسان و استادان دانشگاه خواست اقتصاد را در متن علم اقتصاد نقد كنند و به حاشيه سياست نبرند و به دولت هم براي مديريت اقتصاد با استفاده از از متن علم اقتصاد كمك كنند.
وي با بيان اينكه در طرح تحول اقتصادي، نگاه اصلي دولت سند چشم انداز است ، گفت: زماني كه تدوين اين طرح آغاز شد مهمترين سوال اين بود كه ايا مسير اقتصادي كه در گذشته طي كرديم و روندهاي اقتصادي كه همچنان در سياق گذشته است ما را به اين آرمان ها مي رساند يا نه ؟
حسيني افزود : براي پاسخ به اين سوال بايد به طور دقيق واقعيت ها و گذشته را با دوره زماني بلندتر بررسي كنيم كه براي تدوين طرح تحول اقتصادي انجام شد.
وزير اقتصاد اظهار داشت : از سال 1371 به بعد رشد اقتصادي ايران از 0.5 درصد تا 8 درصد در نوسان بود.
وي افزود: در دو دهه گذشته متوسط رشد اقتصادي ما چهار درصد و نرخ بيكاري حداقل 10 درصد بوده است.
حسيني گفت: از سال 71 به بعد نرخ تورم كشور همواره دورقمي و حدود 50 درصد تا 10 درصد در نوسان بوده است.
وي گفت: آيا اين سطح رشدي كه داشتيم و مسير رشد اقتصادي كه طي كرديم ما را به هدف چشم انداز مي رساند تا به كشوري توسعه يافته و قدرت اول اقتصادي علمي منطقه و كشوري با توسعه عادلانه تبديل شويم.
وزير اقتصاد تصريح كرد: اگر دانشمندان ما توانسته اند ماهواره اميد را با موفقيت بر فراز دنيا مستقر كنند يقينا اقتصاددانان ما هم مي توانند ماهواره اقتصاد ايران را بر فراز اقتصاد جهاني به درخشش درآورند كه آغاز اين حركت ، اول شدن در منطقه است.
حسيني با اشاره به بحران مالي جهان گفت: اين بحران امروز بخش هاي واقعي اقتصاد دنيا را نيز دربرگرفته و از هفتاد سال قبل ، بحراني كم سابقه است.
وزير اقتصاد گفت : در شرايطي كه رشد اقتصادي جهاني از 5،2 درصد در سال 2007 به نيم (0.5)درصد در سال جاري رسيده است و حتي كشورهاي توسعه يافته در اين مدت از رشد اقتصادي 2،7 درصد به منفي 2 درصد تنزل يافته اند براي اقتصاد ايران رشد هشت درصدي را در كوتاه مدت ، ميان مدت و بلندمدت ترسيم كرده ايم.
حسيني اظهار داشت: تدوين سند چشم انداز با مطالعه دقيق واقعيت ها، تهديدها و فرصت ها صورت گرفت و به طور قطع چنين واقعيت هايي طلب مي كند كه در مسير تحقق آرمان هاي سند چشم انداز ، منزل به منزل بازبيني كنيم.
وي گفت: بحران مالي اخير دنيا به طور قطع در طراحي برنامه هاي اقتصادي كشور واقعيت هايي را تحميل مي كند و درس هايي نيز دارد.
//انتهاي پيام
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]