واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: قشقاوي/كامل: فراتيني ماه مارس به تهران ميآيد شوراي حكام تحت تاثير فضاسازيهاي سياسي قرار نگيرد نيروگاه بوشهر طبق برنامه در موعد مقرر راهاندازي ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
سخنگوي وزارت امور خارجه با تاكيد بر اينكه ترديدها در مورد راهاندازي كامل نيروگاه بوشهر محلي از اعراب ندارد خاطرنشان كرد: با پيشراهاندازي نيروگاه اتمي بوشهر اين اطمينان در ايران حاصل شده كه در آيندهي نزديك به سمت راهاندازي كامل نيروگاه پيش رويم.
به گزارش خبرنگار سياسي خارجي ايسنا، حسن قشقاوي سخنگوي وزارت امور خارجهي كشورمان در نشست خبري هفتگي خود در جمع خبرنگاران رسانههاي گروهي در پاسخ به سوالي در مورد اظهارات قائم مقام وزارت خارجه مبني بر راهاندازي نيروگاه بوشهر در شهريورماه سال آينده گفت: هيچ مشكلي در مورد راهاندازي اين نيروگاه وجود ندارد و طرفين به صورت جدي بر اتمام آن تاكيد دارند و نيروگاه طبق برنامه در موعد مقرر راهاندازي ميشود.
وي ادامه داد: طرفين بر اتمام نيروگاه جدي هستند و همانطور كه متخصصان فني گفتهاند يك زمان عادي براي تست بخشهاي مختلف آن نياز است كه بايد اعمال شود.
قشقاوي در پاسخ به سوالي در مورد پيشنهاد ميانجيگري ايران به تركيه در مورد روابط با آمريكا كه اردوغان آن را در يك مصاحبه عنوان كرده بود گفت: اظهارات اردوغان و باقي دوستان و برادران تركيهاي ما از سر خيرخواهي، دلسوزي و لطف و عنايت است اما هيچ بحث جديدي در اين خصوص وجود ندارد.
وي اضافه كرد: بين ايران و آمريكا كانال مسدود شدهاي وجود نداشته و در طول اين سي سال در چارچوب ديپلماتيك و دفاتر حفاظت منافع تبادل نظرها صورت گرفته و حادثهي غيرمترقبهاي روي نداده و كانالي مسدود نشده كه كسي بخواهد آن را باز كند.
قشقاوي تصريح كرد: هيچ درخواستي از سوي جمهوري اسلامي ايران براي مذاكره و ميانجيگري تركيه در مورد روابط با آمريكا صورت نگرفته است.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا در مورد نصب سانتريفوژهاي جديد گفت: جزييات فني كار را بايد از متخصصان پرسيد اما آنچه مسلم است همهي فعاليتهاي ما تحت نظارت آژانس قرار دارد و تمامي برنامههاي مدون جمهوري اسلامي ايران براي پيگيري حقوق هستهيياش تحت نظارت آژانس و براساس مفاد جامع پادمان در حال انجام است.
قشقاوي همچنين در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار ايسنا، در مورد اجلاس سه جانبه روساي جمهور كشورهاي فارسيزبان در افغانستان اظهار داشت: بنا نيست در افغانستان چنين اجلاسي برگزار شود.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش ديگري در مورد آزادي ديپلماتهاي ايراني ربوده شده در اربيل گفت: تلاشهايي از سوي ايران به ويژه در ديدارهاي رييسجمهور و وزير امور خارجه با همتايشان در اين خصوص صورت گرفته و اظهاراتي از طرف صليب سرخ عراق و قائم مقام وزير خارجهي عراق داشتيم كه اميدواريم حاصل تلاشها به زودي منجر به آزادي آنها شود.
خبرنگار ديگري از قشقاوي در مورد نفوذ افراد القاعده به ايران و اقدام به تبليغات ايدئولوژيك توسط آنان پرسيد كه وي در پاسخ گفت: مشكل ترددهاي مرزي را ما هم با برادران افغاني و هم برادران پاكستاني داريم كه از جمله بحثهاي مهمي بود كه در سفر وزير كشور پاكستان به ايران صورت گرفت كه اميدواريم از ورود افراطيون جلوگيري شود؛ همانگونه كه اين اقدامات در مورد اشرار، قاچاقچيان و مجرمان جرائم سازمان يافته صورت خواهد گرفت.
وي ادامه داد: سفر وزير كشور پاكستان و گفتوگوهاي صورت گرفته مطلوب بوده و دورنماي مناسبي در جهت تامين امنيت مرزها و مقابله با اشرار و افراطيون وجود دارد كه ميتواند از نفوذهاي احتمالي جلوگيري كند.
قشقاوي در ادامه حجم گسيل سرمايهها به كشورمان پس از بحران اقتصادي غرب را نيز فزاينده و رو به رشد خواند و اظهار داشت: ارزيابي هياتهاي مختلف در اين مساله تاكيد دارد كه جمهوري اسلامي ايران داراي ارتباط مناسب با كشورها ، بازار مصرف مناسب ، قانون خوب سرمايهگذاري و امنيت است كه به نظر من بايد در اين راستا هماهنگي ارگانها بيشتر و نظام بروكراسيك سهلتر شود. تا بتوانيم عطش سرمايهگذاري را پاسخ دهيم.
وي همچنين به شوراي حكام كه قرار است امروز جلسهاي داشته باشند توصيه كرد كه با توجه به روشن بودن رويكردهاي فني و حقوقي كار تحت تاثير فضاسازيهاي سياسي قرار نگيرد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان اظهار داشت: قبل از ما البرادعي نيز بر اين مساله تاكيد كرده و خواسته بود كه بحثها سياسي نشود و لذا به هر اندازه كه بحثها حقوقي باشد و سياسي نباشد ميتوان به نتيجه رسيد چرا كه چارچوب فعاليتهاي ما روشن است.
قشقاوي همچنين نيروگاه اتمي بوشهر را داراي بالاترين استاندارد و ايمني و تحت نظارت آژانس عنوان كرد، و در پاسخ به اين پرسش كه آيا ايران كنوانسيون ايمني اتمي را امضا كرده است يا خير؟ اظهار داشت: هيچجاي نگراني در مورد استانداردهاي نيروگاه اتمي بوشهر وجود ندارد. از 146 كشور عضو آژانس تنها 31 كشور به اين كنوانسيون پيوستهاند.
قشقاوي همچنين طرح هرگونه مباحثي مربوط به غرامت جنگي ايران از عراق در سفر نوري المالكي را رد كرد.
خبرنگاري از وي در مورد توقيف خبرنگار آمريكايي به نام ركسانا صابري پرسيد كه وي در پاسخ گفت: كارت خبرنگاري اين خانم از سال 85 مسترد شده و ايشان نبايد به صورت غيرمجاز در صدد دريافت اخبار و اطلاعات از ايران باشند و پرونده ايشان در دست بررسي است اما بايد اطلاعات بيشتر را از حوزهي قضايي دريافت كنيد.
وي همچنين از سفر وزير خارجهي ايتاليا به تهران در ماه مارس، حضور وزير امور خارجه در اجلاس ادواري حقوق بشر در ژنو، سفر متكي به صربستان در اواخر هفتهي جاري، سفر رييس كميسيون سياست خارجي مجلس دانمارك به تهران، حضور وزير انرژي روسيه و معاون وزير خارجهي گرجستان در تهران ، سفر وزير بازرگاني قبرس به كشورمان براساس دعوت همتاي ايرانياش ، برگزاري كنفرانس حمايت از فلسطين در روزهاي 14 و 15 اسفند كه بين 16 تا 20 هيات پارلماني در سطح رييس مجلس و بسياري از هياتهاي ديگر از 80 كشور جهان در سطوح عاليه در اين كنفرانس شركت ميكنند ، برگزاري اجلاس سران كشورهاي عضو اكو در 21 اسفند و شوراي وزيران اكو در 19 اسفند در تهران خبر داد.
وي اضافه كرد: كنفرانس حمايت از فلسطين سه كميتهي مهم دارد كه كميتهي قضايي آن از فردا با حضور 50 حقوقدان از سراسر دنيا كار خود را آغاز و مستندات جنايات رژيم صهيونيستي را مورد بررسي قرار ميدهد و به دنبال تبادل اسناد متقن براي زمينه سازي محاكمهي سران جنايتكار اين رژيم كه همچنين در اين اجلاس شخصيتها ، علماي بزرگ و سران گروههاي مختلف فلسطيني و از جمله رييس مجلس ملي فلسطين نيز در آن حضور پيدا ميكنند.
به گفتهي قشقاوي محورهاي مورد گفتوگو در اجلاس سران و شوراي وزيران اكو بررسي موافقتنامهي اكو، تصويب موافقتنامهي جديد، تسهيل در صدور رواديد تجار، اتصال برق كشورهاي عضو ، بازسازي افغانستان و رابطهي اكو با ديگر سازمانهاي منطقهيي ميباشد.
خبرنگاري از قشقاوي در مورد جنايت عليه شيعيان در پاكستان و عربستان پرسيد كه وي در پاسخ گفت:مراجع عظام به اعتبار جايگاه والا در جهان تشيع انتظارات و دغدغهها خود را بيان كردند و وزارت خارجه با ارسال گزارش مكتوبي از واقعيات خدمت مراجع و در فرصتهاي بعدي با حضور وزير امور خارجه در حضور آنها ديدگاهها و واقعيتهاي موجود را بيان ميكند.
قشقاوي در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري در مورد سفر وزير خارجهي ايتاليا و شركت ايران در اجلاس حاشيهي گروه هشت در مورد افغانستان گفت: در گفتوگوي تلفني فراتيني با متكي اين بحث مطرح شد و متكي عنوان كرد كه بايد براي برداشتن گامهاي بلند بايد به بحثهاي فراتر از مكالمات تلفني پرداخت و اين مساله مايهي اصلي سفر فراتيني در ماه مارس به ايران است.
به گفتهي وي، در سفر مديركل غرب اروپا به رم نيز اين موضوع مطرح شده است.
قشقاوي در پاسخ به پرسشي در مورد شروط ايران براي شركت در اجلاس افغانستان گفت: بايد اجلاس مفيد و سازنده باشد و ما ايدههايي براي بهبود وضعيت و تقويت روند بازسازي و مبارزه با مواد مخدر داريم اما اينها در قالب شرط مطرح نيست.
وي اضافه كرد: آمريكاييها در اجلاسهاي قبلي نيز همراه ما شركت داشتند و اين مساله چيز شگفتانگيزي نيست و مسبوق به سابقه است و بيانگر مسالهي خاص و ويژهاي نيز در اجلاس آتي افغانستان نميباشد.
خبرنگار ديگري از قشقاوي در مورد اظهارات يكي از مقامات آمريكايي در مورد نزديكي ايران براي دستيابي به يك بمب اتم پرسيد كه وي در پاسخ گفت: بلافاصله يك مقام ديگر آمريكايي اين مساله را تكذيب كرد. اين ادعاي آنها درست نيست و هر فرد فني آن را رد ميكند؛ براي تحقق اين مساله بايد ايران از انپيتي خارج شود و بعد اثبات شود كه ايران به دنبال تكنولوژي بالاي غنيسازي اورانيوم است.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پايان در پاسخ به پرسش خبرنگاري در مورد درخواست مشاور هنري رييسجمهور از هاليوود براي عذرخواهي از ايران اظهار داشت: اعضاي هيات منصفه، ژوري و اعطاكنندهي جايزهي اسكار طي يك دعوت صنفي و شخصي توسط خانهي سينما در تهران حضور دارند و ما ضمن احترام به ميهمانان وارده نكتهاي كه مشاور رييسجمهور گفتهاند را تاييد ميكنيم.
وي ادامه داد: اخباري كه ما در مورد رويكردهاي هاليوودي داريم مبتني بر اين است كه تاريخ قبل از اسلام و هويت اسلامي ما را مورد هدف قرار دادهاند ضمن اينكه بنيانگذاران و سهامداران هاليوود مشخص ميباشند؛ بسياري از اين حرفها از سر توهم و توطئه نيست بلكه مربوط به اخبار فيلمهاي در دست ساخت است و بايد تعصب ويژهاي در مورد هويت باستاني ايران داشته باشيم.
انتهاي پيام
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]