واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: شهرداري با پررنگ كردن كم كاري ديگر ارگانها وظايفش را كمرنگ مي كند
پس از ارائه آمار و ارقام از سوي ورات كشور در خصوص هزينه هاي پرداخت شده به مترو،شهردار تهران قبول كرد كه نتوانسته در قبال اعتبارات دريافتي 20 كيلومتر توسعه مترو داشته باشد و براي دور شدن از اين مسئله ،سهم 82 درصدي وزرات كشور از اتوبوس ها را مطر ح مي كند.
به گزارش سرويس اجتماعي برنا،بالاخره پس از يكي دو ماه بحث هاي داغ رسانه اي بين ورازت كشور و شهرداري در خصوص اعتبارات مترو و توسعه خطوط ريلي ،شهردار تهران پس از ارائه آمار و ارقام از سوي وزارت كشور،قبول كرد كه در قبال هزينه هاي پرداخت شده و كمك خود شهرداري به مترو نتوانسته 20 كيلومتر احداث مترو را داشته باشد.
بر اساس محاسبات وزارت كشور و با احتساب كمك 600 ميليارد توماني شهرداري و 200 ميليارد توماني دولت به مترو در حال حاضر بايد 20 كيلومتر مترو داشته باشيم و معاون عمراني وزارت كشور ميگويد مترو در طول تاريخ هيچوقت پاسخگو نبوده است و اگر ما ميپرسيم 20 كيلومتر متروي تهران كجاست، حال آقاي شهردار 20 كيلومتر متروي تهران كجاست؟ قاليباف در پاسخ گفت: همين كه وزارت كشور قبول كرده است كه ميتوان در تهران 20 كيلومتر مترو ساخت، جاي شكرش باقي است، چراكه وقتي ما ميگفتيم اين امكان جود دارد و در زمان پيش از آقاي نيكزاد همه مي خنديديند، اما الان به اين منطق رسيدهاند كه ميتوان مشكل مردم را حل كرد.
قاليباف در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين كه بر اساس گفتههاي سخنگوي شوراي شهر بودجه مترو دو برابر شده و قرار است 50 درصد دولت و 50 درصد شهرداري به مترو كمك كنند، با توجه به شرايط فعلي، تحقق اين 50 درصد را چگونه ميبينيد، گفت : خواهشم اين است كه اگر قرار است اين كار انجام شود و اگر قبول دارند كه شهرداري 600 ميليارد تومان داده است، لطف كنند ابتدا 600 ميليارد تومان خودشان را بدهند، نه اين كه از 290 ميليارد تومان اختصاص يافته، فقط 190 ميليارد تومان بدهند و 100 ميليارد تومان يگر را اصلا ندهند و بعد انتظار داشته باشند تهران 20 كيلومتر مترو داشته باشد.
كمك 100 ميليارد توماني دولت به مترو تا پايان سال
مهدي لطفيزاده مشاور معاون عمراني وزير كشور اظهار داشت: دولت 25 واگن دو طبقه خط 5 متروي تهران در مسير تهران كرج را با كمك 200 ميليارد ريالي با حمايتهاي مختلف در امور جاري ترخيص ميكند و مصمم است تا پايان سال جاري اين تعداد واگن مورد بهرهبرداري قرار گيرد.
وي ادامه داد: به دستور رئيس جمهور هزينههاي مربوط به بدهي متروي تهران به بانك ملت و گمرك از بابت 25 واگن دو طبقه به مبلغ 200 ميليارد ريال پرداخت شد و شهرداري متعهد شده است اين تعداد واگن را تا پايان سال جاري عملياتي كند.
لطفيزاده عنوان كرد: 14 واگني در حال حاضر در گمركات بندر شهيد رجايي در استان هرمزگان قرار دارد و بنا به اعلام مسئولين شركت متروي تهران، 11 دستگاه واگن دو طبقه ديگر نيز ظرف يك هفته وارد اين بندر خواهند شد.
مشاور معاون هماهنگي امور عمراني وزير كشور ابراز اميدواري كرد قول كمك 100 ميليارد توماني به متروي تهران نيز تا پايان سال جاري عملي شود و تنها در حد شعار باقي نماند.
شهردار با تاكيد بر اين كه آنها اصلا اعتقادي به مترو ندارند و هنوز هم به دنبال منوريل هستند، تصريح كرد: شوراي شهر و شهرداري كار خود را انجام ميدهند و اگر آنها دلسوز اين كار هستند بيايند و سهم 82 درصدي خودشان را براي اتوبوسها بپردازند. هم اكنون شهرداري 100 درصد هزينه اتوبوسهاي BRT را خودش پرداخت ميكند.
به نظر مي رسد شهردار تهران پس از اينكه رسانه ها و مردم متوجه شدند كه در توسعه خطوط ريلي مترو كم كاري كرده و با هزينه هاي پرداخت شده از سوي وزارت كشور،20 كيلومتر را احدث نكرده ،سهم اتوبوس ها را مطرح مي كند و ادعا مي كند كه وزارت كشور سهم 82 درصدي خود را براي اتوبوس ها نپرداخته است.
اين در صورتي است كه رسول عباسي مديركل حملونقل سازمان شهردارىها از حمايتهاى 4 برابري دولت از حمل نقل درون خبر داده است .
شهرداري به جاي اتوبوس 17 ميليوني دولت اتوبوس 240 ميليوني چيني خريداري ميكند
مدير كل حمل و نقل و ترافيك سازمان شهرداري ها با بيان اينكه اتوبوس هاي 100 ميليوني را تنها با 17 ميليون در اختيار شهرداري ميگذاريم، تصريح كرد: شهرداري بهخاطر سياسي كاري، اين اتوبوس هاي 17 ميليوني را از دولت تحويل نمي گيرد و بهجاي آن، اتوبوسهاي چيني با قيمت 240 ميليون را خريداري ميكنند.
2600 دستگاه اتوبوس تحويل شهرداري تهران شده است
وي ادامه داد: حدود 2600 دستگاه اتوبوس به شهرداري تحويل داديم ولي يا آنها را بهكار نمي گيرند و يا براي تحويل نهايي اقدام نميكنند اما در مقابل دائماً از احتياج به اتوبوس حرف مي زنند و تقصير را گردن دولت مي اندازند.
وي با انتقاد از عدم نظارت مجلس بر هزينههاي شهرداري اضافه كرد: شهرداري براي احداث يك خط BRT، حدود 70 ميليارد تومان هزينه مي كند، اما حتي يك نماينده مجلس اعتراض نمي كند كه اين پول را كجا خرج كرده ايد، حتي در شوراي شهر نيز كسي دم بر نمي آورد.
عباسي اضافه كرد: با وجود مشكلات بسياري كه در حوزه شهر تهران وجود دارد و با وجود اينكه مسايل مهمتري از احداث BRT كه تنها مشكلات را افزايش داده، در شهر تهران موجود است، بايد پرسيد كه چرا چنين مبلغ هنگفتي، صرف چنين پروژه اي شده است؟
منوريل بهخاطر سياسيكاريها احداث نميشود
عباسي در بخش ديگري از سخنان خود با توجه به عدم احداث منوريل در شهر تهران به دليل برخي سياسي كاريها گفت: اين مسيرهايي كه امروز در آن BRT زدهاند، بهترين مسيرها براي احداث منوريل بود چراكه از بسته شدن تقاطع ها جلوگيري مي كرد و از طرف ديگر، به دليل نبود چراغ قرمز در مسير منوريل، جابجايي مسافران با سرعت بيشتري انجام مي گرفت.
وي ادامه داد: متأسفانه آنجا كه به نفعشان است، از فعاليتهاي كشورهاي اروپايي نمونه ميآورند اما آنجايي كه به ضررشان است، مي گويند اين كارها پرهزينه است. البته ما مخالف BRT نيستيم ولي در هيچ جاي دنيا چنين BRT را مشاهده نمي كنيد.
به نظر مي رسد كه شهرداري و مسوولان آن با مطرح كردن برخي از اعتبارات و هزينه ها و جنجالي كردن مترو،اتوبوس و ...هدف هايي را دنبال مي كنند كه متاسفانه هيچ گاه به نتيجه نرسيده و نمي رسند.
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]